自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我香港微信已實名
收c6親屬卡後出現左國內錢包
綁了香港中銀信用卡
開付款碼時可選用餘額0元/親屬卡/信用卡
但開收款碼就顯示附圖,於是跟程序再綁卡等等,根本已成功綁左信用卡,但就永遠一按收款碼就彈呢句
另外亦都收唔到紅包
請問是否正常?
是否已可用親屬卡在國內付款?但因為冇內地户口所以缺少收款功能?
另外,冇收款功能咁點可增加餘額?

attach1_sign/tmp/phpLhbI4F

伯爵府

我估你是開國內銀包,所以要綁國內銀行卡而非香港銀行卡。
而且提示講明要中國大陸銀行卡。

以上是我估計,待其他有經驗的JM回覆。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

姬絲汀汀 發表於 23-4-21 21:33
我香港微信已實名
收c6親屬卡後出現左國內錢包
綁了香港中銀信用卡

你內地錢包用左回鄉証實名未?
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-4-21 21:53
你內地錢包用左回鄉証實名未?

昨日上載左回鄉證正後面同自拍,但去返身份信息又再show附圖,再綁卡又可加到香港中銀信用卡落錢包,但每次去收款qr code又話未認證,重覆又重覆
attach1/tmp/phpnSGN3t
attach2/tmp/phpU7qqgp

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

姬絲汀汀 發表於 23-4-21 21:59
昨日上載左回鄉證正後面同自拍,但去返身份信息又再show附圖,再綁卡又可加到香港中銀信用卡落錢包,但每 ...

你用自己定佢資料做實名?
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-4-21 22:01
你用自己定佢資料做實名?

我自己資料
其實我已經開到國內錢包,而且有付款碼可揀親屬卡/餘額/信用卡,但就開唔到收款code同收紅包,所以我怕其實都未成功,我個付款碼可能去到根本比唔到錢

象牙宮

姬絲汀汀 發表於 23-4-21 22:06
我自己資料
其實我已經開到國內錢包,而且有付款碼可揀親屬卡/餘額/信用卡,但就開唔到收款code同收紅包, ...

不如你試下用老公資料加埋佢張銀行咭實名,整好之後應該先係真正實名,可以比錢收錢,過多15日再改返你名

因為我都係咁幫仔搞內地錢包
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-4-21 22:10
不如你試下用老公資料加埋佢張銀行咭實名,整好之後應該先係真正實名,可以比錢收錢,過多15日再改返你名
...

我係香港版wechat,用我香港手機開加做左實名了,國內錢包收左c6親屬卡了,咁國內錢包實名竟然可用c6資料的?

象牙宮

姬絲汀汀 發表於 23-4-21 22:14
我係香港版wechat,用我香港手機開加做左實名了,國內錢包收左c6親屬卡了,咁國內錢包實名竟然可用c6資料的 ...

係,真係可以咁
放下自在

翡翠宮

姬絲汀汀 發表於 23-4-21 22:14
我係香港版wechat,用我香港手機開加做左實名了,國內錢包收左c6親屬卡了,咁國內錢包實名竟然可用c6資料的 ...

大陸錢包好似可以一人實名幾個;香港錢包就一人一個。

首頁

尾頁

跳至