自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

剛收到此 sms, 是否即係過關去內地不須再用黑碼呢?
attach0/tmp/phpT2hdHR

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我冇收到

象牙宮

回覆樓主:

無收過!新聞公怖係經澳門返大陸,唔使再申報

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇內容,應該係香港之前搞個個,但從來未啟用過!只叫人登記!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我只知香港人去澳門,之後再去大陸, 今日開始不需要健康碼。
咁香港返大陸,應該好快唔使黑碼。

男爵府

回覆樓主:

就係唔明,又無講澳門。。。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

無收到
放下自在

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我都有收到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

收到喇~應該係真既
同我申請健康碼時同一個位收到

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

上星期尾,我陪我老竇返深圳,入境要掃code,但出境唔使掃code(嗰位拆咗)
福田口岸;當時我已經諗緊,係咪唔使再掃code

瑪瑙宮

大廚勳章

冇收到喎
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

剛收到,不過呢個係香港碼
放下自在

象牙宮

angelfan07 發表於 23-3-14 12:27
上星期尾,我陪我老竇返深圳,入境要掃code,但出境唔使掃code(嗰位拆咗)
福田口岸;當時我已經諗緊,係咪 ...

出境掃好奇怪,因為香港都無需要,做乜要掃
放下自在

男爵府

回覆樓主:

所以唔理解,唔知稍後youtude有冇人出片講!?

水晶宮

永遠一百分 發表於 23-3-14 12:11
剛收到此 sms, 是否即係過關去內地不須再用黑碼呢?

唔係

香港健康碼係2021年年尾計劃同內地2022年通關時攪的,要登記要盛,但最係通唔成廢左

黑碼係進出內地的健康呈報,同香港同內地的健康碼無關。(內地宜家都取消左健康碼)

水晶宮

cattz288 發表於 23-3-14 12:47
出境掃好奇怪,因為香港都無需要,做乜要掃

我估比內地知你已經離開左內地

象牙宮

1314625 發表於 23-3-14 12:55
我估比內地知你已經離開左內地

有需要嗎? 回鄉咭咪已經doo左囉
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

冇收到喎

首頁

尾頁

跳至