潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

洋房

係咪真貨就真係唔評論啦
叫佢比張收據我 好似好難為佢甘又話正常都係得影相單架炸 吾會有實體單個喎
跟著過幾日念念下都驚驚地 上佢地嘅官方網睇下有咩保障啦
佢地有行係甘寫的
如果因為任何原因未對產品百分百滿意,可以在訂購後30天內退還並且必須符合我們的退貨政策。
退還的產品必須未經使用、產品標籤不得被篡改或拆除,並且產品應放於原裝包裝盒或包裝袋內(如適用)。
本政策僅適用於本網店上那些不在不設退換品牌/產品列表内的項目我當然就影相cap圖WhatsApp俾佢問佢係咪可以退丫
佢之後覆返嚟第一句竟然係:
第一句已經寫左不設退換,代購係俾諗清楚既人去買野,如果有唔高興可以去專門店買
就係甘啦 甘就係咁簡單要張單 都要搞到咁難睇甘肉酸既
甘都唔洗講話其他啦

淨係買袋個盒都可以係當時即場先摺既(我睇番YouTube 人地開箱都係正方形大盒 即場配果個係長方形細盒)又話係跟原廠盒點點點原來係即場摺一個盒比你…係~係真係原廠盒但吾係岩原廠嗰個型號個盒囉
我依家諗返成件事都真係好怪 仲要唔俾退明明係咪寫咗可以退
以上嘅問題 solo buybuy 客戶服務員最後用以下既說話作為終結:
你報警啦 好煩!

attach1_sign/tmp/php5jbaEe
attach2_sign/tmp/phpKE6d2n
attach3_sign/tmp/phpFpRvqx
attach4/tmp/phpKYg2OG

洋房

推⋯⋯⋯⋯

伯爵府

咁你做咩唔去專門店買?

洋房

生命麵包 發表於 22-11-16 23:53
咁你做咩唔去專門店買?

因為呢個袋都1-2年前 加上話停產就好想買
如果lv官方網 有 我都真係吾貪佢個小小
attach1/tmp/php5gEMTD

伯爵府

Erictinghin 發表於 22-11-16 23:56

咁你咪直接拎個袋去LV scan

洋房

生命麵包 發表於 22-11-17 00:01
咁你咪直接拎個袋去LV scan

你岩丫 不過我聽日會去左消委會先
睇吓睇佢官方網個啲條例係咩料先
係佢到買野真係比錢買難受

大宅

首先,LV 袋本身係冇盒架,到包裝既時候SA 先搵個適合size 既盒黎入袋,所以亦冇原裝盒呢樣野
仲有,你係即場當面check 過個袋冇問題亦接受左佢地係電話相單?咁冇理由過左幾日又追人俾張單你喎,係人都知買名牌冇得退換,個個返到去唔鐘意都走黎話退錢仲得既?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

點解要退袋?你懷疑係假?

大宅

我一直有幫襯 LV 專門店買野,近期收到佢哋送貨去我屋企嘅盒係可以摺返埋,反而好欣賞呢個設計,方便收藏。以前去專門店買袋嘅盒係摺唔到。而且佢哋又真係冇特定盒比袋,試過買細袋比個大d嘅盒我,買橡筋2次個盒都唔同。

如果喺非專門店舖買嘅,有懷疑唔信任就真係幾鐘意都唔好買,有問題最好當面交收果日即時提出。

見店方寫咗不退不在退款條例內的產品,你又過咗幾日先提出,咁佢唔退錢比你亦合理,佢都要保障自己,亦有機會話驚你換咗件貨拒絕回收。

洋房

CleverTruth 發表於 22-11-17 16:28
我一直有幫襯 LV 專門店買野,近期收到佢哋送貨去我屋企嘅盒係可以摺返埋,反而好欣賞呢個設計,方便收藏 ...

個問題就係佢有寫30日內吾滿意可以退
佢依加網站上個條例係今日先改 反口覆舌

洋房

appleyuen 發表於 22-11-17 16:15
點解要退袋?你懷疑係假?

一黎有少少懷疑
二黎係因為之後我先知係影相單 係店個時佢係話會後補單比我
之後佢係有影比我 老實講丫 我淘寶買個袋比你 之後我影張原裝單俾你 有幾難
三黎 佢唔寫有得退我都都會去叫佢退啦

大宅

Erictinghin 發表於 22-11-17 17:52

個問題就係佢有寫30日內吾滿意可以退

樓主請問有邊間鋪買名牌野唔滿意可以退咁好?專門店都唔會退啦,仲要買左返去幾日
況且,而家係件貨有問題要退?

洋房

cching88 發表於 22-11-17 18:04
樓主請問有邊間鋪買名牌野唔滿意可以退咁好?專門店都唔會退啦,仲要買左返去幾日
況且,而家係件貨有問題 ...

就佢呢間有寫明唔滿意可以退囉 吾退得佢點解寫可以退呢 佢唔寫我都吾會叫佢退
寫黎誤導人?如果佢冇甘寫 我吾會去退

件貨冇問題 個問題係張單到

大宅

Erictinghin 發表於 22-11-17 18:07

就佢呢間有寫明唔滿意可以退囉 吾退得佢點解寫可以退 ...

人地並冇寫所有貨品都可以退呢,只見‘不退不在退款條例內的產品’
冇實體單係你買果時已知,亦都同意左,既然有懷疑點解仲要買?

洋房

cching88 發表於 22-11-17 18:13
人地並冇寫所有貨品都可以退呢,只見‘不退不在退款條例內的產品’
冇實體單係你買果時已知,亦都同意左, ...

件依貨係例表到我就係甘岩買佢網站上的itam
件貨亦都冇寫不可以退
我冇同意 佢同我講後補單嘅時候 我吾知係影相單 佢淨係同我講會後補返張單俾你

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果袋係真既就冇胃去花神在退款條款上,最多以後唔幫襯。
work hard PLAY hard

男爵府

Erictinghin 發表於 22-11-16 23:56

但第三頁有個post 樓主話8月入去shop都買到呢個款,即停產但仲有貨在shop?

男爵府

Erictinghin 發表於 22-11-17 18:01
一黎有少少懷疑
二黎係因為之後我先知係影相單 係店個時佢係話會後補單比我
之後佢係有影比我 老實講丫 我 ...

如果拎到張正單都可以個袋係假,如擔心既話,所以到現在買超過1萬蚊既手袋都會去專門店買

洋房

vwlchu 發表於 22-11-17 18:24
但第三頁有個post 樓主話8月入去shop都買到呢個款,即停產但仲有貨在shop?

好似會停 Keepall xs 呢個系列

大宅

去咗check袋未?想知真假,thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊