潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

洋房

上年11月入坑,想出gp30大地色 同視乎情況有冇機會多一個 non qb ,之前有上BK 做功課,知道0配冇可能,第一次買咗萬幾蚊野,第二次買野拎到SA 電話,大約每一個月去一次每次都有買嘢,到依家大約spend 左70k, 20k 鞋,20k衫,25k巾(男女裝都有),淨返係 fashion accessory 未必計,so far 所有野都係自己約巡舖買,問袋status SA 頭幾次話難最近直接答冇貨,請問各位資深 jm 咁係咪正常? 依家係咪應該停一停等一等先?
估唔到non qb 都咁難,本身唔想搵代購先入 shop, 但依家兩頭唔到岸又唔知點好……
多謝大家!

jasminewan35    發表於 23-2-13 19:15

珍珠宮

好媽媽勳章

巴斯光年W 發表於 23-2-13 13:56
上年11月入坑,想出gp30大地色 同視乎情況有冇機會多一個 non qb ,之前有上BK 做功課,知道0配冇可能,第 ...

唔⋯而家最新狀況唔知,但70k一個入門nqb 都未有好似有啲過份。有冇試過同sa講白啲其實差啲乜?定係你好堅持一個spec所以成日都無袋?

我諗我係你會request一個高啲spending要求嘅袋,唔好浪費spending, 盡快出完轉sa. 感覺個sa唔夠helpful,除非仲有啲嘢你無提啦⋯

洋房

回覆 blackypurin 的帖子

Thanks jm……GP 我話大地色(灰、米丶藍都得)冇話一定要一隻色呀,佢話得黑色有
其他non qb 有冇邊個容易啲?我問 bolide 25/27 都係話冇

伯爵府

我覺得你講嘅嘢真係冇乜可能
GP30 walk in都有,我有friend聖誕節之前都買到

洋房

回覆 gzilla 的帖子

thanks for sharing
70k 我真金白銀買咗野,一個袋都未有都係事實。而佢問我有咩想要我都講過唔係target qb, 最想要gp30, 唔係覺得唔對路同frustrated都繼續做cd rom 唔會開 post

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

巴斯光年W 發表於 23-2-13 14:31

11月到依家才三個月,可能佢覺得你只要gp, 除了黑gp外佢有冇propose其他袋比你?

自接話對H袋有興趣,直接問有咩袋offer或推薦比你。佢再hea答就轉人。

一個sa對你上唔上心要信自己直覺。

男爵府

巴斯光年W 發表於 23-2-13 14:19
回覆 blackypurin 的帖子

Thanks jm……GP 我話大地色(灰、米丶藍都得)冇話一定要一隻色呀,佢話得黑色 ...

可以比多一兩個袋款佢。如果你已經提過bolide, 其他non QB 嚟講 mini Roulis 都可以考慮,或者halzan. 我覺得唔好再買落去住,比D袋款& spec 佢先,睇吓佢出到第一個袋係咩先再決定下一步

巴斯光年W    發表於 23-2-13 20:38

洋房

回覆 jenniferK 的帖子

thanks jm佢so far 淨係offer 過黑gp ja
或者我等到4/5月先再算可能真係要比d 時間

都知急唔黎但spending 多左ge 時候又不自覺緊張同埋好似另外jm講有人 walk in 就有就更加覺得自己好似好蠧咁,希望最後都出到1-2個袋。
btw 多謝你d 101 同巾 post, 超有用呀~

洋房

回覆 mandmdr 的帖子

thank you

子爵府

其實你配到成7萬蚊只係為要個gp
我係SA會覺得你似水魚
唔識玩h呢個遊戲
所以咪繼續要你不斷配但又唔俾袋囉
依家成日咩都要配咩都高配
某程度嚟講真係你哋啲新客拎嚟嘅
(唔好意思請原諒我咁講)
如果我係你我一定會轉呔同SA講要其他袋
唔好俾佢覺得你唔識規矩

複式洋房

不如你試吓問SA,想要bolide 25/27,我仲爭啲咩?

如果佢俾到答案你就繼續,佢話唔知有冇㗎就斷纜,搵另一位SA好過

SA都係人夾人緣

巴斯光年W    發表於 23-2-13 16:14

大宅

回覆樓主:

70k一件皮革都無?我都係想要gp30,咩色都得,35k spending,都係唔肯俾我,只俾咗個p22, 但我之前講明唔要p, 佢言語間講到唔要就無下一步,唯有要

洋房

回覆 Carriegerrard 的帖子

thanks jm可能我講得唔清楚 sor係過咗30k之後我已經有問其他啦,但都係答冇/好難。

依家唯有希望 end up gp 以外可以多一個其他non qb, 或者係一個高啲 tier ge non qb。暫時唔會再 spend 住。

大宅

我FD之前想要bolide mini or 25, 最後都要1:1多少少, 係聖誕節前出左25, 不過中間配夠其實都要等左2-3 個月先有岩心水既色

我覺得樓主JM唔好太心急住, 你都配左70K, 袋遲早會有, 不過可能真係未有你心水既色返呢

巴斯光年W    發表於 23-2-13 21:51

大宅

聽落似SA無幫你mon實shipment, 你現場問佢先即時睇機, 有隻黑色就答你, 平時D時間幫其他人搵貨

我覺得要表達你既感受~ 如果我係你我會照出GP, 但講清楚知道自己profile其實可以更上一層樓, 出完GP再上其他

巴斯光年W    發表於 23-2-13 19:18

伯爵府

巴斯光年W 發表於 23-2-13 14:31

係咪你個SA真係當你水魚
快脆出完袋斬纜

大宅

有冇搞錯,70k乜袋都無,GP 零配都有可能啦,你真係睇下同呢個sa夾唔夾,但spend 左70k又無理由而加先轉

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得H既袋本來就係留比願意等既人
作為過來人,
我相信只要你願意等,
最終會等到。

加油

巴斯光年W    發表於 23-2-13 21:51

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

巴斯光年W 發表於 23-2-13 15:00
回覆 jenniferK 的帖子

thanks jm佢so far 淨係offer 過黑gp ja

唔好客氣,大家交流下

work hard PLAY hard

大宅

我總共買兩次嘢
頭一次買兩萬幾
第二次萬幾,即場問我想要咩袋,問我會唔會鍾意roulis,我拒絕,再問我想要咩,我就問佢有冇P18 nata
結果即場買到p18 nata
So surprise and happy

首頁

尾頁

跳至