自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

阿仔件 PE衫因學校活動曾經貼過貼紙,搣走貼紙後,剩低黐笠笠嘅膠紙 ,請問大家點樣可以整走?萬分感激!
attach0/tmp/phpNAJy4T

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

用擦膠乾擦? 濕水後捽? 用風筒吹軟後捽? 濕洗甲水後捽?

只試過響其他物料上清label 膠漬咋.... 你試下得唔得..

公爵府

granja 發表於 22-11-19 15:40
用擦膠乾擦? 濕水後捽? 用風筒吹軟後捽? 濕洗甲水後捽?

只試過響其他物料上清label 膠漬咋.... 你試 ...

謝謝你,平時如果唔係喺衣物,我用洗甲水就搞掂~
今次我用擦膠擦唔得,用風筒吹完再擦又唔得。然後用洗甲水都係唔得,最後最原始手洗狂摔15分鐘先搞掂

男爵府

回覆樓主:

將一條膠紙頭尾貼成圈狀(戒指咁),套在2-3隻手指上,以膠黏膠,黏起膠漬。
利申~物件上試過ok,衣物上未試過

公爵府

亞靚 發表於 22-11-19 15:56
將一條膠紙頭尾貼成圈狀(戒指咁),套在2-3隻手指上,以膠黏膠,黏起膠漬。
利申~物件上試過ok,衣物上未試 ...

thx 呀~

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

mymarigold 發表於 22-11-19 15:46
謝謝你,平時如果唔係喺衣物,我用洗甲水就搞掂~
今次我用擦膠擦唔得,用風筒吹完再擦又唔得。然後用洗甲 ...

橙水可清,但我未用過在衣物上,唔知傷唔傷件衫。
attach0/tmp/phpuDPDEs
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

199707100304 發表於 22-11-19 16:07
橙水可清,但我未用過在衣物上,唔知傷唔傷件衫。

好,等我cap底呢張圖先,謝謝你~

首頁

尾頁

跳至