婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

AdaShadow 發表於 23-4-14 15:54
絶對糸,他仲話99識主動做曬D野又照顧家庭。我無做哂全部同99一樣就系錯,因為這是我責任。我問點解,他話 ...

咁有冇答佢,你個仔要我去番工,女人係唔洗番工在家相夫教子的。一開始你d男人已經錯晒。
男人份人工係比晒老婆,老爺係以前係咪咁架

男爵府

2024年龍年勳章

AdaShadow 發表於 23-4-14 16:17
係,但62都無理由用這樣野就判我死刑,叫我離婚,埋沒了我1o年的努力付出。他仲話入得他門就糸他那套,否 ...

呢樣野真係好困難 為有少見為秒 你老爺好睇你唔順眼 你老公亦唔幫口 呢樣野就睇你老公問題 ,因為正常男人都會叫個老豆收聲

大宅

會唔會你老公高薪,可以負擔成頭家,都想你在家教育孩子,我覺得家教好重要,放學有媽在家等著嘅孩子好幸福

別墅

老婦人 發表於 23-4-30 11:25
會唔會你老公高薪,可以負擔成頭家,都想你在家教育孩子,我覺得家教好重要,放學有媽在家等著嘅孩子好幸福 ...

62成日以爲我老公揾好多,成日樣樣野都揾我c6比$。但其實我們個個月衹是剛剛好夠用,我日日午餐衹可吃包包

大宅

AdaShadow 發表於 23-4-14 03:32
我62衹讀到小學,但他今晚竟然話我無文化,原因係我唔識烹飪。
我同c6一樣要返工,每天放工去99接仔順便吃 ...

咪鬼食他們d飯啦

大宅

我62衹讀到小學,但他今晚竟然話我無文化,原因係我唔識烹飪。

你62當你生仔機器同工人姐姐,咩男人來架

男爵府

YYChannn 發表於 23-4-27 18:54
呢樣野真係好困難 為有少見為秒 你老爺好睇你唔順眼 你老公亦唔幫口 呢樣野就睇你老公問題 ,因為正常男人 ...

d男人唔夠膽咁做, 只會叫個老婆忍或者話唔洗理佢老豆講乜

男爵府

回覆樓主:

你老爺可能連文化呢個詞語嘅意思都唔明亂咁用. 你當笑話咁聽啦.

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

佢地老一輩好難要佢明白現代係點,佢地嘅說話,自己要識唔好上心,否則只有嬲死你!
不過我自己覺得,烹飪係人生必須要識嘅其中一項技能,不論男女,所以就算 幾忙,我都會抽時間煮下飯!

別墅

做個靚太 發表於 23-5-6 10:58
佢地老一輩好難要佢明白現代係點,佢地嘅說話,自己要識唔好上心,否則只有嬲死你!
不過我自己覺得,烹飪 ...

係在努力學習唔上心,但宜家仲好嬲。T_T
要識,但唔代表係理所當然由女人做,更不是一個理由

珍珠宮

AdaShadow 發表於 23-5-6 11:19
係在努力學習唔上心,但宜家仲好嬲。T_T
要識,但唔代表係理所當然由女人做,更不是一個理由
...

所以我話“不論男女”!
你62講乜,只係得啖笑~

複式洋房

當佢耳邊風, 唔好放在心上, D老人家係咁, 仲要係男人

男爵府

同佢講,要怪就怪佢個仔無用!要個老婆出去崖!要怪就怪佢自己無用!無一大舊錢,攪到C6做唔到富二代!

男爵府

回覆樓主:

期實都無必要回應佢,佢鐘意點講就點講,講多幾次唔比反應佢就無癮。 樓主都唔好諗住佢會明白事理,對牛彈琴,慳返啖氣好過。

別墅

回覆樓主:

上次吵完後,竟然個c6話我白眼狼,故意唔去99家吃飯,自己去接仔。c6竟然覺得我應該像無事一樣,發神經。之後99話我們日日去吃飯又叫她湊仔,成個工人甘。所以宜家唔使她湊又唔使吃她的飯,咪唔使做工人。應該高興才對,c6竟然甘話我,仲話應該每個日帶個仔比99見,甘我湊完又再帶過去,根本晤effective,要我唔工作,第二日仲要返學。話自從我自己湊就唔返去,好似夏迎春(emoji)(emoji)(emoji)
而且我個仔星期一開始考試,我2星期前已開始溫書,c6竟然仲話我總之唔日日去就唔啱。甘難道見99比考試更重要?神經病

男爵府

star123456 發表於 23-4-14 16:03
上一代既思想係好守舊,我 99都係一樣咁諗,咩都係女人做哂,
有道理既我會聽,無道理既,我當耳邊風
...

所以從來唔需要尊敬上一代。長輩大都利已主意,不講道理。用年老來壓人。

男爵府

AdaShadow 發表於 23-6-4 15:15
上次吵完後,竟然個c6話我白眼狼,故意唔去99家吃飯,自己去接仔。c6竟然覺得我應該像無事一樣,發神經。之 ...

睇嚟你老公大問題過你老爺

別墅

english1221 發表於 23-6-10 09:29
睇嚟你老公大問題過你老爺

他衹顧6999的感受,成日話老人家唔受激,到時中風心臟病邊個負責。
但宜家都好多文件話這類疾病年輕化,難道我就可以激,晤會出事咩?勁過份

男爵府

AdaShadow 發表於 23-6-10 10:40
他衹顧6999的感受,成日話老人家唔受激,到時中風心臟病邊個負責。
但宜家都好多文件話這類疾病年輕化,難 ...

成家都係咁,潮州/福建人?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊