心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血金章

我反而同你相反,以前好靜,會活在自己嘅世界之中 (當然都有朋友喇!)。
而家個個都話我似阿伯,好長氣!XDDDD

粉紅天空 發表於 22-11-12 23:22
以前讀書開籠雀咁
唔知點解人愈大就愈靜…..
朋友愈黎愈少

男爵府

pansy888hk 發表於 22-11-17 03:12
是呀,我同你一樣呀~~以前已經唔中意應酬的我,而家更多獨處時候~

咁你平日有咩嗜好啊?

聽歌﹕特別係國語歌
煲劇﹕陸劇、港劇、韓劇,都鐘意
食嘢﹕鐘意食炸物、甜品,所以有啲肥咯

執屋﹕鐘意掉左啲垃圾,整番好啲嘢,好舒服、好有滿足感

你呢?等你分享

珍珠宮

滿足 發表於 22-11-24 11:39
聽歌﹕特別係國語歌
煲劇﹕陸劇、港劇、韓劇,都鐘意
食嘢﹕鐘意食炸物、甜品,所以有啲肥咯

呵, 你好啊~ 而家等我又說下我中意咩先:

我中意唱歌 (以前出去唱K, 而家在家用APPS唱), 中意淘寶, 同埋用手機自拍照~

食野: 我都中意甜品呀, 糖水呀, 蛋糕仔呀.........不過唔係幾食得凍野, 會頭暈~

我比較懶, 家中好多雜物, HAHA

男爵府

pansy888hk 發表於 22-11-25 00:29
呵, 你好啊~ 而家等我又說下我中意咩先:

我中意唱歌 (以前出去唱K, 而家在家用APPS唱), 中意淘寶, 同埋用 ...
大家身體都有少少弱咯,我食一塊餅,其實都會生暗瘡,兼且,個人怕凍,凍嘢唔啱我嘅 ,係我夾硬食啫。

唔,我廿幾歲時都有唱K架,係人到中年,太新嘅歌,我都唔識,去嚟無癮咯

珍珠宮

滿足 發表於 22-12-13 09:46
大家身體都有少少弱咯,我食一塊餅,其實都會生暗瘡,兼且,個人怕凍,凍嘢唔啱我嘅 ,係我夾硬食啫。:sosi ...

OH~我又係好怕凍啊, 食凍野會頭暈肚痛架~我地都幾似啊

唱K 在家用APPS都可以呀, HAHA, 橫掂我咁宅, 無有怕啦~

男爵府

pansy888hk 發表於 22-12-14 21:33
OH~我又係好怕凍啊, 食凍野會頭暈肚痛架~我地都幾似啊

唱K 在家用APPS都可以呀, HAHA, 橫掂我咁宅 ...
係呀,我都覺我地都幾似呀,一樣怕凍人士麻
冬天要多郁動下,保暖要緊,否則病左就辛苦自己喇,大家都要保重

洋房

唔多唔少比工作掏空時間,放左工都有D有心無力~想放空發呆多過同朋友伴侶傾計

珍珠宮

滿足 發表於 22-12-27 13:12
係呀,我都覺我地都幾似呀,一樣怕凍人士麻
冬天要多郁動下,保暖要緊,否則病左就辛苦自己喇,大家 ...

係啊~~所以冬天我更唔願出去~人又宅, 又怕凍親~病又辛苦,一陣返唔到工,比人咋型~

咁剛剛的XMAS你點過啊? 4日假, 我得昨天同媽出去買衫咋, 其他果3日在家~執野, 唱K歌APPS, 玩電腦, HAHA~好爽50%! (因為都要兼照顧阿媽)

男爵府

pansy888hk 發表於 22-12-28 22:10
係啊~~所以冬天我更唔願出去~人又宅, 又怕凍親~病又辛苦,一陣返唔到工,比人咋型~
聖誔都係在家啦,唔似年青時同朋友過,只係家中裝飾下咁咯,無食乜嘢聖誔大餐呀,你有食嗎?唔,我記得你以前啲相,有好多靚衫嘅

APPS其實有啲乜歌架?好似有人喺裡面,識到朋友架喎,你有嗎?電腦有啲乜好玩,介紹嚟認識下。你好孝順吖,照顧阿媽

珍珠宮

滿足 發表於 23-1-18 14:39
聖誔都係在家啦,唔似年青時同朋友過,只係家中裝飾下咁咯,無食乜嘢聖誔大餐呀,你有食嗎?唔,我記得你以 ...

OH~以前細個就去看燈飾, 食大餐, 而家無了~大個人, 只想在家休息下, 一來好憎多人~

OH~你點知我D照片既? 係邊見到啊?

APPS都有好多歌仔,是大陸APPS,要個翻牆工具~都無問題既~好好玩, 之前都有同1,2個大陸的網友傾過下,之後又不了了之~~~

呀,唔知你中唔中意去WECHAT傾? 如不想,就在此聊~

別墅

2023年兔年勳章

人越大越唔想應酬

男爵府

pansy888hk 發表於 23-1-18 20:26
OH~以前細個就去看燈飾, 食大餐, 而家無了~大個人, 只想在家休息下, 一來好憎多人~

OH~你點知 ...
係咯,我又係細個有去睇燈飾架,而家啲燈飾入曬商場,我覺少左好多樂趣咯,太逼人啦。你好似前年,有擺啲相,上嚟架喎,仲有幾張添
WECHAT我無用架,如你方便的話,你可以SEND PM俾我吖,咁會方便啲

咁快新年又過左啦,有去團拜/ 拜年呀?我就無乜親戚,所以不用去喇

男爵府

雲飄雨 發表於 23-1-21 23:38
人越大越唔想應酬
應酬定義人人唔同嘅,我覺只要相處得開心、互相專重,酒肉朋友都是益友。

珍珠宮

滿足 發表於 23-2-15 15:08
係咯,我又係細個有去睇燈飾架,而家啲燈飾入曬商場,我覺少左好多樂趣咯,太逼人啦。你好似前年,有擺啲相 ...

OH~我已SEND左PM比你了,THANKS

新年只係我舅母一人來拜年咋, 完全唔洗出去, 有D親戚因為錢銀疏遠左~

滿足    發表於 23-3-11 14:43

大宅

我都係同你一樣,以前好靜,唔係好敢出聲,人越大越講嘢越冇所謂,鍾意講咩就講咩,見到街坊有主動打招呼,見到啲阿婆扶下佢過馬路有主動同佢傾吓計,我都有返工有朋友,可能我開朗咗呱,或者啲嘢睇化咗冇乜所謂

男爵府

nownow 發表於 23-2-15 23:03
我都係同你一樣,以前好靜,唔係好敢出聲,人越大越講嘢越冇所謂,鍾意講咩就講咩,見到街坊有主動打招呼, ...

我都會撩下街坊
但對住識左好耐既朋友反而無咩野講

瑪瑙宮

好難唔靜.

好似坐我隔離兩個女同事, 一個成日講飲飲食食上深圳, 一個成日講老公仔女買餸煮飯. 無野啱傾.
而家又講緊講半個鈡唔停.

瑪瑙宮

Nancy20090615 發表於 23-2-20 11:28
好難唔靜.

好似坐我隔離兩個女同事, 一個成日講飲飲食食上深圳, 一個成日講老公仔女買餸煮飯. 無野啱傾 ...

今日又講煮飯.....

複式洋房

係呀

水晶宮

2024年龍年勳章

粉紅天空 發表於 22-11-12 23:22
以前讀書開籠雀咁
唔知點解人愈大就愈靜…..
朋友愈黎愈少

當想搵個人認真傾吐下心事, 發覺冇一個人適合, 網上又分分鐘比人轉載變成新聞, 最後唯有都係吞返落肚, 漸漸就會愈來愈沉默 (我自己係咁)

pansy888hk    發表於 23-3-12 23:16
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

首頁

尾頁

跳至