親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

jemswin1 發表於 23-8-9 08:23
謝謝你!睇晒4頁遊記,再返返嚟第一頁問你手信嘅嘢藍象=香港幾折?好鍾意食船麵方便裝,不過香港 ...

多謝你喚醒呢隻發 mo 油雞
我唔知幾多折,見做緊特價,計落平過香港,咪掃咗幾盒囉
呢一二日 update 下一集

子爵府

buklaylay 發表於 23-8-11 11:52
多謝你喚醒呢隻發 mo 油雞
我唔知幾多折,見做緊特價,計落平過香港,咪掃咗幾盒囉
...

好啊!謝謝

公爵府

回覆樓主:

10/5 (Day 4 曼谷 Laem Charoen-Central World)

兩老中午由芭堤雅去曼谷,卜定klook車出「醒」!曼谷... 果然係大城市... 一野俾個見面禮我地~ 塞車!

喺酒店搞掂晒,成3點半,炸炸淋去Superich唱錢!由Hansar去Central World,幾分鐘路程。以前住過Four Seasons(改咗叫Anantara),覺得條路乾淨好行咗!

踢住拖喺曼谷街頭,hea遊嘅感覺,我「餓」咗好耐。7年冇踏足, Big C側邊有新商場... 但未ready,冇咩睇!CW多咗店舖,Zen變Central,入面d貨差唔多。

晚餐去Leam Charoen醫肚,佢d野食,令人回味,每到埗要幫襯兩回。諗住臨走前1晚,再encore,點知... 兩條老野半夜肚痛肚痾... Err~今日食咗早餐同佢... 係咪佢嫌疑最大?

(侍續)
attach0/tmp/phpMZb4kj
attach1/tmp/phpvHdZic
attach2/tmp/phpmxG6g5
attach3/tmp/phppeWofY
attach4/tmp/phpYT3QdR
attach5/tmp/phpXmxtcK
attach6/tmp/phpk31jbD
attach7/tmp/phpxSJoaw
attach8/tmp/phpYqTI9o

子爵府

支持buklaylay, 寫得好精彩!
踢拖家族d 回憶返晒黎

公爵府

himbb 發表於 23-8-12 16:37
支持buklaylay, 寫得好精彩!
踢拖家族d 回憶返晒黎

Hello hello
好開心呀!多謝你一直支持
(厚面皮d,我當係真)

公爵府

回覆樓主:

11/5 (Day 5 Siam)

起程去翟道翟,天朗氣清... 到Mo Chit風雲變色,雷電交加?

翟道翟再遇雷雨,一股恐慌,湧上心頭!嗱~ 唔是做得衰野多,怕俾雷劈...

係兩個仔細時,撞正落雨行呢度,檔口水浸街,搞到腳趾綑晒黑邊!好衰唔衰,之後去水族館,有魚仔綴腳趾送... Oh no~ 真係懊惱,餵魚前,有人幫洗臭腳!

勁肉酸~ 如果嗰陣有「自己唔尷尬,尷尬係人地」呢句護體,就好嘞!

所以喺車站等停雨,有韓國情侶,問一齊打的去JJ Market... 望一望乾淨腳甲,拒絕咗好意!

唔想變落湯雞,改行Siam,由Siam Paragon, Siam Discovery, Siam乜乜乜, Siam物物物,至MBK,行足成日!

沿途,遇到d名人,你又識邊位?

(待續)
attach0/tmp/phpX4mKkA
attach1/tmp/phpNhbEHU
attach2/tmp/phpNorS4e
attach3/tmp/phpDQGjsz
attach4/tmp/phpn3VVPT
attach5/tmp/phplHZPde
attach6/tmp/phplat6By
attach7/tmp/phpzClu0S
attach8/tmp/phpZOR0od

男爵府

回覆 buklaylay 的帖子

我來緊去pattaya,本想 book cape dara,但網上話房間舊,見到你嘅評價又不錯,應該可以放心book?

公爵府

BATIKA 發表於 23-8-13 10:51
回覆 buklaylay 的帖子

我來緊去pattaya,本想 book cape dara,但網上話房間舊,見到你嘅評價又不錯,應該 ...

吓~ 有d咁嘅事?!
客房設計簡單,裝修簡約,唔係豪華多花臣野嗰種。乾淨冇臭味/舊嘅味道... 冇曱甴/螞蟻,露台又唔見有雀屎,我地住得好舒服,好ok喎!大家喺平衡空間

珍珠宮

2024年龍年勳章

酒店來講, 都算係豪華遊。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊