自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 22-12-15 21:48
電熱氈,簡直係我廿幾年前第一次喺大陸買樓,農曆新年返去遇上寒冬。。。當地嘅商店就介紹咗我呢張電墊, ...

買多兩張, 俾張亞媽先

瑪瑙宮

大廚勳章

blackberry 發表於 22-12-15 21:54
買多兩張, 俾張亞媽先

我嗰陣時第一時間就買咗幾張落香港。。。派咗一張俾阿媽同埋一張俾阿婆。。。而家我阿婆都習慣咗,要有電氈冬天先瞓得著。。。

blackberry    發表於 22-12-15 22:00
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

alicewtw 發表於 22-12-14 22:31
電器野我仲係唔敢淘寶,始終電制制式同火數都唔同,怕漏電。但電熱墊真係好舒服,我都想買多張鋪梳化!
...

唔想淘寶可以網購英國dreamland electric throw, https://www.dreamlanduk.co.uk/uk/overblankets-throw.html, 好暖好舒服,不過都可能係大陸做
因為幾年前有標明made in England, 近年已經冇標產地

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我早兩年就淘左暖地墊, 腳唔駛涷冰冰 , 啱啱先坐係上面煲劇
attach0/tmp/phplyXKOu

子爵府

回覆樓主:

我唔識電器,唔敢淘
發熱產品我連拖板都唔敢用

前幾日喺日本城買咗張180蚊嘅床墊放喺梳化
白色唔太靚,諗緊點美化佢

原本諗過買埋布車個床單,好似太大工程
或會買張薄被鋪喺面就算了

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

147741 發表於 22-12-15 23:50
我唔識電器,唔敢淘
發熱產品我連拖板都唔敢用

我有淘小電器,要短暫用同在家先開,唔會長時間用。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 22-12-15 23:40
我早兩年就淘左暖地墊, 腳唔駛涷冰冰 , 啱啱先坐係上面煲劇

...

我都有諗過地墊,但覺得佢要捲埋搵位收有啲煩,我呢張摺好收埋容易啲

子爵府

...

我都有呢張,仲正過 開暖氣
仲淘左張細細塊比貓訓

寶石宮

子若 發表於 22-12-16 08:28
我都有呢張,仲正過 開暖氣
仲淘左張細細塊比貓訓

呢張真係 , 係收起麻煩啲

水晶宮

我有張床墊,全年無休,夏天 開冷氣用 , 腰骨痛,保暖一流,淘寶三十蚊,用左幾年

大宅

...

Jm, 請問有冇link

珍珠宮

回覆樓主:

用左十年,早買早享受

水晶宮

blackberry 發表於 22-12-14 22:19
【淘宝】https://m.tb.cn/h.UjDXNbO?tk=vxoId3w9gvf CZ0001 「电热毯单人双人双控调温速热学生宿舍安全家 ...

自己換插頭?

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

電器我仲唔敢淘

侯爵府

回覆樓主:

唔敢淘咪香港買,當比貴dd買個安心囉~
利申:有淘watt數唔高嘅小電器,淘過輕便打蛋器電熱杯墊無線小型手持吸塵機,會揀USB/Type C叉電就唔怕唔啱。真係插插蘇嘅就洗碗機同風扇仔小型碎紙機,不過事先溝通請商家換香港插。總之都會小心選擇,糾結好耐

翡翠宮

20162016 發表於 22-12-17 09:41
自己換插頭?

冇,我用轉插,基本上只有坐梳化時用,當然轉頭好啲啦,但我比較懶

寶石宮

topful 發表於 22-12-17 09:33
Jm, 請問有冇link

【淘宝】https://m.tb.cn/h.Uj74j4w?sm=fae6c4?tk=uhgtde6hUAX CZ0001 「三顺暖润碳晶地暖垫地垫地热垫发热电热地毯家用石墨烯加热垫客厅」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

寶石宮

ada0707 發表於 22-12-17 09:42
電器我仲唔敢淘

我少淘,但都有唔少小電器, 有啲換個插頭就得 , 有啲就咁用轉插

翡翠宮

TMC3012 發表於 22-12-17 11:49
我少淘,但都有唔少小電器, 有啲換個插頭就得 , 有啲就咁用轉插
...

其實買電器時睇下電壓同唔同香港220v, 換個插頭都係十零蚊,好多時我都冇換,係洗碗機,氣炸鍋,飯煲呢類我就會換,咁多年用都冇問題,反而香港買兩部麵包機,電磁爐都搞到間屋跳制

寶石宮

blackberry 發表於 22-12-17 12:23
其實買電器時睇下電壓同唔同香港220v, 換個插頭都係十零蚊,好多時我都冇換,係洗碗機,氣炸鍋,飯煲呢類 ...

我基本好多都冇換, 就算洗碗機, 即熱水機都冇換, c6話換唔換都得, 咁我就由佢
唯一有換係打蛋器, 因為兩腳插條線又短旭幾吓就甩

首頁

尾頁

跳至