親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

12312 發表於 23-5-9 11:27
系。溫泉酒店系好貴。但就值得住返1~2晚

北海道溫泉係日本最平啦!平貴都有,很多都很好

珍珠宮

12312 發表於 23-5-9 10:43
冬天一定就地點。喼都重好多

基本札幌都係住幾日,拉喼去簿野我都試過,窮呀

珍珠宮

Lavender22 發表於 23-5-8 20:59
回覆 babytt2 的帖子

我搵緊交通方便的酒店,有無近JR之類?方便去富良野花田?旅行社package d酒店,唔知 ...

你找富良野市就可以了。你總要搭車到花田,不遠,只係班次少,或者的士貴

伯爵府

回覆 babytt2 的帖子

我搵東瀛遊,無富良野市揀,唔知是否我唔識揀定係自己上國泰訂機票,booking.com訂酒店好?
查過東橫inn無房了,應該太遲了
如果package, 邊間旅行社好,上網睇好似新富良野王子酒店ok

珊瑚宮

回覆 Lavender22 的帖子

你可以住旭川,旭川系JR 總站,旭川JR棲上有間酒店。JR 會經過富良野站(成個花田見晒)、跟手行過去入口。夏天勁多人行去。

伯爵府

那酒店叫什麼名?
我睇下package 有無

珊瑚宮

首先你要搵下旭川到富良野JR時間表;再睇利 用google map 酒店與JR站距離。 所有酒店網都去睇下。

珊瑚宮

旭川jr 酒店吾記得了。你可以試下直接去google map 旭川站放大就會睇到。
我住平果間系呢個post # 30

瑪瑙宮

大廚勳章

babytt2 發表於 23-5-9 18:04
你找富良野市就可以了。你總要搭車到花田,不遠,只係班次少,或者的士貴
...

https://nicklee.tw/740/biei-furano-summer-bus/
attach1/tmp/phpcwwgp1
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

我見7月中後-旭川JR 附近都好多2人房。
永安國際都有間酒店系jr 前站,2人房吾使hk$900

子爵府

暑假去北海道不妨去洞爺湖睇煙花。

反而想請教大家唔住星野可否去睇雲海?如果住星野,應該1晚定2晚好? 多唔多野玩?同想知幾點check out?
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

瑪瑙宮

大廚勳章

Jennie 發表於 23-5-9 22:59
暑假去北海道不妨去洞爺湖睇煙花。

反而想請教大家唔住星野可否去睇雲海?如果住星野,應該1晚定2晚好? ...

我見網上嘅人講喺星野睇雲海得三四成機會。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-5-9 23:04
我見網上嘅人講喺星野睇雲海得三四成機會。。。

我今朝都研究緊,係咪好天睇到機會大d呢?

瑪瑙宮

大廚勳章

Lqueenie 發表於 23-5-9 23:10
我今朝都研究緊,係咪好天睇到機會大d呢?

我都唔知呀。。。我覺得呢啲真係睇吓有冇緣份

我記得n年前去台灣,阿里山又係咁。。。半夜三更要坐小火車上去 。。。結果天寒地凍梗係睇唔到鹹蛋黃嘅日出啦。。。所以而家講睇呢啲雲海我都冇乜信心。。。不如瞓晏少少

瑪瑙宮

大廚勳章

Lavender22 發表於 23-5-9 20:45
那酒店叫什麼名?
我睇下package 有無

其實你唔使,跟住一定要買package

機票同酒店分開定彈性仲大
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

回覆 seaheart88 的帖子

這是四季之丘?如果無車票, 滿座去唔到?

富田農場是否比較容易去?

伯爵府

係, 我查旅行社 , d 酒店未必合地點, 可能自己book我想交通方便為主, 唔浸溫泉, 簡單都ok
睇緊新富良野王子酒店

瑪瑙宮

大廚勳章

Lavender22 發表於 23-5-10 08:29

這是四季之丘?如果無車票, 滿座去唔到?

對丫。。如果啱時間去好靚㗎

我冇買過車票。。。因為2019年去睇嘅時候我自己揸車。。。因為一日會去唔同景點,如果坐公共交通工具好似好麻煩。。。

其實唔揸車,可以參加本地一天團。。。都會有去不同嘅富良野美瑛景點

attach1_sign/tmp/phponzT5f
attach2/tmp/phpI6FwLe
attach3/tmp/php6oyrrd

瑪瑙宮

大廚勳章

Lavender22 發表於 23-5-10 08:31

係, 我查旅行社 , d 酒店未必合地點, 可能自己book我想交通方便為主, 唔浸溫泉, ...

我有兩個朋友唔揸車,今年七月中都會去北海道

佢哋七日裏邊有五晚都係住喺札幌
其中一晚就去登,別浸溫泉

其中有一日就更一天團去富良野嗰邊睇花

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

一日團在那兒買到?n 年前去東京, 都有參加一日團, 好似朋友send 資料比我, 在香港買定, 去到跟時間集合

老公唔自駕, 所以北海道自由行好似有些難道

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊