自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Update: 今日終於退返錢,多謝各位jm 教路

雖然又送左張$30coupon 比我,但我都唔會再用佢。

琴晚8:38已完成付款,一直show 住20-30分鐘送達。到了大概9:10, show 住3分鐘送達。
到了9:23分仲未到,我問車手,大概幾時到,無覆我。
9:24分,我問客服,究竟實則幾時送到,佢答要等多2-3分鐘。
9:30我見仲係show 住3分鐘到,我同客服講,要求取消訂單,做退款。
客服覆左OK, 14日內會退回款項。
但轉頭又話頭先攪錯左,因為而家整緊個食物,所以不能退款。

水晶宮

回覆樓主:

我問而家已經9:45先整緊,咁係你地系統攪錯左,無幫我落order, 麻煩取消及退款。
跟住個客服,就機械人咁,佢不停重複一句說話,話食物已經在準備中,不能取消及退款。 我就不停同佢講我由八點半落單到而家,已經一個半小時, 等都等到身體唔舒服, 咁樣都接受唔到啦。
跟住佢就不停重複果一句,食物已在準備中未能退款。之後就強制性完結咗我哋個通話。
今朝我再搵客服跟返, 啲對答同琴晚一樣,不停重複果一句。
我想問大家有冇呢啲經驗, 因為差不多成二百蚊。
請問可以有乜嘢方法聯絡到佢哋

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

其實叫外賣一個鐘頭都係可以接受嘅時間,佢show 20至30分鐘,但係其實會有好多因素,未必因為車手出事,可能係因為餐廳住得慢都有機會,其實我通常都唔會理佢,咪照食囉,有時我都冇留意喺指定時間之內冇送到,個戶口會自動送very sorry優惠券俾我哋下次用我記得每次都係$45左右,我通常訂餐係平均$150

咁最後個食物去咗邊度啊:有冇送到?
---生命無價,請支持領養---

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

個客服唔係人工wor,我試過送錯嘢,講幾句就退,好爽快。
不過亦試過有次,佢話我無開盒影相唔肯退(個盒透明,其實睇到係錯嘅嘢),講極都9588,最後我搵消委會攪掂

男爵府

畀面勳章

最後有冇送到?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 23-1-12 11:06
不過亦試過有次,佢話我無開盒影相唔肯退(個盒透 ...

其實我都有好多次送錯,譬如嗌沙嗲牛肉麵,變咗沙嗲牛肉通,我照影相通常都係退返個餐嘅一半其實都幾抵,我哋都冇乜所謂,另外有時倒瀉晒啲湯照影相都會claim返廿蚊左右

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

meko~ 發表於 23-1-12 11:06
其實叫外賣一個鐘頭都係可以接受嘅時間,佢show 20至30分鐘,但係其實會有好多因素,未必因為車手出事,可 ...

最慘係有時食飯有時限,你遲咗送,客人都食唔到(試過等唔切已食杯面)

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 23-1-12 11:08
最慘係有時食飯有時限,你遲咗送,客人都食唔到(試過等唔切已食杯面)
...

呢個都係呀,所以返工嘅時候叫有啲危險㗎,真係吹佢唔脹

琥珀宮

雪菜肉c 發表於 23-1-12 11:03
我問而家已經9:45先整緊,咁係你地系統攪錯左,無幫我落order, 麻煩取消及退款。
跟住個客服,就機械人咁 ...

咁最後食物有冇送到先?如果有,你有冇收?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

不過樓主個case就真係有啲過分啦,成個半鐘都未送到,不過之前世界盃嘅時候啲人講半夜叫Deliveroo天光先到

叫外賣都要講運氣
我通常如果好急嘅話呢就會叫樓下嗰啲,然後揀特餐,粉麵,華御結,M記呢啲唔使點樣整嘅相對比較穩陣,嗰啲越南菜泰國菜千祈咪揀

王國長老

meko~ 發表於 23-1-12 11:08
其實我都有好多次送錯,譬如嗌沙嗲牛肉麵,變咗沙嗲牛肉通,我照影相通常都係退返個餐嘅一半其實都幾抵, ...

無所謂時咪無所謂
但有時就係有所謂嘛,例如我叫揚州炒飯,你送個牛河,我唔食牛點食!又等唔切,我只能退錢(加谷氣因為無嘢食仲趕下場)

水晶宮

其實叫外賣一個鐘頭都係可以接受嘅時間,佢show 20至30分鐘,但係其實會有好多因素,未必因為車手出事,可 ...

無送到

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 23-1-12 11:11
無所謂時咪無所謂
但有時就係有所謂嘛,例如我叫揚州炒飯,你送個牛河,我唔食牛點食!又等唔切,我只能退 ...

係呀,叫熊貓仲要貴好多添,以前呢有叫過Ubereat都唔錯點知執埋,真係要叫多幾次Deliveroo唔好俾佢獨大就更衰

水晶宮

木土土 發表於 23-1-12 11:09
咁最後食物有冇送到先?如果有,你有冇收?

無送到

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 23-1-12 11:06
不過亦試過有次,佢話我無開盒影相唔肯退(個盒透 ...

Email 到消委會?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

雪菜肉c 發表於 23-1-12 11:13
無送到

我試過有一次俾人cut單,佢都唔係即刻比翻錢嘅,好似都係隔一日先入返落去,我多數係用支付寶,你留意吓今日會唔會有退錢

如果冇拎到嘢食嘅話,我諗只係程序處理中

水晶宮

開頭係因為佢寫住兩至三分鐘會送達,所以我先去問車手。
點知應該係佢哋系統冇幫我落單 ,去到好後九點幾之後嘅時間,我去追佢哋,佢地先話食物在準備中。

根本就係嗰陣時先開始整

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

雪菜肉c 發表於 23-1-12 11:16
開頭係因為佢寫住兩至三分鐘會送達,所以我先去問車手。
點知應該係佢哋系統冇幫我落單 ,去到好後九點幾 ...

其實呢佢如果寫有兩至3分鐘到達呢,根據我嘅經驗,其實佢已經拎咗行緊嚟,但係可能佢收到話佢遲,所以發脾氣閃咗冇送到上嚟,聽講呢係要罰錢嘅

呢個只係我估計,呢度有個會員係做呢行,睇吓會唔會有人上水解釋

水晶宮

meko~ 發表於 23-1-12 11:14
我試過有一次俾人cut單,佢都唔係即刻比翻錢嘅,好似都係隔一日先入返落去,我多數係用支付寶,你留意吓今 ...

唔會喇, 因為佢個客服不停重複一句就係食物已經準備中,所以訂定不能取消,不能退款

水晶宮

meko~ 發表於 23-1-12 11:18
其實呢佢如果寫有兩至3分鐘到達呢,根據我嘅經驗,其實佢已經拎咗行緊嚟,但係可能佢收到話佢遲,所以發脾 ...

佢2-3分鐘呢個畫面出左成半個鐘,我先send msg比車手,但車手無覆。
梗係唔覆啦,因為佢都無收到單。

咁到最後先知,果時鋪頭應該無按過單。

首頁

尾頁

跳至