爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

洋房

幾個禮拜前,喺迴旋處閘左架個巴士,巴士煞到,本身冇碰撞,冇事就直去啦。但岩岩收到警差擬控告通知書,寫到咁多條。我驚會唔會係巴士後面有車撞左,仲有人傷,先寫到咁,定係template 黎?我印象中之前捉我超速冇寫咁多條。大家有冇經驗?

"特請注意,本處稍後可能會根據香港法例第三七四章〈道路交通條例〉第三十六,三十六A,三十七,三十八或四十一條(即有關危險駕駛引致死亡、危險駕駛引致身體受嚴重傷害、危險駕駛、不小心駕駛 或超速駕駛),向你提出檢控"

Shumthomashk    發表於 22-12-2 13:08

男爵府

ilovelineranger 發表於 22-11-12 02:41
幾個禮拜前,喺迴旋處閘左架個巴士,巴士煞到,本身冇碰撞,冇事就直去啦。但岩岩收到警差擬控告通知書,寫 ...
嚴重的話就上門啦,正常最多告你小心駕駛,扣五分加$1500

公爵府

罰錢扣分都唔係大問題

重有可能巴士上既乘客因為DUP車而受傷,會入你數claim你保險https://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb20.gif

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ilovelineranger 發表於 22-11-12 02:41
幾個禮拜前,喺迴旋處閘左架個巴士,巴士煞到,本身冇碰撞,冇事就直去啦。但岩岩收到警差擬控告通知書,寫 ...
其實係什麼事情?你走先[當時警察未到}

別墅

回覆樓主:

好多年前收過類似信,最後差館打嚟口頭警告,完。
good luck bro

首頁

尾頁

跳至