自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

牛年勳章

華妹妹 發表於 23-3-8 13:28
一走了之,過自己新生活,唔需要殺人
我記得睇過呢單新聞 有講到個女仔都有離家出走 但最後都比母親搵到。

您可以再睇下段新聞都有講返:。

她曾3次離家出走,最終都被母親安排的私家偵探及警察發現。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好老實咁講 BK 都大把 JM 想仔女讀醫,諗辦法點樣走捷徑返嚟香港讀

我有同事要個仔讀醫,個仔讀完一年自己 quit U 轉埋科,仲要之前冇講比阿媽知
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

KittyMelody1 發表於 23-3-8 13:35
咪係,去到肢解棄屍,已經唔係去到仇恨咁簡單,而係個女本性好兇殘。。。。。
...

佢只有咁先可以安心,坐十年可以重新開始,佢媽唔死就自己差唔多成世比人控制
---生命無價,請支持領養---

子爵府

yiqiyihui 發表於 23-3-8 13:47
其實聽聞港大殺妻個教授個老婆係老虎乸,相熟朋友都知道,都覺得痴線,話個教授係一個好人好先生,俾人搞到 ...

教授舊同學仲定時去探佢,話會等佢出黎

yiqiyihui    發表於 23-3-9 00:51

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 23-3-8 13:49
D報紙而家好得意,2018年嘅事,都得閒拎返出嚟當新聞….

天下太太平,好事
---生命無價,請支持領養---

侯爵府

2024年龍年勳章

個女應該係畀阿媽逼到癲咗,才會落到手 肢解阿媽

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

kiki1230 發表於 23-3-8 13:25
我係個女仔會叫佢阿媽自己去考,年年考

叫阿媽一齊考,you go I go

珍珠宮

貓咪達人 發表於 23-3-8 13:23
個女俾個呀媽迫癲左,如果係我,我會選擇自己想要既野,最壞打算就係離開屋企咁解,無謂攪到自己雙手沾血囉 ...

佢已經離家出走左,係啊媽揾私家偵探揾佢出來,捉佢返屋企。

呢個啊媽真係好得人驚 佢囡已被佢迫顛左,好同情佢個囡。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

s160656 發表於 23-3-8 13:56
我記得睇過呢單新聞 有講到個女仔都有離家出走 但最後都比母親搵到。

您可以再睇下段新聞都有講返:。

其實已經超過20歲就系成年人,警揾到又點,咪又系自己無自立能力。

男爵府

syne403 發表於 23-3-8 13:13
呢單案我好同情個女仔,但殺人真係愚蠢嘅行為,諗起最近睇嘅一部劇對白「我們不能選擇我們的父母,我們唯一 ...
呢單好似好耐,只可以講係悲劇

珍珠宮

呢單案我好同情個女仔,但殺人真係愚蠢嘅行為,諗起最近睇嘅一部劇對白「我們不能選擇我們的父母,我們唯一 ...

點解佢唔離家出走呢?點都好過坐監吖

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

meko~ 發表於 23-3-8 14:00
天下太太平,好事

都係,你啱

珊瑚宮

唔好操控任何人包括仔女,滿足自己欲望

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

悲哀

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

已經畀個阿媽逼到癲咗

大宅

會選擇一走了之

大宅

回覆樓主:

香港啲家長,亦都有類似問題,睇啲成績好重要

水晶宮

2024年龍年勳章

紫翹 發表於 23-3-8 13:17
回覆 syne403 的帖子

呢段新聞好似已經有一段時間. 佢媽媽唔俾佢讀佢想讀既野, 我記得佢好似考到醫護, 但 ...

係,舊聞
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

syne403 發表於 23-3-8 13:28
係舊聞,次次睇返都好沉重,提醒自己唔好操控仔女,滿足自己欲望
...
完全同意唔好張自己想讀想學就迫自己小朋友去完全自己未完心願
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至