自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

面對可能的災禍,日本為保護國民,入境亦要求做檢測,實屬必要

la_source    發表於 22-12-28 11:44

侯爵府

2024年龍年勳章

mother904 發表於 22-12-27 21:52
世衛公佈日本疫情已經連續七周居全球之冠,遊客需要保障多過日本國民吧
...

咁更有需要保護國民及遊客,必要更新入境政策

侯爵府

2024年龍年勳章

6299 發表於 22-12-27 22:08
咩災禍?
你講緊呢度日日叫放寬要正常去旅行果班

我現在仍未敢去旅行,亦未中過招

侯爵府

2024年龍年勳章

6299 發表於 22-12-27 22:14
咁你又講災禍

就係提防爆疫災禍,大家要小心保重,安全第一

侯爵府

2024年龍年勳章

美味 發表於 22-12-27 22:16
既然咁大鑊做乜唔封晒要留返4個,哩4個機場就唔會有病毒輸入?根本就完全唔make sense 為玩嘢而玩嘢
...

日本才可以解釋,我估是不至於封關,limit 四個地方入境for better control

侯爵府

2024年龍年勳章

Tabo63 發表於 22-12-27 23:30
咩災禍,日本每日自己都幾萬宗確診 la, 歐美國家無確診? 根本要跟契哥玩野,台灣又無人確診? 超低能,玩 ...

中國遊客最關注的海外目的地排名前三為:日本、韓國、泰國。搜尋量最高的出境航班熱門目的地主要有曼谷、東京、首爾、洛杉磯和新加坡,出境遊主要搜尋使用者來自於北京、上海、廣州三地。

原文網址: 1月8日取消入境隔離、恢復民眾出境遊 春節熱門旅遊地香港排第二 | 香港01 https://www.hk01.com/article/850 ... articlecopy&utm_medium=referral

侯爵府

2024年龍年勳章

lihomahk 發表於 22-12-28 10:23
趙立堅老婆幾時講,初開放時提出,還是最近?

2022年12月23日新聞:
趙立堅妻湯天如在個人微博發文,稱買不到退燒藥感到無助,感謝鄰居分享的4顆退燒藥

原文網址: 趙立堅疑染疫20天未公開露面 妻子發文稱買不到退燒藥靠鄰居相助 | 香港01 https://www.hk01.com/article/850 ... articlecopy&utm_medium=referral

首頁

尾頁

跳至