自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

小一生講今日有同學嘔,但老師竟然冇即時通知家長!個同學隔左好耐再嘔先通知。
令我回憶起我小一排隊時,後面個同學嘔到我全身,頭髮同面都有嘔吐物,個陣酸臭味我而加仲記得!仲要我返緊工的父母來即時接走我!?返來沖三次涼,洗三次頭仲有味!
而加流感新冠高峯期,小朋友嘔可大可小,而且影響到其他同學!老師的做法實在令人側目!

琥珀宮

myfaye 發表於 23-5-11 20:46
小一生講今日有同學嘔,但老師竟然冇即時通知家長!個同學隔左好耐再嘔先通知。
令我回憶起我小一排隊時, ...

好恐怖嘅經歷

男爵府

睛靈勳章

好有畫面,我中學時,又係有個同學,坐前後位,忍唔住,嘔咗落前面個同學背脊,見到都恐怖!

珍珠宮

我有相似經驗,不過無你既經驗咁恐怖,搭校巴,隔離既學生嘔到我成隻手都係,好核突

大宅

阿囡小一時喺學校作嘔話俾老師知,個老師好勁手快快攞咗個垃圾桶俾佢,阿囡即嘔,好彩接得住 隨即疏散咗成班

子爵府

JessMama 發表於 23-5-11 21:08
阿囡小一時喺學校作嘔話俾老師知,個老師好勁手快快攞咗個垃圾桶俾佢,阿囡即嘔,好彩接得住 隨 ...

你囡忍到同識出聲,好多忍唔到同唔敢出聲。
再細小小的小朋友真係想嘔就嘔

大宅

回覆樓主:

我接觸另一人的嘔吐物係我嫲嫲
佢中風住老人院,但可接回家過夜
有一晚半夜佢想嘔(照顧左佢咁耐會feel 到),我發現時都趕唔切攞野裝,唔知點解我下意識用雙手兜住,再叫醒熟睡中的家人。。。

我應該係唔想嫲嫲嘔到個身咁多嘔吐物,嗰時得10幾歲,無諗咁多野就出左手,可能係我親人(我好愛我嫲,佢湊大我的)感覺唔算太嘔心

男爵府

~Exit~ 發表於 23-5-11 21:35
我接觸另一人的嘔吐物係我嫲嫲
佢中風住老人院,但可接回家過夜
有一晚半夜佢想嘔(照顧左佢咁耐會feel 到 ...

你真係好孝順

子爵府

回覆樓主:

真係有陰影呀!齋睇文字都覺得好恐怖

子爵府

我小學搭校車,日日坐後兩行個女仔都嘔,日日都好臭

首頁

尾頁

跳至