親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

入境日本, 一係打了三針, 否則佢當你零針,要72 小時內去拿檢測報告. 最平 $90 政府果D 都OK.

要預先上日本入境網, 做好健康申報, 同埋海關申報, 過境俾手機佢地睇. 順利入起.

日本好多BUS 都未必有開, 未夠遊客. 大城市搭車, GOOGLE MAP 都很準確.

珍珠宮

回覆樓主:

好多店都唔一定平, OUTLET 可能好少少. 其實 amazon jp 可能仲平仲方便.

6 算, 無論食住買, 都係好平, 好享受. 以前住上野, 而家轉到淺草, 都幾旺同埋平D

淺草到羽田很方便,唔駛轉車直到

Jr 有個3day pass, 10800 yen, 搭一小時多d, 就到新潟的越後湯澤,一個多雪的城市。圍住 jr 站就係不同的雪場,或者搭一陣巴士就到,附近食店充足,很方便

東京 metro 24小時pass 才 hkd $48, 很抵用,在日本,搭一個站最少都要 $12

上野大排檔真係好平,600yen 5個串燒,1000yen 7 隻大蠔,hk 街邊檔都唔得

另外有幾間運動散貨場,有牌子的,1800 一條長褲,550 一條短褲

仲有二目果子唔駛介紹啦

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

好正喎我今次就去大阪,希望順利啦!

男爵府

減齡達人勳章

2個朋友最近2個月內分別去東京/北海道旅行,都話好多餐廳都要排長龍,好多人等位。
樓主係咪都係咁?無book 多數要等位?定係熱門餐廳至係咁?

珍珠宮

NataliePP 發表於 23-1-19 10:47
好正喎我今次就去大阪,希望順利啦!

我幾鐘意大阪個臨空outlet, 幾多嘢買

珍珠宮

2024年龍年勳章

babytt2 發表於 23-1-19 10:41
好多店都唔一定平, OUTLET 可能好少少. 其實 amazon jp 可能仲平仲方便.

6 算, 無論食住買, 都係好平, 好 ...

我在阿美橫丁,一陣去食。

珍珠宮

kekawai 發表於 23-1-19 11:26
2個朋友最近2個月內分別去東京/北海道旅行,都話好多餐廳都要排長龍,好多人等位。
樓主係咪都係咁?無book ...

可能食米x連掛,我食普通店,都唔駛等太耐,亦好好味

日本熱門餐廳是要預約的,日本人好鐘意排隊,我就唔想浪費時間

珍珠宮

panda361 發表於 23-1-19 15:31
我在阿美橫丁,一陣去食。

d 運動衫超平,小食都唔錯

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

babytt2 發表於 23-1-19 15:09
我幾鐘意大阪個臨空outlet, 幾多嘢買

我地第二日就去呀,第一晚攞埋行李都就半夜,機場酒店瞓一晚,第二日去完outlet先入大阪市

首頁

尾頁

跳至