自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

開始爛尾,化化林bbq算啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sweetmomo 發表於 22-11-10 06:25
叫佢爸媽上去的係個阿婆
佢兩個一聽到已經咩都唔理要律師快 自己又趕簽名
好不知所謂 如果個戲情唔係甘都幾 ...

阿媽仲未明自己衰乜
開口埋口為間屋

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

michelin888 發表於 22-11-10 06:43
其實芊芊going丁生果part一直都又悶又煩到嘔,仲要胡鬧到為抽居屋而極速結婚,啲編劇真係天才 ...

唔鍾意丁生呢段,仲要講咁耐

琥珀宮

回覆樓主:

嬲爆
重點係唔尊重父母

珍珠宮

好媽媽勳章

嬲爆

水晶宮

gkatie 發表於 22-11-9 21:34
為間屋结婚?/ 點解唔簡 丁生?

因為佢比較鍾意going,丁生對佢黎講年紀大得太多

侯爵府

ymc 發表於 22-11-10 06:38
都係聽完亞媽講going冇樓,先會有咁嘅決定。
亞媽成日最關心人有冇樓。。。
...

現實生活係咪有好多呢d亞媽?

侯爵府

cheung2000 發表於 22-11-10 07:27
開始爛尾,化化林bbq算啦

尋晚臨尾果段劇情都好夾硬

大宅

2024年龍年勳章

我有個同事都係咁

琥珀宮

jimliu713 發表於 22-11-10 07:57
尋晚臨尾果段劇情都好夾硬

有校長開始都已經係夾硬
其實只要寫車總努力揾生意,接到大生意,令家庭經濟穩定,一家人同Emma開開心心就夠。

子爵府

畀面勳章

selinako^^ 發表於 22-11-9 21:37
一定嬲爆
入門口果陣 佢2個仲拿拿林簽名,死驚結唔成婚 咁既然咁驚 做乜叫我上黎?
...

Agree

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ngwong2 發表於 22-11-10 06:37
芊芊E條線不合理。自己老豆和丁生已反哂面朋友都無得做!做囡同老豆关係甘好。应無理由繼續和丁生有联络見 ...

我都係咁同c6 講,拖都冇拍過就話結婚?佢真係想點就點!
佢同going一齊 最初係想趕走貪錢ex, 跟住going 想同丁生爭 芊芊就好enjoy 2個男人爭餐死,跟本唔係拍拖...心態唔好
going 係一個完全冇責任感既人,芊芊跪左係度氹佢父母,佢竟然企係度睇表演 冇誠意,將來有乜事都係個女出黎頂

珍珠宮

stagea 發表於 22-11-10 08:04
有校長開始都已經係夾硬
其實只要寫車總努力揾生意,接到大生意,令家庭經濟穩定,一家人同Em ...

咁快大團圓撐唔到20集呀
其實不如講下emma後生同車總爸爸嘅往事,或者講多啲emma同家寶都好

琥珀宮

cheung2000 發表於 22-11-10 08:10
咁快大團圓撐唔到20集呀
其實不如講下emma後生同車總爸爸嘅往事,或者講多啲emma同家寶都好
...

係喎,寫其他線都得,唔合情理囉~
芊芊同丁生
車總同校長
真係好多魚

男爵府

jimliu713 發表於 22-11-10 07:56
現實生活係咪有好多呢d亞媽?

朋友個媽,重男輕女,乜都同女計錢。

子爵府

回覆樓主:

個阿媽灌輸咗俾個女有樓大於一切

翡翠宮

畀面勳章

sweetmomo 發表於 22-11-10 06:31
為抽居屋結婚無問題
問題係佢兩個趕到唔比得其它人知 感覺係芊芊聽到阿媽話going無樓 驚死嫁唔到比go先甘趕 ...

結婚抽居屋一定係為自己兩公婆,點會為家人
日日是好日

翡翠宮

畀面勳章

其實為左抽居屋而結婚係好寫實,香港好多情侶都係咁,當年我都係為左抽夾屋而提早註冊。
年輕女仔不顧家人反對私自結婚亦一定有現實例子,問題係呢條線將所有野撈埋一齊,寫得好夾硬唔得順滑,搞到奇奇怪怪。
日日是好日

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

一定嬲

侯爵府

mother904 發表於 22-11-10 08:38
其實為左抽居屋而結婚係好寫實,香港好多情侶都係咁,當年我都係為左抽夾屋而提早註冊。
年輕女仔不顧家人 ...

有爛尾feel

首頁

尾頁

跳至