自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同事受到念珠菌困擾兩個多月,差不多好返醫生叫佢試食益生菌,仲開咗啲畀佢,話專門針對念珠菌嘅,當然價錢唔平,想請問大家知唔知道邊隻益生菌專門針對呢方面呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

萬O 或者iHerb!

侯爵府

回覆 c9c9c9 的帖子

我係屈記chemist推介活得易又真係掂咗
斷左尾

男爵府

ohmygosh 發表於 22-10-1 23:29

我係屈記chemist推介活得易又真係掂咗

都係念珠菌?

侯爵府

Yes yes有驗出念珠菌
睇過至少兩次普通科+一次專科
都係反反覆覆咁塞藥
搞咗一年半

男爵府

益力多,乳酪

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

c9c9c9 發表於 22-10-1 23:22
同事受到念珠菌困擾兩個多月,差不多好返醫生叫佢試食益生菌,仲開咗啲畀佢,話專門針對念珠菌嘅,當然價錢 ...

醫生推賣一定食人價
出面自己買會平好多

複式洋房

Proven係英國買平好多

子爵府

同事受到念珠菌困擾兩個多月,差不多好返醫生叫佢試食益生菌,仲開咗啲畀佢,話專門針對念珠菌嘅,當然價錢 ...

Proven唔錯

公爵府

回覆樓主:

唔係隻隻益生菌都針對念珠菌,要呢隻成份先得
attach0/tmp/phpEfudL5

大宅

Proven今日喺萬x買兩盒九折再用消費券優惠平$100,抵!

子爵府

回覆樓主:

我之前都係食proven, 係ok ge, 但停咗無食,最近又發,又開始食返,今次加埋蔓越莓素

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

想問下有冇人食過 G-NiiB
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

lil_sis 發表於 22-10-2 20:32
Proven今日喺萬x買兩盒九折再用消費券優惠平$100,抵!

Proven 女士專用益生菌+蔓越梅3600 30粒

請教係咪呢款

大宅

剛買咗life space食咗兩日,未知效果

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

schricky 發表於 22-10-2 20:36
我之前都係食proven, 係ok ge, 但停咗無食,最近又發,又開始食返,今次加埋蔓越莓素
...
呢隻係咪又係 for 便秘、念珠菌
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

好多年前(大約7,8年前)我又係念珠菌困擾左好多個月,睇緊生、塞藥搽藥膏食藥都冇用,跟住朋友介紹食呢隻,我食左大藥唔夠一個月已經好番晒,當時因為買左樽共120粒,咁食左4個月,到而家都冇再番發(touchwoodtouchwood)
我當時仲有換晒d底底,買d淺色既棉質底底,係醫生教)
呢隻益生菌在iherb買
attach0/tmp/phpTBcAym

子爵府

醒目開學勳章

Minnacat 發表於 22-10-2 22:33

好多年前(大約7,8年前)我又係念珠菌困擾左好多個月,睇 ...

請教JM,見到IHerb 有幾款?有50及100億,有D又冇寫,即係買邊款,怕買錯,謝謝你(emoji)

侯爵府

fa01 發表於 22-10-2 23:58
請教JM,見到IHerb 有幾款?有50及100億,有D又冇寫,即係買邊款,怕買錯,謝謝你(emoji)
...

看看這個我在iHerb 上發現的商品。 https://hk.iherb.com/pr/jarrow-formulas-women-s-fem-dophilus-60-veggie-caps/68259?rcode=HBC1323&utm_medium=appshare

侯爵府

fa01 發表於 22-10-2 23:58
...

看看這個我在iHerb 上發現的商品。 https://hk.iherb.com/pr/jarrow-formulas-women-s-fem-dophilus-60-veggie-caps/9346?rcode=HBC1323&utm_medium=appshare

首頁

尾頁

跳至