自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

MM2H 發表於 23-4-22 10:58
睇片唔似係2位前線自把自為,拍片人直接查問時,已有另外工作人員出現,攞走整箱雪糕,隨後又有西裝保安出 ...

寶馬事後解釋原來都只係派俾事前有登記的人同場內工作人員。
如事實,本來就好簡單,counter放個牌寫明只派俾已登記的特定對象就得。
兩個小妹妹話派哂,完全唔係果回事,睇佢哋個樣就唔覺得專業。
一間大車廠做車展,做事無周詳考慮,㨂人又唔專業。成件事唔係車廠負責仲可以賴邊個。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mother904 發表於 23-4-22 10:42
其實諗諗下,未必係高層指令,派雪糕咁小事,高層未必得閒指明只派俾外國人,分分鐘有機會係接待員自己自把自為。不過,寶馬高層管理不善,都應該要有交待。

最大問題係叫保安驅趕直播女仔,呢個行動做得仲難睇過派雪糕,呢個指令就一定係現場負責人下的...

有網民發酵哩件事,走去現場問啲保安啲黑布黑遮收埋喺邊?唔駛攞出嚟用嗎?哩次寶馬真係核突

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

白毛毛 發表於 23-4-22 11:48
寶馬事後解釋原來都只係派俾事前有登記的人同場內工作人員。
如事實,本來就好簡單,counter放個牌寫明只 ...

解釋有點牽強,片中外籍男士,完全唔見有出示登記,周邊坐住食雪糕嘅,係工作人員?派比工作人員,但安排係公眾展示區派,呢個安排亦古怪

加上如你所言,直接講已大條道理,明明有係箱內,就講話派晒

真係唔解釋好過

子爵府

mother904 發表於 23-4-22 11:11
你睇佢地對中國人同外國人的不同態度嘴臉,就知佢地心入面係點諗

我一睇發生地點係上海,明啦

公爵府

回覆樓主:

由自己做起,中國人首先要尊重自己國家,捍衛國家尊嚴,那就不需要恐懼任何人企圖打擊我們。

pistachio    發表於 23-4-22 13:41

伯爵府

bobomia 發表於 23-4-22 10:29
微博上熱搜,但香港無乜人知呢!好似平行時空咁

知係發生左事,但詳細資料不太清楚,可否講解下

珍珠宮

MM2H 發表於 23-4-22 11:53
解釋有點牽強,片中外籍男士,完全唔見有出示登記,周邊坐住食雪糕嘅,係工作人員?派比工作人員,但安排 ...

不過咁講,而家真係好鬼麻煩,乜事都扯上國仇家恨咁無限發酵,嫌呢個世界未夠亂,恨不得第三次世界大戰即日開打咁。煩死。

翡翠宮

畀面勳章

MM2H 發表於 23-4-22 11:35
兩位前線態度一樣有問題,只係講緊,唔認為佢哋係自把自為下作出此等動作

只係最前線接待,仲要只係派雪 ...

好多人中意揸住雞毛當令箭,以前我有份工間公司包飯,每天派飯盒,派飯嗰位姐姐好似係佢私人醒同事咁,夠膽死唔派俾新入職既同事,有些剛畢業的新人俾佢烚到,但當然唔係人人都好蝦。

點講都好,今次寶馬高層想吟詩都吟唔甩。有jm話係小紅書見到兩個接待仲有返工,即係管理層嚴重有問題。
日日是好日

子爵府

bobomia 發表於 23-4-22 09:29
寶馬蒸發200億
https://youtu.be/DV2wzK_9KPk

PR炒得

侯爵府

白毛毛 發表於 23-4-22 11:58
不過咁講,而家真係好鬼麻煩,乜事都扯上國仇家恨咁無限發酵,嫌呢個世界未夠亂,恨不得第三次世界大戰即 ...

唔使扯到去國仇家恨,而家佢哋嘅做法係歧視中國人,你覺得冇問題咩?如果淨係派俾工作人員使乜話啲雪糕冇晒?仲要成箱搬走?

侯爵府

解釋有點牽強,片中外籍男士,完全唔見有出示登記,周邊坐住食雪糕嘅,係工作人員?派比工作人員,但安排 ...

珍珠宮

alau2021 發表於 23-4-22 12:36
唔使扯到去國仇家恨,而家佢哋嘅做法係歧視中國人,你覺得冇問題咩?如果淨係派俾工作人員使乜話啲雪糕冇 ...

你唔使講到我好似幫寶馬咁。你睇晒我啲留言先發表都未遲。我嘅睇法好明顯已清楚講明寶馬錯。你要點睇同誤解我冇所謂。無謂嘈。

侯爵府

白毛毛 發表於 23-4-22 12:42
你唔使講到我好似幫寶馬咁。你睇晒我啲留言先發表都未遲。我嘅睇法好明顯已清楚講明寶馬錯。你要點睇同誤 ...

唔使解釋唔使再嘈,抵寶馬有今日

公爵府

條屎橋其實邊個諗出嚟? 中國人定外國人?

公爵府

回覆樓主:

係上海搞活動唔係吸引當地人買咩?崇洋崇到奴隸一樣!

公爵府

bobomia 發表於 23-4-22 10:29
微博上熱搜,但香港無乜人知呢!好似平行時空咁

電視新聞有

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

白毛毛 發表於 23-4-22 11:58
不過咁講,而家真係好鬼麻煩,乜事都扯上國仇家恨咁無限發酵,嫌呢個世界未夠亂,恨不得第三次世界大戰即 ...

明啊,我都好討厭近年嘅‘’誰大誰惡誰正確‘’ 之為,總之係咪都扯到上天先,反而最基本嘅查證就唔多理

侯爵府

如果真係派俾工作人員,嗰2個前線同前來講多一句只限工作人員就已經唔會出現呢個公關災難,但2位阿姐擺明連正眼都無望國內人就話無,同對住外國人嗰種媚外態度截然不同。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

MM2H 發表於 23-4-22 13:01
明啊,我都好討厭近年嘅‘’誰大誰惡誰正確‘’ 之為,總之係咪都扯到上天先,反而最基本嘅查證就唔多理
...

有同大陸網民接觸嘅就會明
佢哋平時點批評香港人媚外?我見過無數次,大陸網民講到嚟香港就點點點,講英文就即刻vip招待,所以呢單嘢我只能食花生, No comment

學你話齋,非常討厭近年嘅‘’誰大誰惡誰正確‘’ 之為。網上欺凌批判極其嚴重。我覺得大陸政府咁鍾意整頓、河蟹,不如管管呢d啦!真係出人命㗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

siu-miu 發表於 23-4-22 11:21
呢兩個女仔跟指示做野,打份工係要聽指令,唔應該怪佢哋,反而落指令的要
...

對待外國人的熱情跟對中國人的冷淡是截然不同... 都是公司的指令..
Stay Hungry , stay foolish !!

首頁
23456...10

尾頁

跳至