自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問續領回鄉咭後,代領人領取新回鄉咭,只需要帶同申請人舊回鄉咭和信,
還有帶甚麼呢?謝謝!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ronabo 發表於 23-3-15 10:18
請問續領回鄉咭後,代領人領取新回鄉咭,只需要帶同申請人舊回鄉咭和信,
還有帶甚麼呢?謝謝!
...

委託信?
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

醒目開學勳章

Ronabo 發表於 23-3-15 10:18
還有帶甚麼呢?謝謝!
...

帶舊回鄉咭和領取證件回執那張紙就可以,昨天續証時問

大宅

yanmi2003 發表於 23-3-15 10:53

太好了!謝謝你,請問取回鄉咭同事要出示申請人和代領人身份証正本嗎?

另外,請問辦回鄉咭需要多少個工作天完成呢?謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

Ronabo 發表於 23-3-15 11:56
太好了!謝謝你,請問取回鄉咭同事要出示申請人和代領人身份証正本嗎?

另外,請問辦回鄉咭需要多少個工 ...

待領信同回鄉証就攞到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yanmi2003 發表於 23-3-15 10:53

可以轉中心拎嗎?
放下自在

大宅

YY1101 發表於 23-3-15 12:10
待領信同回鄉証就攞到

謝謝!

首頁

尾頁

跳至