0-6個月

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

定時泵,keep住泵,或者轉返埋身餵,放鬆心情,飲多湯d水,用意志撐住,我個時有多返d咖

洋房

如你所講,如果你真係窮媽媽,就唔好強求,無謂比咁大壓力自己,宜家啲奶粉都夠營養嘅,我餵緊enfinitas,我試過味都幾似人奶,BB飲完都會肯飲返人奶,會夾得到,如果你想補奶粉可以試試

複式洋房

Enfinitas個配方似母乳,有乳鐵蛋白可以幫助到BB增強免疫力

大宅

埋身餵的話, 去母嬰院睇下吸啜正唔正確先
泵媽的話, 定時泵奶, 多多同BB skin to skin, 大家唔著衫
冇媽媽係唔夠奶的, 只係睇有冇恆心搵出問題, 加油

禁止訪問

禁止訪問

別墅

放鬆心情都好重要架,心情都會影響奶量架,雖然未必好容易做到,但唔好set 死自己唔補奶粉,順其自然,然後加密啲定時泵or 埋身都會有幫助。

我由day 1開始就人奶+奶粉,有幾多人奶就俾幾多佢,唔夠就補奶粉。慢慢去到兩個月左右就追過bb 嘅量。

子爵府

盡左力都唔夠奶量就補奶粉,最重要阿B食得飽。我自己都人奶+皇家美素,兩者味道同成份都好接近,我覺得腸胃吸收好左仲長肉左

別墅

BuffetQueen 發表於 23-2-2 08:05
盡左力都唔夠奶量就補奶粉,最重要阿B食得飽。我自己都人奶+皇家美素,兩者味道同成份都好接近,我覺得腸胃 ...

放鬆心情會多啲 我個時都係唔夠人奶 會幫阿仔補樓上媽媽講呢隻奶粉 覺得佢最接近人奶 淡淡地咁 而且容易吸收 阿仔日日都有便便 飲到現在

男爵府

盡左力都唔夠奶量就補奶粉,最重要阿B食得飽。我自己都人奶+皇家美素,兩者味道同成份都好接近,我覺得腸胃 ...

唔夠人奶唔緊要啦,都要補奶粉比BB,最緊要食得夠呀,我bb都係補呢隻呀,唔會太甜,成分又接近人奶,BB肯接住飲嫁。

大宅

同意,我都唔够奶,半人奶半奶粉,阿B都係飲緊呢隻,味道淡似人奶,每日都有靚便便

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

窮媽媽無問題架!我都係窮媽,好早已經半人奶半奶粉。人人身體結構不同,奶量當然都不一樣,只要係盡咗力,就不用勉強。人奶B定奶粉B一樣健康。最重要係有Happy Mum, BB 先會Happy 架!

大宅

唔夠奶就要補奶粉比BB架啦,唔通餓親佢咩,有時壓力大就會愈黎愈少奶,個時唔夠奶個陣我就補住illuxx organic先,貪佢個味都比較淡口似人奶,到時要轉返全人奶都易d適應

別墅

sususoso 發表於 23-2-1 12:25
有無窮媽媽同我一樣,飲好多上奶湯同休息多啲都無改善唔夠人奶?仲有無其他方法定真係要餵奶粉? ...

食下葫蘆巴籽 work的 產奶的
另外試下power pump 連續幾日 會多啲奶

首頁

尾頁

跳至