自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

於D•PARK「兒童放電嘉年華」, 我最想和小朋友參加香港攀石。
我們雖然住不近荃灣,但都成日到鯨魚公園玩, 室內公園令囝囝玩得十分舒服, 不會太熱。黎緊都會帶囝囝可參與D•PARK 「兒童放電嘉年華」, 一定十分開心。

囝囝細細個就好喜歡玩公園的迷你攀石設施。我亦常常帶囝囝挑戰不同的室內攀石。攀石是一個不錯的運動, 可以鍛鍊囝囝手腳協調, 亦要思考攀爬路線。我每看他挑戰新路線都會替他緊張, 囝囝每次挑戰成功都好有成功感, 我亦替他高興。

攀石設定可以好多變化, 囝囝準備挑戰DPARK「兒童放電嘉年華」的攀石。

民房

回覆 中央情報員 的帖子

哇!睇到呢個好開心呀!大人都好開心,小朋友就更加唔使講!😂我係比較貪心D,個個遊戲都中意,揀一個的話,就選GO GOAL KIDS平衡車小鐵人,因為仔仔平時都有玩,想比距挑戰一下自己!多謝🙏比機會!

別墅

D•PARK「兒童放電嘉年華」, 我最想和女女參加”新興運動親子大挑戰”。
我都成日同女女到D•PARK玩, 食玩都好方便, 今次嘉年華都相當吸引。 ”新興運動親子大挑戰”可以一次過試玩咁多樣新興運動, 躲避盤、布袋球、木棋MÖLKKY 同泡泡足球etc.

最正係親子, 大人都有得玩, 哈哈, 我終於有得同女女一齊玩。其中想同女女玩泡泡足, 撞黎撞去, 女女一定鍾意玩。

除了注意女女的學業, 我都十分著重女女的興趣, 希望女女搵到自己的興趣, 有助她的身心發展, 趁今次, 女女可實戰了解下多些運動, 令佢發掘自己的興趣有更多選擇。

我知道DPARK 還舉辦了其他運動班, 十分欣賞DPARK 不斷為小朋友舉辦精彩的活動, 讓孩子放下電子玩具。

洋房

[quote]中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...[/quote

這次D•PARK「兒童放電嘉年華」,我最想同小朋友參加象徵突破和勇敢的JUST CLIMB 香港攀石。
過去幾年,香港人對健康重視度大大提高,意識到多運動達至生活平衡的重要性。JUST CLIMB 有導師的陪同, 小朋友在安裝了保護器一步一步向六米高牆攀上,作為父母可大大放下安全憂累,欣賞他們堅持和勇敢地跨出每一步,挑戰不同階段的高峰。

大宅

您最想同小朋友去玩嘅活動是 GO GOAL KIDS平衡車小鐵人,其原因是 :

平時有踩開單車,但係需要有輔助輪,先至夠膽玩,佢係有足夠既平衡力,只係欠缺信心,所以都想佢參加到 "平衡車小鐵人",同其他年齡相若既小朋友一齊玩,增強鬥心同自信心,可以放開心情,盡情咁享受同參與

大宅

2023年兔年勳章 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

問題:於以下 D•PARK「兒童放電嘉年華」舉行嘅不同活動中,選出一項您最想同小朋友去玩嘅活動及其原因。

答:GO GOAL KIDS平衡車小鐵人

原因係想孩子體會係耐力運動,等佢明白做任何事都會遇到困難,而要克服重重障礙,想成功唔係三分鐘熱度就得!

別墅

回覆樓主:

我最想同小朋友玩新興運動親子大挑戰,
因為運動令大腦產生多巴胺,讓心情感到愉悅,舒緩學業壓力。
一家人一起參加新興運動親子大挑戰,既可增進親子關係,又可獲得運動帶來的好處,一舉數得。

大宅

最想參加新興運動大挑戰,因為其中好多運動我作為媽媽都未聽過,想同小朋友一齊學一齊玩,做個有活力和新意的媽媽!

複式洋房

我最想同小朋友參加JUST CLIMB 香港攀石
因為我既小朋友大肌力比較好,平時係屋企已經成日攀洗手盤同食飯枱
所以都曾經同老公商量過要唔要報攀石興趣班比小朋友上,可能發掘到佢未知潛能
D Park既JUST CLIMB 香港攀石就岩岩好適合我地去比小朋友嘗試下攀石
培養發掘興趣既同時又可以俾小朋友放電,一舉兩得

大宅

美好大世界2017勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章 認識瑞士牛牛第一回 2016畫展勳章

中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

我最想同小朋友去玩JUST CLIMB香港攀石,因為這個活動不論大小朋友都可參加,在參與過程中小朋友可以從不同路徑攀登上終點,明白解決問題不只一種方法,鼓勵他們勇於嘗試,以不同角度解決問題。並且活動在愉景新城舉行,環境舒適,配合專業人員指導,令人安心又放心!

複式洋房

我最想同小朋友去玩既係: JUST CLIMB 香港攀石

疫情較嚴重既日子, 香港公園好多都封左, 小朋友少左機會玩攀爬架設施, 對佢地既大小肌肉, 手腳協條發展都有影響力。而且攀石活動可以訓續小朋友聆聽教練既指示, 所以我最想同小朋友去玩攀石

洋房

我最想和小朋友玩的游戲:GO GOAL KIDS平衡車小鐵人

之前爺爺有買過一架平衡車放係露臺,小朋友都想有時去騎下試下,或者揸住架車去樓下玩下。平衡車為小朋友的暑假增添了不少顔色。他都几中意玩D PARK平衡車的運動,仲係一路玩一路同爸爸媽媽打招呼添。希望他可以做個平衡車小鐵人,玩下車仔,動下手脚,動下頭腦,與家人共享美好童年時光。

大宅

回覆樓主:

最想參加just climb香港攀石,因為係「最年輕長州包山王」何善揮先生創辦,他12歲加入香港攀石代表隊,21歲就創下包山王美譽,至今紀錄仍未被打破,而之後亦開辦攀石just climb教育及培養新星,攀石是一種很好的運動,可以鍛煉小朋友膽量,解難能力及增加自信,因為沒有自信和勇氣根本攀不上去,仲可以訓練手眼腳協調,身體靈活,d park地方大,適合小朋友走動,推bb車都好寬躺,設施對小朋友友善,親子洗手間同育嬰室都非常足夠,餐廳又岩小朋友口味,娛樂地方也唔少,冒險樂園,反斗城睇玩具,誠品看看書,有靜有動,d park以小朋友中心,希望抽中食玩買套票同小朋友放假去鬆一鬆啦

大宅

中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...
[size=1.4em]問題:於以下 D•PARK「兒童放電嘉年華」舉行嘅不同活動中,選出一項您最想同小朋友去玩嘅活動及其原因。

新興運動親子大挑戰https://bit.ly/3SXiqAG

小朋友充滿好奇心,對新興運動好有興趣,好想知道係點樣玩,發掘多d興趣,學多d野同擴闊視野,唔好只係局限係傳統式既運動框框內,另外小朋友都好動貪玩,之前疫情下,都少左做運動,都想佢可以再startup

大宅

會選go goal kids平衡車小鐵人,因為小朋友可以試下正式有排名既比賽,要有競爭先有進步,同埋學到比賽首先要守規則同聽指令,希望選中可以去食買玩,放下電la

大宅

最想試Just Climb香港攀石,見到介紹講有四面六米高,而且裝左自動保護器,降落時有緩衝作用,保護到攀爬者,所以任何年紀都可以玩,小朋友玩都可以好放心,價錢唔貴而且仲見到寫扣除活動成本,將撥捐作社會福利用途,有意義又好玩,我都會帶小朋友去

洋房

民房

我最想同我的2個小朋友去參加平衡車小鐵人活動。因為我想透過呢個活動讓到大小朋友一齊可以放足電,同時又可以訓練小朋友個人嘅平衡力,讓到佢哋四肢同腦仔都同樣咁發達~讓到佢將來都可以成為一個真真正正嘅小鐵人,堅強面對以後人生嘅未知困難同障礙~

民房

我最想同我的2個小朋友去參加平衡車小鐵人活動。因為我想透過呢個活動讓到大小朋友一齊可以放足電,同時又可以訓練小朋友個人嘅平衡力,讓到佢哋四肢同腦仔都同樣咁發達~讓到佢將來都可以成為一個真真正正嘅小鐵人,堅強面對以後人生嘅未知困難同障礙~

民房

首頁

尾頁

跳至