親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

whyyou 發表於 23-5-9 08:19
以前多數住明洞,而家發覺弘大住方便啲

有冇酒店around HK$600/晚
又近地鐵?
太耐冇去
D酒店好似貴左好多

thx!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

232 發表於 23-6-24 16:27
又近地鐵?
太耐冇去

酒店日日唔同價錢, weekend 又貴D,
Travelodge Myeongdong Euljiro 近明洞又近地鐵

子爵府

wiiabcd 發表於 23-6-24 19:07
酒店日日唔同價錢, weekend 又貴D,
Travelodge Myeongdong Euljiro 近明洞又近地鐵

thx

同埋啱啱發現
韓國啲酒店多數唔包早餐

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

232 發表於 23-6-24 23:22
thx

同埋啱啱發現

有含酒店早餐的房價預訂,
但首爾一街都是食, 唔需要在酒店食,
從早餐已經開始美食之旅,
EGG DROP / ISAAC 鐵板多士 / 麵包 cafe 店 /
本粥 / 雪濃湯 / 紫菜包飯 / 弘大爆漿奶油麵包 「FÜHAHA」

子爵府

wiiabcd 發表於 23-6-25 16:35
有含酒店早餐的房價預訂,
但首爾一街都是食, 唔需要在酒店食,
從早餐已經開始美食之旅,

thx

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

wiiabcd 發表於 23-5-9 09:31
同意啊,疫情後民宿真係少之又少,
所以要預早3幾個月甚至半年揾地方,
宏大民宿我只會租相熟host ,

可以p m或在這介紹民宿?幾多錢左右?謝謝你

大宅

鍾意住弦大多d,民宿比一般酒店闊落好多,可惜之前幫襯既都因為疫情執咗

男爵府

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 23-6-15 15:21
今日book到了
唯一缺點係無lift ,c6話佢同阿仔擡,我唔理了
3房6床,3廁有天台,5分鐘到弘大站,7 ...

可pm我資料嗎,thx!

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

jc10127 發表於 23-7-5 17:03
鍾意住弦大多d,民宿比一般酒店闊落好多,可惜之前幫襯既都因為疫情執咗 ...

你好,仲有冇其他民宿介紹?

瑪瑙宮

232 發表於 23-6-24 16:27
又近地鐵?
太耐冇去

J m,你住邊間酒店?有冇好介紹?謝

大宅

回覆 emily22 的帖子

疫情後都未去過,暫時未有心水可介紹

伯爵府

emily22 發表於 23-7-5 16:52
可以p m或在這介紹民宿?幾多錢左右?謝謝你

我之前已覆你pm, 仲未搵啱心水?

瑪瑙宮

wiiabcd 發表於 23-7-10 15:49
我之前已覆你pm, 仲未搵啱心水?

你好,我機票都未訂,只是找資料中,因為有老人家去,遲啲Book越好,她們叫我不要太早訂,謝謝你的回覆!

子爵府

回覆樓主:

弘大方便

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sally1128 發表於 23-7-7 01:29
可pm我資料嗎,thx!

呢間

https://abnb.me/Udu9WY9LjBb

大宅

Charlotte_mom 發表於 23-6-15 15:21
今日book到了
唯一缺點係無lift ,c6話佢同阿仔擡,我唔理了
3房6床,3廁有天台,5分鐘到弘大站,7 ...

可pm 資料嗎?

伯爵府

emily22 發表於 23-7-10 17:06
你好,我機票都未訂,只是找資料中,因為有老人家去,遲啲Book越好,她們叫我不要太早訂,謝謝你的回覆!: ...

早訂選擇多又平, 越遲訂, 房價越貴,
只要係可以 free cancelled 就得.

瑪瑙宮

wiiabcd 發表於 23-7-12 15:41
早訂選擇多又平, 越遲訂, 房價越貴,
只要係可以 free cancelled 就得.

謝謝你,你又講得好岩

大宅

wiiabcd 發表於 23-5-9 09:31
同意啊,疫情後民宿真係少之又少,
所以要預早3幾個月甚至半年揾地方,
宏大民宿我只會租相熟host ,

可唔可以PM我弘大民宿資料? 謝謝!

伯爵府

Metro11 發表於 24-1-12 10:06
可唔可以PM我弘大民宿資料? 謝謝!

我在booking.com 訂 Eve Hongdae

https://www.booking.com/hotel/kr/eve-hongdae-seoul-mapogu.en-gb.html?aid=356933&label=metagha-link-LUAU-hotel-2924478_dev-desktop_los-1_bw-60_dow-Thursday_defdate-1_room-0_gstadt-2_rateid-public_aud-0_gacid-6554594053_mcid-10_ppa-0_clrid-0_ad-1_gstkid-0_checkin-20230706__lp-1000286_r-11064830241599284995&sid=4aa6ac7cc967b333ef970dacc774cc74&dest_id=-716583;dest_type=city;dist=0;group_adults=3;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;req_adults=3;req_children=0;room1=A%2CA%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1705029548;srpvid=9d03175274d000dc;type=total;ucfs=1&

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊