自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

最難忘450蚊買一盒印尼口罩!!!!!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BO_NG 發表於 23-3-1 08:54
因為要成日飛,長期住隔離酒店…

第一次住隔離酒店,最記得衛生署職員話:你放心,有人會”押” 你去… ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ken2x 發表於 23-3-1 09:27
最難忘450蚊買一盒印尼口罩!!!!!!!

買到已經好好彩

珍珠宮

mln 發表於 23-3-1 09:20
無,不過好彩家裡的那個雪櫃够大又高身,真係塞到頂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

計劃趕不上變化
心態轉變了

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

天未光起身去排隊買囗罩

珍珠宮

YY1101 發表於 23-3-1 09:29
計劃趕不上變化
心態轉變了

$不是萬能(買唔到口罩、廁紙⋯⋯)
冇$萬萬不能(無薪、減薪、裁員⋯⋯)

珍珠宮

loklok148 發表於 23-3-1 09:34
天未光起身去排隊買囗罩

珍珠宮

上網買咗兩盒 @ $299 的50個獨立裝口罩, 唔記得邊度生產, 仲要覺得執到寶

珍珠宮

akachanman 發表於 23-3-1 08:01
多次延續的無薪假
期間身邊朋友同事失業

電視上排隊買口罩的男人,佢眼濕濕,我也一樣,覺得香港原來可以咁悲哀

別墅

2020年佗住阿囡, 出入醫院都好擔心, 戴住口罩生阿囡~~~
已經唔係好夠氣生, 仲要戴住口罩

水晶宮

搶口罩,冇廁紙,冇m巾
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

因為掃安心出行入街市買咗一斤菜,之後比佢強制檢測6次,隔日去做檢測每次排隊超過一個鐘
我的生命由我主宰.

大宅

炒口罩

侯爵府

回覆樓主:

兩公婆要排成個鐘頭隊,才終於可以各自買到一排廁紙,買到仲好開心!

阿仔在元朗見到有滴露賣,買咗兩大枝拎返將軍澳屋企。

藥房買口罩的隊,見唔到龍尾!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

竟然要用$400去買一盒口罩
我個仔升中,感受唔到升中嗰種喜悅,因為佢升中就啱啱要停課
小六呈分試正常人人都考三次,但我仔只有兩次,真係絕無僅有
檢測棒竟然要用$100買一支,仲要搶
因為呢個疫情,疫情差不多到尾聲,我們一家三口終於淪陷失手,全家中晒

水晶宮

1. 起身排口罩, 收工日日遊街睇下邊度有口罩買
2. 確診隔離二星期 (男女家兩邊都係我第一個中, 由咩都唔知, 都熟曬D 程序, 打後中嘅都問我點做)
3. 長老中左, 第一次視像會診

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

akachanman 發表於 23-3-1 08:01
多次延續的無薪假
期間身邊朋友同事失業

周圍搵口罩,仲要網上鬥快買,之後俾人坤,好彩退返錢。

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

happymama11 發表於 23-3-1 10:20
竟然要用$400去買一盒口罩
我個仔升中,感受唔到升中嗰種喜悅,因為佢升中就啱啱要停課
小六呈分試正常人人 ...

我仔都考2次,仲要無得實地中學面試,少左10%加分。

男爵府

排隊買口罩

首頁
23456...12

尾頁

跳至