潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位好! 新手報到 !平時睇YouTube 睇片做功課學咗好多同hermes 購物有關嘅資料,又係呢到刨晒Hermes 101 !超多資訊超豐富!係到學咗好多H資料,知道要多巡舖再搵個好SA,又要有耐性同運氣 🙈以下有個問題想請教下大家,聽下各位過來人會點做 🥹🙏🏻🙏🏻

小妹上個月初入馬場買咗好少野,但當時都有一位感覺幾友善又好似岩傾嘅年輕SA (係H 年資應有一年)。
付款後佢留咗公司WhatsApp 比我,之後
我過幾日上網見到有件女裝幾靚,就WhatsApp 呢一位SA問佢有冇貨,但隔咗成個星期佢都無覆我。

我係呢到睇過各位jm 都有分享話有啲SA真係好忙會已讀不回,或者無覆即係無貨,所以我都唔介意佢成個星期唔覆我。

我隔一星期後就想下星期再去搵佢,所以我就WhatsApp 呢一位SA問當日可唔可以約佢make appointment。但宜家都過咗超過3日佢都未覆我。🙈

問題:如果你係我 ,下星期去返同一間shop walk-in 入去時,你地會 a) 再點名搵返呢一位已讀不回的SA, 定係 b)同一間舖隨機搵另一位SA?

問題有啲長,搵過post 都唔見有類似嘅情況,所以先再開post 問,感謝🙏🏻

大宅

個人估計佢對你無印象, 你問既野可能當時無貨, 同埋都算多人搵, 就算到貨佢都未必留到/留畀你, 索性唔理, 約舊客都爆appointment

我覺得你2個方法都可行, 畀我會walk in搵返同一個SA, 今次一定要買野同埋表示想跟佢
如果同店搵第2個SA, 佢分分鐘佢叫你搵返舊SA

男爵府

efie 發表於 23-2-9 10:58
各位好! 新手報到 !平時睇YouTube 睇片做功課學咗好多同hermes 購物有關嘅資料,又係呢到刨晒Hermes 101 ...

如果你想再試呢個SA, 可以直接打落鋪,留電話請佢 call back 你先再約。因為如果就咁 walk in, 佢可能冇返或者 serve 緊其他客,你都未必見到佢。當然,如果佢唔覆你又或者你想趁機試第2個,亦可直接 walk in
希望你成功搵到個夾嘅SA

大宅

希望真係可以快啲搵到個夾嘅天使SA

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

efie 發表於 23-2-9 21:45
希望真係可以快啲搵到個夾嘅天使SA

要夾就唔好想快

efie    發表於 23-2-9 22:27
work hard PLAY hard

大宅

jenniferK 發表於 23-2-9 22:26
要夾就唔好想快
訓練耐性嘅第一步😂

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

efie 發表於 23-2-9 22:28
訓練耐性嘅第一步😂

今年貨量雖然多過之前,熟客回歸客量又多返。情人節又到生熟客都買買買。

官網多左貨,小小地度度買下,慢慢去搵心水sa。

efie    發表於 23-2-10 07:18

伯爵府

efie 發表於 23-2-9 10:58
各位好! 新手報到 !平時睇YouTube 睇片做功課學咗好多同hermes 購物有關嘅資料,又係呢到刨晒Hermes 101 ...

如果你好想試多次同一個SA,可以試吓打電話落H shop,接聽電話嘅職員會請SA call back,到時直接喺電話同佢夾日期時間。我以前未有SA的WhatsApp前,每次都係打電話落H shop約佢。依家同SA叫做識咗好多年,但呢兩個月,都感覺通關後難約咗少少,如果你係新acc,有心理準備佢會夾晒舊客的時間先,餘下的時段先再夾你。

大宅

多謝各位jm 解答。等我晏啲都試下打電話去問下,通常係咪都會一兩日內call back?

複式洋房

jenniferK 發表於 23-2-9 22:36
今年貨量雖然多過之前,熟客回歸客量又多返。情人節又到生熟客都買買買。

官網多左貨,小小地度度買下, ...

我都係新客,諗住過左情人節先約SA
希望到時多啲貨有多啲嘢買
約左佢又無買嘢嘅話驚佢覺得我嘥佢時間

禁止訪問

男爵府

唔好話我新客,我入坑年幾,最近都好似突然失蹤咁(我係小薯)

大宅

回覆 Yukipooh 的帖子

我諗都真係同通關後多咗好多內地客有關。一個二個係小紅書講到入去扭兩扭就零配有袋,我係同鄉聽到都即刻落黎買

大宅

efie 發表於 23-3-6 15:13
回覆 Yukipooh 的帖子

我諗都真係同通關後多咗好多內地客有關。一個二個係小紅書講到入去扭兩扭 ...

應該唔會零配有袋。香港客都多到做唔曬。
反而我覺得要買下買下,同sa 打好關係,拒覺得你長買長有,先會慢慢比袋黎。或者,要買少少大件野,打開個印象先

efie    發表於 23-3-8 10:35

首頁

尾頁

跳至