自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章

多謝各位安慰,全晚處理佢後事無咩點訓,今日會安排儀式

珍珠宮

無養過寵物嘅不會明白這種痛,真的很痛,我同老公咁大個人喊到好似小朋友咁大聲放哭就是因為愛犬、愛貓離世時

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

SUPERLEMON911 發表於 22-11-18 11:39
回覆 bibi2013 的帖子

走得好突然,4點幾睇完醫生情況唔樂觀半夜就走了,而家個心好似缺左一角,見到個空 ...

個時我嘅龍貓夜晚2點幾走,佢快要走時我唔敢抱住佢,怕會整到佢辛苦,只係不斷同佢講多謝,多謝佢陪伴我地咁耐,叫佢唔駛擔心我地。到佢呼完最後一口氣,我抱佢出來喊咗好耐,我好想只係惡夢…但始終要面對現實,好好同佢告別吧!佢個籠我都唔捨得丟,繼續放草和糧,怕佢返來冇野食…。我都係前兩個月先丟咗個籠,因為一年啦,真係要放手。丟籠個日又係爆喊,但之後確係釋懷咗好多,感覺冇睹物思鼠嘅傷痛。希望你都慢慢走出傷痛,唔駛急,傷心要釋放唔好忍。

洋房

明白你的心情

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

牠們都是我們的家人,一份子。好唔捨得佢哋

大宅

回覆樓主:

養寵物最難嘅一關, 保重

珍珠宮

樓主多多保重

侯爵府

回覆樓主:

佢可能要轉世投胎做人了!

子爵府

回覆樓主:

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

回覆樓主:

明白。我養了年半的倉鼠走過時我都喊到好厲害。何況你養了14年。

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 gilgilgilgil 的帖子

只希望佢開心健康,佢生前受左苦

男爵府

2023年兔年勳章

多謝你,下午去睇醫生已通知我佢應過唔到24,本來醫生話建議我安樂或拿去24小時醫院訓氧氣箱,我寧願租氧氣機拿返家陪佢走,淩晨12點幾訓,訓前摸佢同佢傾計,突然2點幾醒見佢打側身個身硬左已知佢走左了,可能佢寧願自己靜靜走 ,但起碼我同老公係身邊聞住佢熟悉既氣味走,只希望佢係彩虹橋開心快樂

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 老翻太太 的帖子

係,我同老公真係當佢囡禁錫,佢走左我喊到收唔到聲,老公都有喊,佢真係好乖好唔捨得佢

公爵府

親子王國15週年勳章

我養左差不多17年的貓貓走左2星期了,明天做儀式及燒lu! 佢好叻,在星期日全家也在時睇住佢走!我女同佢最好感情,佢仲大過我女。但佢走前,我女唔肯去見佢,我女怕接受唔到!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

14年龍貓真係好少
我之前果隻10年都已經好耐(身邊果啲幾年就走左)

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

SUPERLEMON911 發表於 22-11-18 20:20

多謝你,下午去睇醫生已通知我佢應過唔到24,本來醫生話建議我安樂或拿去24小時醫院 ...

好明白你,我都係想陪住主子最後一程,所心個晚冇送佢去急診,因為去到都會救唔到。之前嘅主子就係要係診所安樂,令我一直有遺憾。相信係佢熟悉嘅屋企,我地係佢身邊陪住係最好。係彩虹橋唔會再有病痛,佢地一定會有朋友的。

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 BBG1 的帖子

你也保重,因上星期五做完整牙手術 ,返來情況已唔好,以為係藥物反應,點知昨天1點幾收到老公急電話佢透大氣,即刻問原本醫生,同姑娘留說話轉告醫生,一路唔覆,周圍急搵醫生睇佢攝到4點幾睇醫生,我已喊住同我上司請假話個情況,即刻比我走,新醫生話佢情況好差,帶左佢返家聞住氧氣半夜就走了,我好嬲個舊醫生,佢整牙整斷左我囡隻門牙,係新醫生發現,我都好嬲自己點解禁信佢

男爵府

2023年兔年勳章

多謝你,我由下午已好心痛喊,到夜晚走大喊,好似喊左全日,喊係幫唔到佢,但我見到走最後仲好似堅持自己無事撐起個身,我真係好心痛,亦好嬲自己搵左個禁既醫生比佢,佢整斷左我囡隻門牙唔講,檢查時明明齊晒,點知新醫生話佢少左隻門牙,另一隻都好鬆,但當時佢肺積水腎功能好差,睇左兩年舊醫生基本檢查都無話佢身體有其他問題,好嬲

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 TMC3012 的帖子

其實佢算係舒服禁走 ,因佢唔係抽筋禁走,走既姿勢好似平時打斜身訓著禁,雙眼亦合埋,呢樣我算有點釋懷,唔好諗佢幾多年走,我覺得最緊要在生時對佢好已經夠了

首頁

尾頁

跳至