自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

我最想同小朋友去玩JUST CLIMB香港攀石,因為小朋友喜歡運動。

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我想跟小朋友玩新興運動親子大挑戰,疫情下,很少帶小朋友出街玩,可趁呢個機會大玩特玩一番,放電之餘,又可增加親子之間的感情,一舉兩得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我想同小朋友玩新興運動親子大挑戰
因為可以一同學習一同遊戲, 增加感情

別墅

回覆 中央情報員 的帖子

最想同小朋友玩新興運動親子大挑戰

因為囝囝活潑好動 新興運動有助佢放電之餘 對身心又有益 仲可提升親子關係

一個活動滿足曬三個願望

之後仲可以係D PARK 食個飽 買個飽 玩個飽

一家人齊齊度過愉快一天!

複式洋房

中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

我最想同小朋友去玩嘅活動喺[link="https://bit.ly/3Vj3M8D" ]GO GOAL KIDS[/link]平衡車小鐵人,因為我想練大佢個膽!
而且covid屈埋左係屋企咁耐, 出去做下運動十分好!
鍛鍊個人身體之外, 又可以有適量的 群體生活!
一舉幾廿得~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

響D•PARK「兒童放電嘉年華」舉行嘅不同活動入面, 我最想就係同小朋友去玩「新興運動親子大挑戰」! 點解? 首先淨係睇見呢12個名, 已經覺得好玩同吸引, 仲要唔係1種, 係12種呢~ 可以一次過接觸咁多款遊戲, 岩曬D中意新鮮又好動既小朋友。真係未出發先興奮!

眾多遊戲入面, 有泡泡足球、閃避球、匹克球、布袋球、法式滾球、氣場足球, 有成一半既遊戲都係大人細路都最中意既波! 運動比賽既球類項目就見得多, 好想見識下D•PARK「兒童放電嘉年華」點樣化球類項目為親子活動, 俾大人細路一齊挑戰 。

其他既又有D別開生面但耳熟能詳既名, 好似冰壺啦, 穿雲箭, 躲避盤…. 呢D我全部都未玩過呀~~ 哈哈! 睇見D咁新奇有趣既活動, 唔好話小朋友, 連大人都想玩埋一份! 希望黎緊可以試下同小朋友一齊黎個親子大挑戰, 齊齊玩, 齊齊放電 ~ Let’s Work Hard and Play Hard ~ Yeah

民房

我最想同小朋友玩新興運動親子大挑戰,尤其閃避球!仔仔非常喜歡球類活動,閃避球只需一個軟球便可進行的團體活動,玩法簡單富有趣味,講求節奏和速度,充滿刺激和挑戰,最適合喜歡團體活動和喜歡挑戰的仔仔😆

有機會可以同仔仔參與新興運動親子大挑戰,從而啟發他的潛能,過程更是與仔仔的親子相處時光,是一個很好的玩樂體驗👍🏻

複式洋房

GO GOAL KIDS平衡車小鐵人

我最想同小朋友去玩嘅活動喺GO GOAL KIDS平衡車小鐵人,因為小朋友在單親家庭長大, 人生就如缺了一角, 難免情緒或思想失衡, 因此希望透過咁有意義既項目以正面, 樂觀教導小朋友學習心態平衡, 開心過活, 不怕辛苦!

# D•PARK「兒童放電嘉年華」 食、買、玩套票

男爵府

回覆樓主:

我想跟小朋友玩新興運動親子大挑戰, 因為呢類親子活動自己係屋企玩唔到, 喺D park先可以玩得到.
除咗小朋友,大人都好期待參加.

大宅

JUST CLIMB 香港攀石

睇人玩就睇得多,但未試過親身玩,有咁好既機會,希望會被選中,參加攀石活動,可以體驗下攀石既
刺激性,好好盡情投入,考驗膽量。

大宅

2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 美好大世界2017勳章

我最想同小朋友去玩新興運動親子大挑戰,因為我們一家大細齊齊互相切磋,一起體驗心臟加速的新興運動的樂趣。我希望小朋友可以先見證父母征服體能的限制,而她也可以勇敢地克服自己的恐懼,試玩較高難度的運動,例如是穿雲箭,較量自己的協調力和眼界。最重要是小朋友從手腳併用的運動過程中,鍛煉手眼和腿部的協調性,在玩樂之中達到運動的效果,讓身體更敏捷。新興運動亦可培養小朋友專注力、毅力、膽量,以敏銳的視覺、聽覺、動覺及觸覺一步步完成目標,發掘自我潛能,增強面對困難的信心,生命有所成長。

「D.Park十二味,
為新興運動,
親子齊學懂,
成為國之棟!」

複式洋房

回覆樓主:

最想同小朋友去玩JUST CLIMB 香港攀石, 因為平時好小機會接觸, 有專人指導安全好多, 可以讓小朋友接觸攀爬挑戰自己

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

想同佢參加新興運動親子大挑戰:https://bit.ly/3SXiqAG,因為上左小學後已經好少時間可以一齊玩,佢有時放學同我講學校有時有一些新興運動體驗,佢試過覺得好有趣,所以想同佢一齊參加,一齊學多d,識多d,令大家有更美好既共同回憶

別墅

虎到金來勳章

我想同小朋友玩新興運動親子大挑戰,因為呢12活動平時好難同小朋友玩到,好有新鮮感 ,又可以舒展佢哋身心,比佢地思考和放電。
另外,父母又可以同佢一齊玩,增加親子感情

大宅

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

我最想玩新興運動親子大挑戰,因為仔仔升上小一後, 同佢跟功課默書小測,樣樣都係破壞緊我同佢嘅關係, 所以可以喺運動中同佢補返親子關係, 再破壞落去真係2母子會變得好陌生

複式洋房

我最想同小朋友參加 "新興運動親子大挑戰" , 因為親子運動絕對可以提升親密感同信任感,更加可以令大人放低手機全程投入 。新興運動親子大挑戰有咁多種挑戰可以參加,絕對岩晒活力充沛既小朋友放電,而且係室內玩就算打風落雨都吾怕,岩晒怕曬既媽媽們啦!
玩完仲可以係D.park 食埋野,超級方便呀!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆樓主:

最想試新興運動親子大挑戰,因為大部份都未聽過,可以影相呃like,仲可以做幼稚園show and tell題目,等阿仔可以牙擦擦係同學面前懶叻,扮下見識廣闊

大宅

回覆樓主:

我最想同小朋友玩新興運動親子大挑戰。日日返學放學做功課溫習,連做運動既時間都無,明明常識科話幾忙都好,都要做運動,持之以恆,但咁多野做,難得放假緊係同小朋友去玩。可以一面玩一面做運動,加上仲係親子活動,簡直係完美既活動。

別墅

我最想同小朋友去玩JUST CLIMB 香港攀石~
因為我囡囡平時好似馬騮仔咁鍾意爬嚟爬去,呢個活動比佢一次姓爬個夠,個囡有機會做蜘蛛人應該會開心到唔想走,我哋做家長嘅又可以乘機將小朋友嘅電通通放空

首先攀石嘅過程中亦可令小朋友意識到,到頂嘅方式唔止一種,只要搵到合適自己嘅方法,一樣可以完成路線~其實人生都係一樣,難題唔止一種方法去解決嘅~平時我囡囡喺屋企比較依賴,好多嘢搵大人幫佢做決定,玩攀石每分每秒都需要自己做好多決定,相信可以增加我囡囡嘅自信心。

而且攀石係一種向上攀爬嘅運動,無論喺全身大小肌肉嘅協調性、專注力、毅力、克服心理恐懼等等都能從中得到鍛鍊。所以呢個活動唔單只考驗到小朋友嘅勇氣,仲鍛練埋小朋友嘅運動能力。喺不斷向上攀爬嘅過程中,每一次伸手伸腳都幫助小朋友嘅骨骼去拉伸,生得高啲快啲。

與其成日喺屋企對住螢光幕,倒不如比小朋友做多啲唔同種類嘅運動,今次D•PARK「兒童放電嘉年華」正正比咗一個好好機會我哋小朋友令身體活動起來,打好身體基礎,運動後胃口都好啲啦~^^ 其實小朋友遠比我哋想像更強大,作為家長都應該放開少少,比自己小朋友認真地去參與一啲挑戰,當見到佢哋諗盡辦法越過層層障礙,加上堅定嘅小眼神同敏捷嘅動作,各位爹地媽咪一定會覺得好自豪呀

複式洋房

今日啱啱收到平衡車,正惆悵點樣教小朋友玩嘅時候,就收到親子王國嘅電郵有關平衡車小鐵人嘅活動,啱哂!

首頁
12345...8

尾頁

跳至