親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

幾個17、18歲青年打算去首爾, 請問住那裡較方便整潔, 不用太貴, 謝謝。

男爵府

近明洞有邊間有三人房呢? 謝謝

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

js829 發表於 23-5-19 14:15
近明洞有邊間有三人房呢? 謝謝

幾年前住過明洞天空花園 3 號酒店, 有4人房, 每人一張床, 浴室都有2個 (1個企缸1個有浴缸), 就喺明洞shopping街對面.

男爵府

goo_littlebb 發表於 23-5-19 19:20
幾年前住過明洞天空花園 3 號酒店, 有4人房, 每人一張床, 浴室都有2個 (1個企缸1個有浴缸), 就喺明洞shopp ...

唔該晒

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

js829 發表於 23-5-19 19:49
唔該晒

以下都係明洞商圈周邊的3床房酒店, 我都正努力尋找中.
The Stay Classic Hotel Myeongdong (2023年3月開幕)
Hotel Skypark Central Myeongdong
Hotel Skypark Myeongdong 2
Hotel Skypark Myeongdong 3
Crown Park Hotel Seoul
Sejong Hotel Seoul Myeongdong
Travelodge Myeongdong Euljiro
Days Hotel by Wyndham Seoul Myeongdong
Creto Hotel Myeongdong

男爵府

wiiabcd 發表於 23-5-19 19:53
The Stay Classic Hotel Myeongdong (2023年3月開幕 ...

而家佢哋可能搵東大門果邊, 謝謝你(emoji)

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

wiiabcd 發表於 23-5-19 19:53
The Stay Classic Hotel Myeongdong (2023年3月開幕 ...

我都睇緊4人房,但好似好少酒店有 我仔女要1人1床,老公要求要搵酒店包埋早餐。

暫時book住Travelodge Myeongdong Euljiro,2間2床房。等遲下再搵。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

js829 發表於 23-5-19 20:29

pj hotel都好都唔錯,可以睇下。

男爵府

yuensiu 發表於 23-5-19 22:16
pj hotel都好都唔錯,可以睇下。

唔該晒

男爵府

另外, 我記得check in 時好似要用信用卡比 deposit, 如果佢哋冇卡可點做? 唔該大家。

大宅

https://www.skyparkhotel.com/html/main.asp?mobileToPc=Y
呢間都係skypark 喺東大門, 行去 doota, apm 果d 好近, 附近已有 cafe, 食野,醬蟹,乜都有,好方便。五月頭住完

男爵府

thai_tai 發表於 23-5-19 23:24
https://www.skyparkhotel.com/html/main.asp?mobileToPc=Y
呢間都係skypark 喺東大門, 行去 doota, apm ...

佢哋而家考慮緊book 呢間 Hotel Skypark Dongdaemun I , 話近景點。 但唔知在機場搭邊架巴士近否? 我好多年前去過唔記得哂了。

男爵府

thai_tai 發表於 23-5-19 23:24
呢間都係skypark 喺東大門, 行去 doota, apm ...

請問你有買旅遊書嗎? 書局而家好少旅遊書選擇。

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

疫情前住過東大門DDP附近的 Summit 三人房

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

js829 發表於 23-5-19 23:48
請問你有買旅遊書嗎? 書局而家好少旅遊書選擇。

旅遊書 out 喇,
上網 / youtube 先緊貼日常.

男爵府

謝謝各位

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

yuensiu 發表於 23-5-19 22:15
我都睇緊4人房,但好似好少酒店有 我仔女要1人1床,老公要求要搵酒店包埋早餐。

暫時book住Tr ...

我住過明洞Skypark 3,4人房有4張床,2個浴室(一浴缸一企缸)。但我無訂早餐,落街買Issac Toast。

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 23-5-20 14:04
我住過明洞Skypark 3,4人房有4張床,2個浴室(一浴缸一企缸)。但我無訂早餐,落街買Issac Toast。
...

我留意下先,我book下年復活節,有d又未見有房。因唔想一早幾條友周圍搵早餐,所以次次一定book有早餐既酒店

大宅

js829 發表於 23-5-19 14:08
幾個17、18歲青年打算去首爾, 請問住那裡較方便整潔, 不用太貴, 謝謝。
...
首爾的酒店好似要21歲以上才可辦理入住手續,我仔又係幾個17,8歲仔想去自由行,依家吾知有咩方法可以住到酒店?

男爵府

kkhon 發表於 23-5-20 14:13
首爾的酒店好似要21歲以上才可辦理入住手續,我仔又係幾個17,8歲仔想去自由行,依家吾知有咩方法可以住到酒 ...

我仔佢哋剛剛先知道(emoji)

首頁

尾頁

跳至