心聲留言

跳至

首頁
12345...6

尾頁

已刪除用户

伯爵府

叮妹 發表於 23-6-7 12:50
Siu咁你媽咪件事搞妥哂未?你好似系獨女?

處理中,幸好有阿姨幫忙

男爵府

MLSiu 發表於 23-6-6 02:30
我和你一樣傷痛,媽媽一直沒有大病痛,直至幾個月前話唔舒服,到今個月先知末期癌症,一個月就唔夠走左。 ...

jm妳要好好保重自己,一喊得激動就要同自己講停一停舒緩下,如果唔係真係好影響身體的,我亦好明白妳而家感受,希望妳媽媽早登極樂

伯爵府

Abull 發表於 23-6-8 12:00
jm妳要好好保重自己,一喊得激動就要同自己講停一停舒緩下,如果唔係真係好影響身體的,我亦好明白妳而家 ...

針唔拮到肉唔知痛,相對我完全理解您感受,呢2日好少少,不過始終仲搞緊喪事細節,所以都成日會情緒起伏。而家會同自己講,死亡是公平的,我地最終會在天上再相聚

男爵府

MLSiu 發表於 23-6-8 15:26
針唔拮到肉唔知痛,相對我完全理解您感受,呢2日好少少,不過始終仲搞緊喪事細節,所以都成日會情緒起伏。 ...

舊年我亦成日同自己講最緊要做好家姐身後事,那時都要撐著身體,仲晚晚放工時都會一路行一路流淚,因成日會諗到以前放工回家,家姐在家已準備緊晚飯,但而家放工返屋企,家姐已不在了,好傷心,唉我又流淚了

男爵府

針唔拮到肉唔知痛,相對我完全理解您感受,呢2日好少少,不過始終仲搞緊喪事細節,所以都成日會情緒起伏。 ...

妳最尾個句係我最期望的,希望我和她最終可再相聚

伯爵府

Abull 發表於 23-6-8 15:36
妳最尾個句係我最期望的,希望我和她最終可再相聚

我惟有咁勸自己,因為我明白人人都會走。盡量都唔想喊咁多,我驚再喊喊到盲。

男爵府

MLSiu 發表於 23-6-8 21:21
我惟有咁勸自己,因為我明白人人都會走。盡量都唔想喊咁多,我驚再喊喊到盲。
...

我同妳一樣諗法,但係有時亦難免唔落淚

伯爵府

Abull 發表於 23-6-8 21:31
我同妳一樣諗法,但係有時亦難免唔落淚

要時間,大家將懷念放在心中

大宅

Abull 發表於 23-6-5 23:07
家姐我真的需要學習下接受妳只是先去另一個世界,而這地方是沒有通訊設備的,所以我跟妳暫時溝通唔到,而我 ...

我也當爸爸是移民和去旅行了,我覺得他有返嚟見我,因為我見過2次黑色蝴蝶和經常夢見他。我會心入面同佢講野,會寫信俾佢,下次探佢時燒俾佢。

大宅

MLSiu 發表於 23-6-8 21:21
...

我都好驚,依家眼有事,我懷疑是之前喊得太多影響

大宅

Abull 發表於 23-6-8 15:33
舊年我亦成日同自己講最緊要做好家姐身後事,那時都要撐著身體,仲晚晚放工時都會一路行一路流淚,因成日 ...

我同你一樣,以前放工回到家就見到爸,他也準備晚飯,依家放工坐車時會想念他,會喊,因我坐shuttle bus ,自己坐埋一角,無人睇到!行返屋企時,我會望天,問佢響邊。

男爵府

ToChu001 發表於 23-6-12 12:06
我也當爸爸是移民和去旅行了,我覺得他有返嚟見我,因為我見過2次黑色蝴蝶和經常夢見他。我會心入面同佢講 ...

其實妳真係同我一樣都係咁想念自己親人,我都有流淚的,我亦有飛蚊症好困擾,同妳分別不大,當去街坐車時,諗番起同家姐以前一起去街,但而家再冇可能,眼淚又流了,外人係唔會了解個種感情係有幾深的。唯有期望將來我可再見番家姐。我知妳身體都唔係太好,真的要好好珍重呀

大宅

Abull 發表於 23-6-12 12:43
其實妳真係同我一樣都係咁想念自己親人,我都有流淚的,我亦有飛蚊症好困擾,同妳分別不大,當去街坐車時 ...

我早前眼肚跳
有閃光,有飛蚊
昨天另一隻眼皮腫左
今日睇野又濛濛地
好煩

你有無check過眼?

男爵府

ToChu001 發表於 23-6-12 12:57
我早前眼肚跳
有閃光,有飛蚊
昨天另一隻眼皮腫左

我21年2月開始有飛蚊症,即時第二日book眼科,當時醫生話我是眼退化,冇野攪,後來醫生幫我轉介政府,到了舊年9月到政府睇,醫生亦是講眼退化,沒有得攪,仲close我file, 本來我話唔好close得唔得,但醫生話由於眼科有好多人排隊,而我呢種是飛蚊症沒有野可做,所以我就算而家再有唔舒服就唯有要去私家再睇

大宅

Abull 發表於 23-6-12 13:29
我21年2月開始有飛蚊症,即時第二日book眼科,當時醫生話我是眼退化,冇野攪,後來醫生幫我轉介政府,到了 ...

政府好似得2間有眼科?只知明愛有,我爸爸之前都有睇過,是超級多人睇架!

伯爵府

ToChu001 發表於 23-6-12 12:08
我都好驚,依家眼有事,我懷疑是之前喊得太多影響

我都係,喊太多之後,其中一隻眼眼懞

男爵府

回覆樓主:

今晚又好想住家姐了,雖然根本就係無時無刻都想她,但今晚睇番佢係bk以前開的topic, 邊睇又邊唔想繼續睇,因為又想喊,成日覺得佢雖然証實有cancer,但明明好地地的她突然就咁就永遠咁離開我了,我好唔捨得佢,事隔一年啦,終日想念她,其實晚晚都半夜會醒,我知要繼續生活,所以已盡量控制自己情緒,其實心底裏做人一啲都唔快樂。我最愛的家姐妳一定要在另一世界過得好呀!

男爵府

我反而覺得死亡係殘忍,生老病死。。好殘忍。。好殘忍,一聽“為什麼”首歌,我就會

伯爵府

skippy 發表於 23-6-17 23:28
我反而覺得死亡係殘忍,生老病死。。好殘忍。。好殘忍,一聽“為什麼”首歌,我就會
...

但凡有生必有死,是不變定律,即使物件都會由新變舊,所以變幻原是永恆。好無奈,想唔接受都唔得

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊