時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

廷廷媽 發表於 22-12-28 22:18
又湧一班新國民搞分化,自己話唔驚,但司馬昭之心。。。

係喎,哩啲時候特別多大宅新國民講識人點點點

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

公爵府

czl115 發表於 22-12-28 23:35
你個句好明顯係反問喇
乜唔係知道答案才會大大聲反問「你知唔知死幾多人」?
...

扮晒嘢咁問人知唔知幾多,點知原來自己都係唔知,係咪低能架?

公爵府

ddkaka 發表於 22-12-29 02:07
美國做嘅數據Johns Hopkins University COVID-19 tracker

美國28-Day: 1764,854 死亡10,383

唔啱心水咪話造假囉

公爵府

TingTing 發表於 22-12-29 07:13
最驚取消限聚令,果D曱甴垃圾又出現

哩班垃圾之前諗住玩完拍拍羅友走唔洗找數就出嚟啫,依家真係要坐監,仲敢出?

公爵府

老翻太太 發表於 22-12-30 13:06
黑暴坐監點解唔笑?難道要同情佢哋?果然係一丘之駱,夏蟲不可語冰

可以笑,不需要同情,因為犯法。只係比較下兩邊表現,大家-斉看風景(雖然風景不同),暗笑(雖然對象不同),你笑我搶藥,我又笑你電費貴。叫你甘叻唔好喺度住(或去某地方住)。表現越嚟越相似,不過兩邊嘅人都唔會發覺,發覺咗都唔會認。比人踢爆會發爛渣,鬧人,諷刺(暴徒嗰邊應該會打埋人)大哥莫笑二哥

子爵府

Bambi 發表於 22-12-29 10:20
唔好話個社會係咁,連個小小forum都一樣,唔啱咀型就話顏色唔同,好似呢個post咁,咪又係鬧交收場
今次食花 ...

根本一睇到別墅洋房就知有人想帶風向引起駡戰,次次一拋低個敏感話題,然後講兩句就走咗去

BK版主淨係識搬外國topics入時政㗎咋,其實整個posts無爭拗都快速移入時政,根本唔想比人知外國存在的問題。

但真係爭拗的帖永遠遲遲都唔搬!!BK 目的顯而易見

我今朝剛回覆嘅帖四個鐘頭前又搬入時政了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

Bambi 發表於 22-12-29 10:20
唔好話個社會係咁,連個小小forum都一樣,唔啱咀型就話顏色唔同,好似呢個post咁,咪又係鬧交收場
今次食花 ...

更正 : 我今朝嘅留言一個鐘左右就移入時政了

BK版主好明顯唔想見到我留言,諗起以前唔夠十分鐘就移,依家俾足一個鐘我喇

係嘅,憎中國更加唔想比其他JM知更多外國嘅衰嘢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

洋房

jessica0768 發表於 22-12-29 08:40
我見到有個話舌頭/面部發黑…..

笑左出黎囉⋯⋯佢地個腦坐住左

依啲應該係去完日本中輻射嘅徵狀(emoji)

首頁

尾頁

跳至