時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

委員會主席早前曾指,相信新冠病毒是由美國實驗室洩漏。 https://news.tvb.com/tc/focus/632531816849511ba4795830/%E8%A6%81%E8%81%9E-%E3%80%8A%E5%88%BA%E9%87%9D%E3%80%8B%E5%A0%B1%E5%91%8A%E6%8C%87%E6%9C%AA%E7%8D%B2%E5%BE%97%E6%89%80%E9%9C%80%E5%85%85%E8%B6%B3%E8%B3%87%E6%96%99%20%E4%BB%8D%E6%9C%AA%E7%A2%BA%E8%AA%8D%E6%96%B0%E5%86%A0%E7%97%85%E6%AF%92%E6%BA%90%E9%A0%AD

wong2323  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 22-9-17 19:27

男爵府

回覆樓主:

如果唔係有確實嘅證據,TVB唔會隨便報到呢篇新聞

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2024勳章

醫學期刊《刺針》新冠委員會,發表報告。委員會主席早前曾指,相信新冠病毒是由美國實驗室洩漏。報告就指,獨立研究人員在美國溯源新冠病毒時遭到阻撓。委員會未能獲得所需的充足資料,仍未能確認新冠病毒源頭。

點解唔比人查?

水晶宮

2024勳章

chuck_bass 發表於 22-9-17 14:24
經濟學家出黎講醫學

保護美國你第一

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

czl115 發表於 22-9-17 14:25
醫學期刊《刺針》新冠委員會,發表報告。委員會主席早前曾指,相信新冠病毒是由美國實驗室洩漏。報告就指, ...

咪係!之前成日話要去中國查,佢自己又唔比人查佢!

水晶宮

2024勳章

baby_jkk 發表於 22-9-17 14:26

中國咪已經查佐囉
美國仲指責中國點解唔比佢哋查第二次
輪到佢哋自己連一次都唔比查
明顯有鬼

珍珠宮

回覆樓主:

新冠之前,2019年尾,美國有一輪「流感」,死咗唔少人。

男爵府

其實可唔可以真係美國「洩漏」,洩漏左去武漢實驗室,再係武漢遍地開花呢?
兩國都有份,super

水晶宮

2024勳章

長琦良美 發表於 22-9-17 14:38
其實可唔可以真係美國「洩漏」,洩漏左去武漢實驗室,再係武漢遍地開花呢?
兩國都有份,super
...

咁要查一查美國先喇
但而家人地唔比查

水晶宮

baby_jkk 發表於 22-9-17 14:26

美國最叻就係雙重標準!

水晶宮

wan_sosin 發表於 22-9-17 14:36
新冠之前,2019年尾,美國有一輪「流感」,死咗唔少人。

唔理咪搞到咁囉!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢地唔認, 只會指向中國
未爆之前已經話美國好多流感死亡啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

chuck_bass 發表於 22-9-17 14:24
經濟學家出黎講醫學

諗諗計去反駁一下點解美國唔比人查?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

TMC3012 發表於 22-9-17 14:44
佢地唔認, 只會指向中國
未爆之前已經話美國好多流感死亡啦

話電子煙引致白肺病,之後不了了之。

珍珠宮

czl115 發表於 22-9-17 14:28
中國咪已經查佐囉
美國仲指責中國點解唔比佢哋查第二次
輪到佢哋自己連一次都唔比查

美國心有屎,唔會比人去查
美國最叻指鹿為馬

伯爵府

czl115 發表於 22-9-17 14:25
醫學期刊《刺針》新冠委員會,發表報告。委員會主席早前曾指,相信新冠病毒是由美國實驗室洩漏。報告就指, ...

不如請局長一錘定音邊度黎啦

"In its final report this week, the Lancet Commission on Covid-19 led by Columbia University professor Jeffrey Sachs said the virus could well have had a natural origin, but the commission could not rule out it could have passed to humans during laboratory research in Wuhan, the Chinese city where the virus was first detected, or elsewhere."

Step up hunt for origins of Covid-19, Lancet (刺針) panel urges

子爵府

仲有猴痘

水晶宮

2024勳章

qpalzm 發表於 22-9-17 15:10
不如請局長一錘定音邊度黎啦

"In its final report this week, the Lancet Commission on Covid- ...

你幫美國解釋一下點解唔比查,話哂都係保護美國組之一

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

baby1628 發表於 22-9-17 14:22
委員會主席早前曾指,相信新冠病毒是由美國實驗室洩漏。 https://news.tvb.com/tc/focus/632531816849511ba ...
當年武漢舉辦軍人奧林匹克運動會,當時有美國軍人差不多成群都有唔舒服,所以好早就由美國專機運送回國,之後再聯絡不上呢群軍人,唔用再講跟著落來..............................

首頁
12345...6

尾頁

跳至