自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

YuYuMother 發表於 23-2-25 08:42
就算同現任丈夫無註冊,只要有立遺囑,前夫一家都唔會分到錢喎?佢地諗咩?
...

咁後生,無端端應該唔會立遺囑
日日是好日

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

RelaxHippo 發表於 23-2-25 09:21
可能成家人都預謀, 諗住一旦東窗事發, 由老爺攬晒上身, 想個仔獨善其身, 至少攞到層樓既權益, 其他家 ...

謀殺喎
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話個女人多次講: 過黎呀! 過黎呀!

我諗女人以為男家唔敢對佢做D乜, 話晒佢一個養男家全家

點知原來 男家諗住佢一死, 就可以要晒佢D 遺產

侯爵府

雪影 發表於 23-2-25 08:40
無論以前係咩職業,根本一家都喪心病狂,希望前夫都快啲拉到
只要有口罩令, 有相都難認

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MrBeast 發表於 23-2-25 09:29
只要有口罩令, 有相都難認

仲要打格,點認
放下自在

子爵府

cy101 發表於 23-2-25 08:32
蔡天鳳碎屍案內情|擁億元家產招殺身禍‎前夫父親曾任警員成主謀
https://www.hk01.com/article/871095?utm ...

從c9角度出發 分手時明知個家人冇本事 奌解留低两个小孩?
就算要照顧一家 奌解層樓要寫老爺名?
送豪宅 做司機提供生計
是否同意立即離婚同照顧子女的代價?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

得返對見骨嘅腳,其他掉咗去邊?
村民話治安麻麻,好多住戶有cctv ,希望有發現!

水晶宮

cattz288 發表於 23-2-25 09:02
咩呀,層樓係ex老爺名喎,點會郁唔到?

層樓都買埋俾佢啦,仲要埋人哋條命?!成家都終身監禁啦

別墅

回覆樓主:

嘉多利山要幾千萬,成家為錢癲左

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

咁宜家呢個情況,層樓咪唔賣得
前62都被人拉左

水晶宮

cy101 發表於 23-2-25 08:34
做過警員都咁死蠢!當警方白痴!

就係咁死蠢先唔好再做警察,影衰晒

水晶宮

cattz288 發表於 23-2-25 09:02
咩呀,層樓係ex老爺名喎,點會郁唔到?

icic,之前嗰d 報道係講遺產嘅
如果樓係老爺名就無喇

男爵府

回覆樓主:

簡直無人性。

男爵府

20162016 發表於 23-2-25 09:36
層樓都買埋俾佢啦,仲要埋人哋條命?!成家都終身監禁啦

報道就係話前夫一家唔滿意事主想賣咗層樓,另覓其他住處,前老爺應該係唔滿意到口嘅肥肉要嘔返出嚟而動殺機

象牙宮

MC(TIGER) 發表於 23-2-25 09:36
咁宜家呢個情況,層樓咪唔賣得
前62都被人拉左

梗係喇,咁假如ex老爺判終身,咁層樓又會點呢?
放下自在

公爵府

hashtag影視迷勳章

cy101 發表於 23-2-25 08:32
蔡天鳳碎屍案內情|擁億元家產招殺身禍‎前夫父親曾任警員成主謀
https://www.hk01.com/article/871095?utm ...

手段咁兇殘,又做到咁露,班禽獸唔係當香港警隊流㗎嘛?結果一係坐監,一係著草,都唔會享受到d遺產㗎啦!呢家人成家壞腦到極致。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

d女如果自己照顧返,冇位俾前夫一家入侵自己生活,就唔會咁!

男爵府

yurijm 發表於 23-2-25 08:36
呢家人其實蠢唔哂
報導話租村屋都係用老父名去租
作案工具好可能都係老父去 ...

似前夫落手多d, 連人都搵唔到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

yeeyeeyeah 發表於 23-2-25 09:45
報道就係話前夫一家唔滿意事主想賣咗層樓,另覓其他住處,前老爺應該係唔滿意到口嘅肥肉要嘔返出嚟而動殺 ...

就算死者打算賣樓,會另覓其他住處安置呢家人,都算係咁啦。

伯爵府

tigger_bb 發表於 23-2-25 09:36
從c9角度出發 分手時明知個家人冇本事 奌解留低两个小孩?
就算要照顧一家 奌解層樓要寫老爺名?
送豪宅 做 ...

有同感,
死者係有錢女
將仔女安置女家家人及傭人照顧不是更安心嗎?
如果想照顧前夫家,
提供豪宅居所已很不錯,
為什麼仲要寫前老爺名?
會唔會好人得太唔合理,當中會否有更.複雜內情?
唔係要抹黑受害者
但難免會有這些疑問,

hungng    發表於 23-2-25 16:51

首頁
12345...14

尾頁

跳至