自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

最想同囝囝參加新興運動親子大挑戰, 大人同小朋友可以一齊參與, 一齊挑戰自己, 從過程中學習享受運動同親子互動既樂趣。

平時喺其他地方通常每次參加一種活動, 呢個新興運動可以一次同小朋友試到唔同既運動, 不但了解小朋友鍾意既活動類型, 亦可以從唔同運動中知道小朋友體能上需要改善既地方, 之後就可以安排適合既活動俾小朋友加強訓練。

大宅

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章

回覆 中央情報員 的帖子

大宅

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章

最想玩JUST CLIMB 香港攀石 ,因為小朋友鍾意玩運動攀登, 但多數場地太遠或交通不太方便, 有些又有年齡限制, 比較難帶小朋友去體驗.

今次JUST CLIMB流動攀石牆有六米高, 比以後嘗試過的高, 對小朋友來說是個很好的挑戰, 有自動保護器又會比較安全, 媽媽會放心俾小朋友放膽一試. 最重要是地點夠方便, 有其他配套及活動, 可以玩足大半天.

洋房

中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

想同小朋友去玩攀石,未玩過攀石,係第一次,感覺好新鮮,好具有挑战性的項目,可以全身心的鍛練身體,運用身體,手脚並用,堅持,持之以恒,向着高目標前進!

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 貓狗褓姆 想生BB熱投 DHA勳章 冬日勳章 趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我最想同小朋友去玩JUST CLIMB 香港攀石, 因為早排同小朋友體驗過一次, 發現小朋友都好有興趣, 亦勇於嘗試挑戰自己, 奈何香港有攀石活動場地不多, 收費亦很貴, 所以希望有機會能夠再參與

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

GO GOAL KIDS 平衡車小鐵人是我最想同小朋友玩嘅活動。
胖嘟嘟的弟弟,總愛和懶洋洋的家貓躺在沙發上看電視。這個暑假在威迫利誘下,算是肯學游泳,但怕水,肢體協調和平衡感仍未能改善!平衡車正好讓他在陸地上鍛鍊好平衡力,按步就班,明年再挑戰游泳項目。

大宅

回覆樓主:

想參加GoGoalKida平衡車小鐵人,想小朋友試下比賽,學下志在參與既體育精神

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我最想同小朋友一齊參與新興運動親子大挑戰

小朋友讀書壓力大,近年加上疫情經常上網課又足不出戶,作為家長,一直都好緊張小朋友學業同健康,睇住呢兩年小朋友上網課吸收新知識效率低,結果係做阿媽嘅要晚晚督住小朋友做功課同溫習,之前放假又唔敢出街,同小朋友喺間屋日對夜對想冇磨擦就假啦,就算食幾好都冇用,少走動又不停學習,雖然對住小朋友時間多咗,但關係有時都會緊張咗

見而家疫情好似有好轉,變種病毒殺傷力冇之前咁大,加上小朋友都打咗疫苗,都開始放假時安排番啲活動一家大細去玩,講真日日困喺屋企,大人細路都頂唔住啦,見到D•PARK呢個「兒童放電嘉年華」幾特別,新興運動親子大挑戰正正啱曬我一家玩,一來小朋友要做番多啲運動,鍛鍊番身體,我見個12種運動都唔常見,非常有新鮮感,大人細路都想試,加上係親子參與,平日因為功課讀書做哥C奶,依家可以一家人開開心心一齊玩,親子關係先可以長期KEEP住嘛

BTW, 見個食買玩套票真係好抵,如果中一套再買一套一家大細去玩就正

男爵府

回覆樓主:

想參加JUST CLIMB香港攀石,之前小朋友睇電視時見過有介紹,好有興趣,好想試玩,因為覺得好犀利,可以爬到好高,好有挑戰性,而且我覺得攀石可以學習到手眼協調,手腳力,訓練反應同用腦仔攀下一步,係一個整體都訓練到嘅活動,期待此試玩激發小朋友興趣和潛能,可以加以培養及訓練,小朋友k3,日常功課都開始多,平日一至五功課完成仲要溫埋書,希望抽中呢個套票可以同小朋友去d park呢個為小朋友而設嘅商場食,買,玩,玩攀石放鬆一吓,首先食個下午茶,玩攀石,再玩冒險樂園,睇戲,去多元智能樂園玩遊戲,最後誠品選一本益智圖書帶回家,開心滿足完美嘅一天

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

我最想同小朋友玩 JUST CLIMB 香港攀石。
之前囝囝因為年紀尚小,玩攀石未能挑戰上到石頂,離開時見他回頭看著石頭,像是說著「l will be back! 」。
三年過去,茁壯成長的他,正在等待JUST CLIMB 給他證明我長大了的好機會。

男爵府

虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

最想同小朋友去玩JUSTCLIMB 香港攀石~

因為我小朋友在猴年出世, 正宗的馬騮妹, 活潑好動, 去公園最鐘意玩馬騮架同繩網, 爬上爬落又大膽, 所以好想比佢挑戰下攀石, 而且我地未接觸過攀石, 今次有專業攀石教練指導,同埋在有安全揩施保護的攀石牆下攀石, 我地做父母會覺得玩得放心, 小朋又可以自己, 克服恐懼~~

而且D•PARK係香港最出名的親子商場之一, 玩完攀石後, 又可以在D•PARK繼續行街,睇戲,食飯一條龍, 可以由早到晚玩足全日都唔夠喉

總之,放假去D•PARK,大人細路都好開心~~

大宅

我最想同小朋友去玩的活動係GO GOAL KIDS平衡車小鐵人,因為我想仔仔快d學識踩單車

民房

,會選擇新興運動親子大挑戰

小朋友最喜歡的其實就係同爸爸媽媽一起,一家人齊心合力去完成一件事,無論輸贏,至緊要卑小朋友感受到愛同合作精神,小小力量都能夠發揮重要作用,爸爸媽媽返工繃緊的神經都可以得到一絲緩解,也為一家人留下難忘的回憶。

大宅

回覆樓主:

我本身已經同小朋友報左平衡車小鐵人,見價錢唔貴,仲選手紀念品同小鐵人活動完成證書,小朋友係一個好好既體驗,可以先預習一下咩叫比賽,聽比賽指令同培養正面的競賽心態,見好多小朋友玩遊戲都唔輸得發好大脾氣,所以希望小朋友有一個正面的態度,呢個比賽3歲就可以參加啦,希望抽中兒童放電嘉年華食買玩套票,同小朋友一齊享受充實又開心的一天

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

我最想同小朋友玩新興運動親子大挑戰。
每項運動盛行起來,必然有其吸引之處,
所以我好想同小朋友開闊眼界,嘗試新東西。
而親子通過合作,一齊解難,也是培養感情的好機會,
新興運動既有得玩,又有學習,相當有意義啊!

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

最想玩JUST CLIMB 香港攀石, 因為極富挑戰性. 而且攀石也是一樣可以持久發展的興趣, 終生受用.

洋房

最想同小朋友去玩JUST CLIMB 香港攀石, 因為可以藉著攀石,追尋夢想, 激勵生命給小朋友

堅持到底、永不放棄的攀石精神融入日常生活,作為生活的原動力,從而孕育正面積極的生活態度,於不同領域大放異彩。

大宅

2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK猜猜猜慶中秋

先多謝國王

我會想同小朋友玩嘅係GO GOAL KIDS平衡車小鐵人

做運動除咗可以健康啲,可以減壓同舒緩緊張情緒之外,仲可以鍛鍊堅張意志。好多人都話而家年青一代郁啲就放棄,甚至遇到困難時選擇輕生去面對,我作為媽媽每次睇到呢啲報導都好心up。見到GO GOAL KIDS平衡車小鐵人呢個活動幾好,除咗有得玩可以減壓,仲可以俾小朋友體驗耐力運動,等佢哋體會鐵人運動係點樣,雖然時間唔算好長,但等小朋友知道要長時間挑戰自己體能唔係一件易事,但世上卻有好多運動好手都堅持落去,個份熱情同堅毅嘅心,套用任何事情上都好有幫助!希望透過自己親身體驗,令小朋友更加有所體會!

洋房

我最想同小朋友去玩嘅活動GO GOAL KIDS平衡車小鐵人,因為可以訓練仔仔熟習玩平衡車,之後秋天可以一家人出去踩單車/平衡車野餐!

又可以參加比賽同其他小朋友交流,加強疫情以來未夠鍛練的社交能力和信心!一舉幾得! =]

男爵府

最想同小朋友去玩 JUST CLIMB 香港攀石,小朋友未玩過攀石,相信面對一幅巨牆,縱使初學唔使攀爬太高,但心理上都係會有恐懼,祈待小朋友可以透過參與是次攀石運動,可以克服及完成任務。

首頁
34567...8

尾頁

跳至