自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

子爵府

ARabbit 發表於 22-10-4 09:58
7位醫生開免針紙點解唔係收平時診金?
收貴10倍睇2分鐘出到免針紙
令人懷疑真係好合理啊!

仲要其中一個醫生係美容醫生, D免針紙喺美容院開,你話係咪笑死人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

原來佢係事務律師
即刻原本諗住有人搵律師打官司,宜家見財化水 所以出貼煽動,不如查下佢政治取向,睇下使唔使dq佢

佢既文筆,令我諗起幾年前社運果班 律師
真係野草燒不盡,春風吹又生

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

selinako^^ 發表於 22-10-4 10:51
我朋友爸爸有病,佢唔敢比佢打針,不停提佢老豆帶好口罩 唔好堂食 因為佢冇打針,佢都話 唔會為左堂食 所謂 ...

我同學爸爸又個有三高,所以一直無打針,驚嘛,點知有次唔舒服入咗醫院,唔check 由自可,一check原來有cancer...,然後入院,打埋covid針,又打cancer 針……
唉…

珍珠宮

Lopopo 發表於 22-10-4 08:51
法律放過休獸小朋友時不兒戲嗎

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

別有用心的post

Love and Kindness are never wasted.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有班人又蠢蠢欲動想出來搞事
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

nownow 發表於 22-10-4 08:41
咁樣就應該可以閧針紙啦!搞到個個醫生唔咁開針紙比真係有需要嘅人,有良心的醫生開針紙就話有問題
...

咁要攪清楚係有良心醫生開針紙定無良甌生濫開針紙先喎!
如果個醫生用幾分鐘開張針紙收你幾千蚊,你會覺得佢好有良心?

大宅

識人有幫襯,飛走咗啦。
其實仲有乜好幫嗰班醫生兜呢,明買明賣。
都知對班黃人嚟講,佢哋係救世主嘛。我就覺得佢哋斂財,明比個氹佢哋踩。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

littledot 發表於 22-10-4 12:01
如果個醫生用幾分鐘開張針紙收你幾千蚊,你會覺得 ...

講良心,就一張100啦

水晶宮

回覆樓主:

其實而家係講冇法律依據去廢除,單案亦未審,藍c當然覺得冇問題,因為佢地恨人唔打針,恨人拎針紙,所以就覺得政府做得對,就係禁表面,深入少少嘅係唔會諗,亦都諗唔倒。
又好似防疫咁,一味唔想政府放寬,成日驚死人,但唔會諗個經濟已經好差,就快返唔倒轉頭,因為佢地冇留意,自己有份工做就算,未燒到自己,又以為香港有大陸就可以。
d防疫措施唔會諗合唔合理,點解唔肯放寬,政府咁做有冇問題,因為佢自己打晒針對自己冇影響就話知你。

珊瑚宮

she007 發表於 22-10-4 12:12
其實而家係講冇法律依據去廢除,單案亦未審,藍c當然覺得冇問題,因為佢地恨人唔打針,恨人拎針紙,所以就 ...

若果話政府無權取消, 相信大把醫生, 醫護會出聲反對。
呢類專業人士, 最維護自己專業範疇, 唔會俾外行人踩入佢地地盤。
現在係零醫護出來嘈,就知佢地都覺得有問題, 認同要取消啦。

男爵府

回覆樓主:

寵物要上位當然不擇手段,佢說佢法。

珊瑚宮

she007 發表於 22-10-4 12:12
其實而家係講冇法律依據去廢除,單案亦未審,藍c當然覺得冇問題,因為佢地恨人唔打針,恨人拎針紙,所以就 ...

錯, 有問題, 唔即刻去堵截,要等案完結, 什麼道理
歪理連篇
無有發出免針紙醫生覺得有問題,出過聲
無其他香港人覺得有問題, 大部份人覺得應即取消添
只有反針人士覺得係問題, 就係佢地本身有問題。

子爵府

2023年兔年勳章

littledot 發表於 22-10-4 12:01
如果個醫生用幾分鐘開張針紙收你幾千蚊,你會覺得 ...

開張針紙幾千蚊,簡直掠水

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

hoivy 發表於 22-10-4 12:32
大家成年人,心照知咩事啦,真係唔好咁弱智,黃人真係short上腦,扮白痴有咩用。 ...

唔係扮,係真的白痴

公爵府

sunnymama2 發表於 22-10-4 12:11
講良心,就一張100啦

我睇醫生從來開醫生紙都係診金包埋, $100都比多, 人地個個病人嚟o架, 做乜收人extra charge, 啲病人又會咁順灘個個比幾千買張紙, 我真係理解唔到咁都叫正常.

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

嘩眾取寵嘅小丑!

珊瑚宮

sunnymama2 發表於 22-10-4 12:35

唔係扮,係真的白痴

係死雞撐飯蓋啫
上面有位撐緊啦

首頁
34567...10

尾頁