親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

幾年冇去過首爾,今年同埋女兒(11,14歲)去,想睇吓有什麼行程啱年輕人玩

之前去的都是大路行程,南怡(emoji)、行樂天超市、明洞,弘大行街、龍山汗蒸幕,請JM介紹一下!

同埋7月係咪好熱?想玩個個Rail bike會唔會熱得滯未試過暑假去韓國!

大宅

回覆樓主:

去klxxx或旅行社睇下而家d團興去邊度玩和行,如果自己安排到就自己去,難安排既可考慮參加當地一日團;如果旅行日數長可考慮搭火車玩埋第二區。

補充:最新行程可參考2023-2024韓國觀光100選
https://big5chinese.visitkorea.or.kr/cht/ATT/TV_CHT_Must100.jsp#

珍珠宮

MMCP 發表於 23-4-14 14:57
幾年冇去過首爾,今年同埋女兒(11,14歲)去,想睇吓有什麼行程啱年輕人玩

之前去的都是大路行程,南 ...

3年前暑假去,因怕熱,所以包咗2日車,一日去南怡島, 加平railbike,九峰山咖啡街。另一日包車去晨靜樹木園,摘藍莓,摘水蜜桃,江村railbike 。可能天陰,玩railbike 冇想像中咁熱。另外,亦join 咗一日day trip,去光明洞窟+安山牧場+安山星光燈飾。
attach0/tmp/phpBFi1wI
attach1/tmp/phpuGVAId
attach2/tmp/phpb3reUI
attach3/tmp/phpKsRU5d
attach4/tmp/phplnLFhJ
attach5/tmp/phpAFEtte
attach6/tmp/phpB8ykFJ
attach7/tmp/phpyN9cRe
attach8/tmp/phpTxw72J
attach9/tmp/php4tc4ef
attach10/tmp/phpn1N4qK
attach11/tmp/phpEEw8Cf
attach12/tmp/phpvlGfPK

Cheuk2012    發表於 23-4-28 17:26

男爵府

星程好多特色團

男爵府

MissMaMa 發表於 23-4-14 16:47
3年前暑假去,因怕熱,所以包咗2日車,一日去南怡島, 加平railbike,九峰山咖啡街。另一日包車去晨靜樹木 ...

風景好靚!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
我都會找下星程同Klook行程睇吓
有興趣去摘生果!

大宅

回覆 MMCP 的帖子

指教,未去過首爾,2個小朋友都係同您差唔多歲數,之前去日本多,會有家庭房,可住4人‧請問首爾多唔多家庭房? 可住十頭的小朋友‧ 否刖要分開2間房, 酒店費用太貴了‧ 謝謝!

男爵府

meme0412 發表於 23-4-28 09:25
回覆 MMCP 的帖子

指教,未去過首爾,2個小朋友都係同您差唔多歲數,之前去日本多,會有家庭房,可住4人‧ ...

好多要分2房,我揀個間有4人房,明洞Skypark 。要睇吓你揀邊區住。

男爵府

Klook 或者kkday搵one day trip,
樂天世界,愛寶樂園。

珍珠宮

gruntel 發表於 23-4-29 11:10
樂天世界,愛寶樂園。

呢d 自己去都唔難

珍珠宮

回覆樓主:

我會揀渡假村住一晚!

例如洪川大明,住房又大,水上樂園好玩

https://m.sonohotelsresorts.com/#/MMS0030_shopping_ocean/MMS0035_shopping_package/33883

https://m.sonohotelsresorts.com/#/MHP0005_resort_main/8/

男爵府

去星程睇下,以前有特色團,如玩水陸車/ camping 等,但疫情過後就唔知仲有冇

珍珠宮

meme0412 發表於 23-4-28 09:25
回覆 MMCP 的帖子

指教,未去過首爾,2個小朋友都係同您差唔多歲數,之前去日本多,會有家庭房,可住4人‧ ...

首爾酒店算多4人房,我推介Pacific Hotel ,四人房寬敞舒適,地點又好方便
attach0/tmp/phpmvQCjZ

男爵府

babytt2 發表於 23-4-29 11:57
呢d 自己去都唔難

One day trip同下面兩個樂園冇關係,
理解錯誤

珍珠宮

gruntel 發表於 23-4-29 11:10
樂天世界,愛寶樂園。

樂天世界,我覺得係個伏~

珍珠宮

MissMaMa 發表於 23-4-29 18:09

近丫嘛,ok la

男爵府

請問你訂咗機票未?因為我又係諗住帶個囡暑假去,年紀又係14yrs,又未試過,又諗點plan

珍珠宮

babytt2 發表於 23-4-30 00:18
近丫嘛,ok la

我廿幾年前自己去過一次,幾年前帶小朋友去第二次,兩次都有共通點:人山人海!排隊嘅時間多過玩

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

MissMaMa 發表於 23-4-29 18:09

下個月去,阿囡指定要去樂天
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

疫情前,我一家老幼自由行,三次都係去愛寶

男爵府

shan1016hk 發表於 23-4-30 09:19
請問你訂咗機票未?因為我又係諗住帶個囡暑假去,年紀又係14yrs,又未試過,又諗點plan
...

我已訂機票同酒店,我哋坐HK Express ,
我未定行程,叫左大女自己上網睇吓有邊想去,到時再定。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊