自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

複式洋房

一開始有咗, 99仲好開心, 又煲湯又剩, 之後知道係女就講明唔會幫手湊, 因為佢日日都要去拜佛

而家生完幾個月, 佢真係完全無幫手都算, 唔緊要…我咪搬咗去近d外家, 自己啊媽8x歲都幫手睇, 同埋6月放完產假都要返工, 開始慢慢幫啊女轉奶粉…結果今日俾99知咗我唔再埋身就俾說話我聽, 我同佢講轉奶粉其實好常見, 好多BB都係奶粉B, 同埋我已經揀有機奶粉, 都係想啊女好d, 但99又話貴, 佢個仔返工搵錢辛苦, 無啦啦又要洗多d錢, 無啦啦由人奶轉奶粉已經多筆錢, 仲要揀有機又貴多幾舊水

其實我嫁過黎已經好委屈, 就算出咗消費券想買個銀包仔俾自己都要諗前諗後, 因為我都想留返d錢俾個女食好d用好d, 估唔到俾人咁對我

珊瑚宮

2024年龍年勳章

叫佢幫手俾啲人奶出黎餵囉

mercurycc    發表於 23-5-12 23:11

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

無期望無失望

寶石宮

2024年龍年勳章

李豆豆 發表於 23-5-12 23:06
叫佢幫手俾啲人奶出黎餵囉

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

Zinto 發表於 23-5-12 23:05
一開始有咗, 99仲好開心, 又煲湯又剩, 之後知道係女就講明唔會幫手湊, 因為佢日日都要去拜佛

而 ...

佢一開始講明唔幫你湊咪仲好
費事眼冤
至於如果經濟上佢唔係特別支持你哋,亦都唔需要同佢解釋 , 講多都嘥氣
幸福可以好簡單

男爵府

回覆樓主:

唔需要理佢
叫佢自己生多個仔出黎自己餵人奶
一係叫你老公ko佢

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

而家生完幾個月, 佢真係完全無幫手都算, 唔緊要…我咪搬咗去近d外家, 自己啊媽8x歲都幫手睇, 同埋6月放完產假都要返工, 開始慢慢幫啊女轉奶粉…結果今日俾99知咗我唔再埋身就俾說話我聽, 我同佢講轉奶粉其實好常見, 好多BB都係奶粉B, 同埋我已經揀有機奶粉, 都係想啊女好d, 但99又話貴, 佢個仔返工搵錢辛苦, 無啦啦又要洗多d錢, 無啦啦由人奶轉奶粉已經多筆錢, 仲要揀有機又貴多幾舊水

其實我嫁過黎已經好委屈, 就算出咗消費券想買個銀包仔俾自己都要諗前諗後, 因為我都想留返d錢俾個女食好d用好d, 估唔到俾人咁對我

「而家生完幾個月, 佢真係完全無幫手都算, 唔緊要…我咪搬咗去近d外家, 自己啊媽8x歲都幫手睇」

你媽8x歲,你咪超高齡產婦
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

個波拋返比老公

自己阿媽自己搞掂

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

miriam 發表於 23-5-12 15:17
「而家生完幾個月, 佢真係完全無幫手都算, 唔緊要…我咪搬咗去近d外家, 自己啊媽8x歲都幫手睇」

我都focus 呢到,同埋佢奶奶都應該唔後生,佢要幫手都驚。

男爵府

而 ...

解釋咁多做乜、呵一聲已經ok …

男爵府

而 ...

你媽8x歲,你咪超高齡產婦x2

男爵府

而 ...

唔同住咪當耳邊風,少見面算!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

應該唔係駛佢錢?咁駛咩理佢,再多多事實叫佢整啲人奶出嚟餵囉。

大宅

做好本分,無需理會佢太多,反正唔係同住,少見面,少磨擦

珍珠宮

2023年兔年勳章

而 ...

少見佢,免得自己唔開心。

大宅

做好自己就算,其他嘢唔好太放係心

男爵府

miriam 發表於 23-5-12 23:17

我都係咁諗!

照計99年紀都唔細,都唔指意幫到手湊啦

伯爵府

我係你就唔會講咁多嘢佢聽,佢乜都唔知唔理就最好!

伯爵府

而 ...

老人家成日都會覺得佢啲知識同經驗最正確。
從冇諗過要寄望老人家幫手。
而家睇多咗bk及現今社會環境,有感而發,有時真係啲仔女兒媳幫唔落去瞓身湊孫,好心淡。老咗寧願養吓生好好保健身體。一來湊孫關係可能差咗,二來孫大啲兒媳就飛甩老人家,甚至移民去。

男爵府

而 ...

咁對個孫,日日拜佛都無用啦!
你一句 KO 佢,話你自己有做野,奶粉錢係你出,唔係佢仔出。
好心啲 99 就出少句聲,又唔係要佢幫手湊,又唔係洗左佢錢。既然唔鍾意個孫,直情唔好比佢見。

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊