自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 育兒性格勳章 想生BB熱投 熱血金章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

腳爭已痛了幾個月,食完止痛藥都仲有少少痛,想請問大家是否睇中醫及針灸會有效斷尾。謝謝(emoji)‍♂️(emoji)

男爵府

育兒性格勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

河馬哇哇 發表於 23-4-29 10:20
腳爭已痛了多幾個月,食完止痛藥都仲有少少痛,想請問大家是否睇中醫及針灸會有效斷尾。謝謝(emoji)‍♂️( ...

夜晚踩下網球, 有助舒緩

象牙宮

之前針灸對拿食藥都唔得,
跟住訂做鞋墊,加拉筋好返.
痛時唔好踩網球更痛的。

侯爵府

腳爭已痛了幾個月,食完止痛藥都仲有少少痛,想請問大家是否睇中醫及針灸會有效斷尾。謝謝(emoji)‍♂️(em ...

我近幾個星期也痛,都想找方法舒緩,但平時返工都忙及行得多

你平時行得多唔多?

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 育兒性格勳章 想生BB熱投 熱血金章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

ha930 發表於 23-4-29 10:40
夜晚踩下網球, 有助舒緩

謝謝回覆

伯爵府

mercurycc 發表於 23-4-29 16:55
之前針灸對拿食藥都唔得,
跟住訂做鞋墊,加拉筋好返.
痛時唔好踩網球更痛的。 ...

已痛了幾個月我以為冇得好返,thx

伯爵府

katrinamama 發表於 23-4-30 08:09
我近幾個星期也痛,都想找方法舒緩,但平時返工都忙及行得多

你平時行得多唔多?

之前隻腳無痛,每日可以行多5至6小時,但而家唔得喇,可能之前行得太多,行晒啲quota去。thx

象牙宮

河馬哇哇 發表於 23-4-30 08:40
已痛了幾個月我以為冇得好返,thx

我都係!
以為以後都會痛,重掉好多鞋掉,勤力d拉筋有用架。

侯爵府

mercurycc 發表於 23-4-30 08:47
我都係!

即是不用看醫生及買鞋,一得閒拉吓筋ok?

是否拉小腿及腳板位
把腳掌拉後,感覺小腿扯住就ok?

象牙宮

katrinamama 發表於 23-4-30 08:53
即是不用看醫生及買鞋,一得閒拉吓筋ok?

是否拉小腿及腳板位
每人唔同,有人食藥好返,
有睇醫生足治做鞋墊,
佢會教拉筋動作,
主要拉小腿,
而家要行得耐都會著訂做鞋墊。

侯爵府

mercurycc 發表於 23-4-30 08:58
每人唔同,有人食藥好返,
有睇醫生足治做鞋墊,
佢會教拉筋動作,

請問那裡訂鞋墊?

Dr.Kong那些有冇?

象牙宮

katrinamama 發表於 23-4-30 09:00
請問那裡訂鞋墊?

Dr.Kong那些有冇?
醫生介紹的,要度腳訂做,
見千色有間度腳做,價錢就唔知,
呢間唔知呀!

大宅

之前痛咗幾個月,但唔係好嚴重,淘咗個拉筋板慢慢自己拉筋,冇乜進展。
有日喉嚨痛食咗消炎藥,點知連腳跟都好埋,好神奇。不過而家有keep 住拉筋

伯爵府

mercurycc 發表於 23-4-30 08:47
我都係!

(emoji)(emoji)

伯爵府

topful 發表於 23-4-30 11:19
之前痛咗幾個月,但唔係好嚴重,淘咗個拉筋板慢慢自己拉筋,冇乜進展。
有日喉嚨痛食咗消炎藥,點知連腳跟 ...

thxthx...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我自己無呢個問題,不過聽過朋友話,YouTube 搜歐錦棠 筋膜炎,話好有用喎。

一睇無妨吖,並希望對你有幫助。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

回覆樓主:

足底筋膜炎其實係腳趾唔夠力,同埋我哋行路冇用腳趾力有關,嘗試做多些腳趾運動和用鞋墊就會好轉

子爵府

腳爭已痛了幾個月,食完止痛藥都仲有少少痛,想請問大家是否睇中醫及針灸會有效斷尾。謝謝(emoji)‍♂️(em ...

試過好多方法拉根無效,最後都係要走去迪卡濃買個硬和滑面既波波踩真係可以舒緩到,網球太輕成日彈走,成日執都好煩。我係腳踭靠邊痛

子爵府

my005 發表於 23-4-30 13:25
我自己無呢個問題,不過聽過朋友話,YouTube 搜歐錦棠 筋膜炎,話好有用喎。

一睇無妨吖,並希望對你有幫 ...

我試過但對我就無效

子爵府

回覆樓主:

瑪麗足病治療有得做鞋垫,鞋垫不另收費,只需收一次診金80.
attach0/tmp/phpF4FQ8J

首頁

尾頁

跳至