6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB好似成日肚餓,之前三個鐘餵一次,而家差唔多兩鐘就要,我好似唔多夠人奶,有冇啲湯水幫到定真係要餵奶粉?

禁止訪問

複式洋房

我舊時番工都冇時間餐餐餵人奶 都係補奶粉解決 如果你想餵奶粉 可以試下Enfinitxx 我覺得味道同母乳都接近 BB好鐘意飲

複式洋房

我阿媽以前會煲啲花生雞腳豬手,會有少少用,不過如果BB係急速成長期,胃口可能真係會大得好快,奶粉都係一個解決方法

複式洋房

唔使比太大壓力勉強自己,餵得幾多就餵幾多,唔夠奶可以先試試補奶粉,我之前都係一邊餵人奶一邊補牛欄,照樣食得好好

禁止訪問

大宅

唔夠人奶 可以先加奶粉 簡款較接近人奶既奶粉便可 我小朋友補皇家美素 夾人奶夾得幾好 媽媽壓力大唔夠休息都會影響奶量 加奶粉等自己唔使咁辛苦未嘗係壞事

大宅

減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

唔夠人奶普遍的媽媽都係補奶粉,當然湯少都有少許幫助,但奶粉都唔係唔好,市面好多奶粉都包含全面嘅營養

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

回覆 CatherineFun 的帖子

果時有煲章魚雞腳,魚湯.湯水係幫到多d人奶.但最後返工都要補奶粉.最重要唔好比壓力自己.

別墅

多啲俾BB埋身啜可增加奶量,唔好畀太大壓力自己,真係唔得就補奶粉,揀隻似人奶既,BB一樣埋身食

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

我之前試過吾夠人奶,,就keep住埋身餵,然後補奶粉,,最緊要隻奶粉要淡d,,甘bb先可以keep住埋身餵

複式洋房

我嗰時都唔夠人奶,又唔想比咁大壓力自己所以決定補粉~
我親自試左好多隻奶粉,最後都揀左皇家美素,唔會太甜,同人奶嘅味道差唔多~ 我會係佢最肚餓嗰餐餵奶粉,之後就一餐人奶一餐奶粉咁餵啦

大宅

BJK320 發表於 23-1-18 11:28
我嗰時都唔夠人奶,又唔想比咁大壓力自己所以決定補粉~
我親自試左好多隻奶粉,最後都揀左皇家美素,唔會太 ...

同意,我都係唔够奶,半人奶半奶粉,我阿B都係飲呢隻,食得,訓得,痾得,免疫力都好好。

首頁

尾頁

跳至