自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

kitbebe 發表於 23-3-20 16:58
比編號就得啦!!

係就好啦,我就係奇怪,我冇收到信,淨係上網check 咗有講幾時可以攞,但又冇信畀我。
另外我想問,我預約咗4月拎證,我可唔可以提早去拎,唔跟預約日期得唔得㗎?定我要取消咗個預約直接過去walk in?

大宅

fishballbaby 發表於 23-3-21 10:05
我又係投遞而收不到信,沒有信是可以去攞的,不用擔心。
可能現在太多人申請,出現極混亂情況,我發現都有 ...

唔該晒你,如果係咁就好喇,我真係好擔心冇信拎唔到證。我就係奇怪,我上網check 咗有講幾時可以攞,但又冇信畀我。
另外我想問,我預約咗4月拎證,我可唔可以提早去拎,唔跟預約日期得唔得㗎?定我要取消咗個預約直接過去walk in?

大宅

celiagrace 發表於 23-3-19 10:51
上網換證都好快。10/3朝早網上整,13/3已收通知21/3可以拎

咁真係好快

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 TC-wan 的帖子

因為我都係收唔到信, 發電郵問回覆係可以去取, 入境處門口有人處理派籌, 你比編號佢輸入機就比籌了, 預約就唔知, 我係約唔到, 全部滿額.

大宅

kitbebe 發表於 23-3-21 12:07
回覆 TC-wan 的帖子

因為我都係收唔到信, 發電郵問回覆係可以去取, 入境處門口有人處理派籌, 你比編號佢輸 ...

我係約到,但係個時間要請假去,如果walk in 都可以,咁我可以揀日學校放早去排隊,非必要真係唔想請假

大宅

Smhy 發表於 23-3-19 09:43
郵寄都好方便,只有一頁紙填,剛剛上月2 5號寄出,今月7號已有訊息收到,13號左右收到信可以取 ...

請問郵寄需吾需要影印身份証一齊寄?

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

平日下午尖沙咀取證都好多人,預最少兩個鐘

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

TC-wan 發表於 23-3-21 11:45
唔該晒你,如果係咁就好喇,我真係好擔心冇信拎唔到證。我就係奇怪,我上網check 咗有講幾時可以攞,但又 ...

不用取消原本的預約,可以就咁walk in 攞籌取証,可能要等耐少少。

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

請問大家如只去取証,係咪都要一早去排隊呀?會唔會有兩條隊分開排呀?

男爵府

回覆樓主:

請問一個籌可唔可以换領二本passport

子爵府

yuensiu 發表於 23-3-19 10:14
我星期四個日係屯門同仔女攞返本護照,我99又跟埋去想用自助機換passport,朝早8點45分去排第4個,到開門 ...

請問自助機要預約嗎?同埋係屯門邊到?我都想同仔續証呀?請問要帶d咩?謝謝你

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

嘉豬媽媽 發表於 23-3-22 09:44
請問自助機要預約嗎?同埋係屯門邊到?我都想同仔續証呀?請問要帶d咩?謝謝你
...

自助機唔洗預約排隊就得,屯門係兆麟綜合大樓1樓 (近兆麟苑)。小朋友11歲以下要帶無相身份證,學生手冊,陪同家長身份證。去自助機影相要125cm以上先用到。

小朋友11歲以上,帶有相身份證就得。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

babytwinstar 發表於 23-3-22 07:40
請問大家如只去取証,係咪都要一早去排隊呀?會唔會有兩條隊分開排呀?
...

取證個日平日去無乜人,walkin都唔洗排隊

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

網上做原來重方便... 星期日3/19申請, 3/21已收信, 3/28 可取....

PAJMama    發表於 23-3-22 17:42
Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

fishballbaby 發表於 23-3-21 23:15
不用取消原本的預約,可以就咁walk in 攞籌取証,可能要等耐少少。

唔該你,咁就安樂晒啦,想快啲攞就唯有去排喇

大宅

hinhin_ma 發表於 23-3-22 10:51
網上做原來重方便... 星期日3/19申請, 3/21已收信, 3/28 可取....

你真係好快wor ,我10號投遞,13號收信息話收到我申請,但係到依家都冇寄信畀我

子爵府

yuensiu 發表於 23-3-22 09:52
自助機唔洗預約排隊就得,屯門係兆麟綜合大樓1樓 (近兆麟苑)。小朋友11歲以下要帶無相身份證,學生手冊 ...

唔該曬你呀!

大宅

comfortjune1 發表於 23-3-21 21:31
請問郵寄需吾需要影印身份証一齊寄?

要啊

大宅

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

小童唔可以

大宅

回覆 ching070707 的帖子

大家都過曬期

首頁

尾頁

跳至