婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

民房

因為意外有左,有左俾人炒左無得返,為左儲一段時間錢唯有搬返老公屋企住,有左巳經訓得唔好,99好似唔使訓咁,日日大大聲開住個電視睇到凌晨2點,朝頭早又晨咁早八點起身係到嘭廁所板嘭門嘭櫃門同吸塵,真係好惡頂完全無得訓!老公都忍唔住鬧過佢問佢點解要咁大力嘭塊廁所板,佢竟然話因為塊廁所板有細菌佢唔想掂(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)有時想同老公二人世界下,放假訓晏啲起身諗住半夜係廳打下邊爐,99就成日係到刷存在感打喊露恰晒眼訓都唔死去訓,死都要留係個廳到阻住晒,真係就黎俾佢搞到產前抑鬱!

大宅

牛年勳章

其實間屋係你99嘅,佢習慣係咁,唔想99嘈住你,不如快快搬走啦

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

刷存在感
樓主搬返娘家做公主,仲可以大條道理同娘家人講,我要同老公2人世界,唔關事嘅人同本公主退下,邊個夠膽死出嚟刷存在感,上網公審問你哋怕唔怕。幾點打邊爐都可以。

男爵府

依家係你為咗慳,住入人地屋企,你就真係唔駛刷都好有存在感,仲好意思嫌人阻住你打邊爐,都唔知邊個阻住邊個

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

阿民房,你如果不是「意外有左」,米乜事都冇囉。
為左慳錢打擾老人家,即係冇家用冇租,你連租客都不如喎。
未有本事冇骨氣措施都唔做就做人父母,苦左小朋友。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

akaaaa 發表於 23-3-15 08:57
因為意外有左,返開酒吧無得返,為左儲一段時間錢唯有搬返老公屋企住,有左巳經訓得唔好,99好似唔使訓咁, ...

唔好講咩意外啊

其實奶奶係咪想趕你走?
怕你之後要佢幫手湊
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

半夜打邊爐就唔影響屋主嗎

別墅

回覆 akaaaa 的帖子

上左年紀既女人係咁煩, 係要同人爭仔咁。擺明睇你唔順眼要玩謝你。

民房

係我打漏左啲資料(emoji)本身間屋就係老公俾首期一路供緊,水電管理費都係我老公俾,為咗幫輕我老公兩年前我都一齊幫手供不過一路都冇份住,自己再出錢係出面租屋,我只係有咗返去住一間房,除咗供樓每個月老公仲有俾成萬蚊家用佢哋,我都從來冇話趕佢哋走(emoji)我只係想靜靜地咁休息下,二人世界下,我哋出去食飯99又要跟埋,如果我半夜打邊爐係騷擾到人嘅話咁佢晚晚睇電視睇到兩點咁大聲就唔騷擾到人?(emoji)

民房

jason3869 發表於 23-3-16 14:31
回覆 akaaaa 的帖子

上左年紀既女人係咁煩, 係要同人爭仔咁。擺明睇你唔順眼要玩謝你。

99除咗對我老公對所有人都唔滿意,佢老公都日日俾佢嘈,日日對住佢老公嫌三嫌四嘈交就拉住我老公呻,明明啱啱先食咗晏晝我同老公諗住出去食拍下拖佢又話未食飽想跟埋,我哋去睇戲佢又話佢老公返咗工自己一個好悶又想一齊,唉,搬返嚟之前已經成日通知都冇聲就殺過嚟我哋屋企,有次仲帶埋佢啲家姐細妹成班過嚟,好彩我老公都幫住我,都有拒絕佢啲無理要求同埋鬧佢,但係長期係咁,我又費事成日呻,一陣搞到老公都覺得煩。

民房

kwhkwh 發表於 23-3-15 10:46
阿民房,你如果不是「意外有左」,米乜事都冇囉。
為左慳錢打擾老人家,即係冇家用冇租,你連租客都不如喎 ...

我唔想要㗎我本身話要落咗佢㗎係兩位老人家堅持要咋,間屋我有份工啊返嚟住一間房都叫無骨氣?我搬咗返嚟之後日日啲餸都係我買,老公另外再比一萬蚊家用佢一個月,而家有咗想儲下錢減啲都話唔得呀,同埋我係有食藥,咁都中咗我都冇辦法,我唔係冇做措施。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

akaaaa 發表於 23-3-17 11:07
係我打漏左啲資料(emoji)本身間屋就係老公俾首期一路供緊,水電管理費都係我老公俾,為咗幫輕我老公兩年前 ...

唔知你地咩時間
可以兩個收工之後喺出邊約埋先出去食

咁佢就跟唔到

民房

crystal媽咪 發表於 23-3-17 11:18
唔知你地咩時間
可以兩個收工之後喺出邊約埋先出去食

佢大癲,有用定位apps知道我老公收咗工會打電話問佢係邊要唔要一齊食飯,好彩我老公九成時間都拒絕佢但係有時佢比我老公拒絕咗又打嚟再問我我又唔好意思次次都拒絕

寶石宮

akaaaa 發表於 23-3-17 11:29
佢大癲,有用定位apps知道我老公收咗工會打電話問佢係邊要唔要一齊食飯,好彩我老公九成時間都拒絕佢:tire ...

咁其實你老公都有間接令到佢變成咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

akaaaa 發表於 23-3-17 11:07
係我打漏左啲資料(emoji)本身間屋就係老公俾首期一路供緊,水電管理費都係我老公俾,為咗幫輕我老公兩年前 ...
其實最大問題係你99本身住邊度
你老公係另外買樓搬出黎, 你99無份夾錢
咁你老爺呢? 又住埋一齊??
其實係咪應該叫你老公要獨立下呢
搬左出黎就唔好俾老人家過埋黎住
又唔係離左婚又唔係老爺去左
本身有屋企,做乜要俾你99過黎一齊住?
相見好, 同住難
仲要大肚仲要一齊住, 真係玩死你自己

民房

littlefunpig 發表於 23-3-17 17:36
其實最大問題係你99本身住邊度
你老公係另外買樓搬出黎, 你99無份夾錢
咁你老爺呢? 又住埋一齊??

本身層樓老公買,62、99都無夾錢,我未識佢哋係62、99同老公住,我哋一齊咗之後老公就同我搬咗出去租屋繼續供緊層樓兩老住,租金就我同老公夾,兩年前我見老公又供樓又租樓都辛苦我都有幫手供一半,不過管理費水電雜費嗰啲就我老公比,咁我都覺得好合理呀又唔係我屋企人用既水電,你知道香港租金都唔平,我有左又無工開所以先搬返返去一齊住又無理由叫佢地搬走,但係生完個b重要又供樓又租屋負擔會好重,而且我想繼續做嘢,但係99講到明唔會幫手湊,巳經好煩惱,我自己屋企人巳經移左民,我淨係想起碼大住個肚嘅時候靜靜地休息下,都重要日日俾人噪音滋擾真係好煩惱

民房

crystal媽咪 發表於 23-3-17 11:31
咁其實你老公都有間接令到佢變成咁

好多時我老公巳經係咁鬧佢,但話極佢都係咁 ,個個始終佢呀媽鬧完唔聽都唔知可以點

侯爵府

akaaaa 發表於 23-3-17 11:12
我唔想要㗎我本身話要落咗佢㗎係兩位老人家堅持要咋,間屋我有份工啊返嚟住一間房都叫無骨氣?我搬咗返嚟 ...

好彩你自己都識講, 打漏左野, 就5好怪人先話你「冇骨氣」!

你錯在你老公有家累, 仲要插隻腳去「幫」你老公。咁你老公慷「你」慨去貼佢自己家人。幫手供一間自己未有份既屋, sorry, 我自己娘家都未會旨意我咁做,我亦都5可能咁「偉大」做呢樣野。

你「兩位老人家堅持要」, 但你後來回應「99講到明唔會幫手湊」,咁真心5知你咩玩法。

maggie.tang    發表於 23-3-20 16:18

寶石宮

kwhkwh 發表於 23-3-17 20:21
好彩你自己都識講, 打漏左野, 就5好怪人先話你「冇骨氣」!

你錯在你老公有家累, 仲要插隻腳去「幫」你老 ...

變左王國熱話
attach0/tmp/phpkGtSm8
attach1/tmp/phpPg5cfw
attach2/tmp/phpavKA7T

侯爵府

crystal媽咪 發表於 23-3-17 21:50
變左王國熱話
而家D 記者真係好好做。
真心希望呢個係膠post。好明顯老人家覺得自己利益受損。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊