親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cattz288 發表於 23-11-11 01:05
我今年年頭去,仲有得玩冰釣,所以最後一日就坐的士去平昌冰釣場

租用雪場用具就現場租或搵教練book都可 ...

多謝你資料,今日上網搵已經無左紫色巴士由機場出發,落機當晚要出市區先

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

dorchiu 發表於 23-11-21 17:59
多謝你資料,今日上網搵已經無左紫色巴士由機場出發,落機當晚要出市區先
...

係咪未開始安排?
放下自在

子爵府

MissMaMa 發表於 23-11-7 22:45
如果人多,真係要訂定包車, 因為我哋係隨心出發, 所以有冇包車都照玩
...

你好呀!我黎緊都會去首爾,想踩railbike.
我見klook d package去踩railbike都係夾南怡島,但我地又唔想去南怡島。
諗緊自己搭車去,請問如果去正東津踩railbike,由明洞出發係咪好遠?你當時既交通又係點?謝謝你

珍珠宮

忌廉寶寶 發表於 23-11-23 13:01
你好呀!我黎緊都會去首爾,想踩railbike.
我見klook d package去踩railbike都係夾南怡島,但我地又唔想 ...

如果由明洞去正東津踩Railbike ,實在太遠了,我在alpantsia住了兩晚, 建議在江村踩rail bike

子爵府

MissMaMa 發表於 23-11-23 15:02
如果由明洞去正東津踩Railbike ,實在太遠了,我在alpantsia住了兩晚, 建議在江村踩rail bike
...

謝謝解答
咁如果明洞去江村自己搭車方便嗎?其實江村個railbike係咪即係要去南怡島?因為我見d package去江村railbike就永遠搭南怡島,我地唔太想去南怡島,唔該晒

珍珠宮

忌廉寶寶 發表於 23-11-23 18:24
謝謝解答
咁如果明洞去江村自己搭車方便嗎?其實江村個railbike係咪即係要去南怡島?因為我見d ...

我是包車的,坐車我不太清楚路線。如果join day tour,也不一定去南怡島的,我見有 Legoland +railbike ,或其他組合

子爵府

MissMaMa 發表於 23-11-23 19:48
我是包車的,坐車我不太清楚路線。如果join day tour,也不一定去南怡島的,我見有 Legoland +railbike , ...

好,我再睇下,謝謝你

伯爵府

cattz288 發表於 23-11-21 18:05
係咪未開始安排?

比我搵到另一shuttle bus 由機場去 resort, USD34.4 一個人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

dorchiu 發表於 23-12-1 17:21
比我搵到另一shuttle bus 由機場去 resort, USD34.4 一個人

同疫情前差唔多喎
我見之前book過既site 都有返,不過得10點車

伯爵府

cattz288 發表於 23-12-1 17:27
同疫情前差唔多喎
我見之前book過既site 都有返,不過得10點車

10點車適合我,第1日應該要1點幾先到,第1日玩滑雪還是第2日早上先滑雪好?我打算 book 2小時 private training。

象牙宮

dorchiu 發表於 23-12-13 16:30
10點車適合我,第1日應該要1點幾先到,第1日玩滑雪還是第2日早上先滑雪好?我打算 book 2小時 private tra ...

第二日,第一日已無左半日,所以我會去玩waterpark
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 23-12-13 17:02
第二日,第一日已無左半日,所以我會去玩waterpark

Thanks for your sharing

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

忌廉寶寶 發表於 23-11-23 18:24
謝謝解答
咁如果明洞去江村自己搭車方便嗎?其實江村個railbike係咪即係要去南怡島?因為我見d ...

仁川永宗島都有railbike,坐機場線再轉巴士或的士

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MissMaMa 發表於 23-11-7 21:54
摷返上次海洋列車張手寫單出來

海洋列車冇佐啦

attach1/tmp/php6NUorx

珍珠宮

yuyu.c 發表於 24-1-11 17:12
海洋列車冇佐啦

真係冇諗過會冇

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-1-12 19:17
真係冇諗過會冇

係喎,我都冇諗過,依家再諗過去邊好。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 24-1-12 20:52
係喎,我都冇諗過,依家再諗過去邊好。

有點可惜,唯有改行程,我上次去過旌善, 我覺得都幾特別, 可以考慮一下

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-1-13 14:06
有點可惜,唯有改行程,我上次去過旌善, 我覺得都幾特別, 可以考慮一下
...

因為我想去食蟹同海鮮,所以應該唔去果邊。睇吓注文津附近有d咩行同食。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊