自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章

正話坐巴士行上層坐,之後有兩個(emoji)仔(約二十歲左右)坐我後面,然後聽到其中一個拍手,唔算大聲但D聲都幾近我耳邊度,都算啦,當佢可能拍蚊。
點知之後又拍多兩三次。
於是我立即坐直個身,頭同背脊唔埃住張凳坐。
隔咗無幾耐我feel到我後面頭髪好似比人掂到,我都由佢,之後第二次又係咁,於是我唯有落下層坐。
呻完

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

日月水火 發表於 23-6-2 01:09
正話坐巴士行上層坐,之後有兩個(emoji)仔(約二十歲左右)坐我後面,然後聽到其中一個拍手,唔算大聲但D聲 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

正話坐巴士行上層坐,之後有兩個(emoji)仔(約二十歲左右)坐我後面,然後聽到其中一個拍手,唔算大聲但D聲 ...

我今日都遇到唔愉快事,阿婆坐上層,一咳就除口罩,咳完又戴返,咳咗幾次後轉咗幾次位,到佢落車前,除咗口罩揸喺手,再扶住條扶手連口罩一直抹到落樓下落車。

緣份的天空    發表於 23-6-2 17:10
Kuromi1127    發表於 23-6-2 09:29

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ryan_mami 發表於 23-6-2 01:47
我今日都遇到唔愉快事,阿婆坐上層,一咳就除口罩,咳完又戴返,咳咗幾次後轉咗幾次位,到佢落車前,除咗 ...

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

我今日都遇到唔愉快事,阿婆坐上層,一咳就除口罩,咳完又戴返,咳咗幾次後轉咗幾次位,到佢落車前,除咗 ...

十級驚嚇

水晶宮

2024年龍年勳章

如果係我,我會起身,去佢兩個後面坐
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我最近兩次搭巴士咁啱遇著同一類乞人憎阿伯
上車後企喺走廊揀位,又指揮同行人坐邊坐邊,完全塞住條路,架巴士開車都仲未揀好
後面企好多老人家、拖小朋友乘客,大家睇佢表演完先跌跌撞撞坐低

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

Rita 發表於 23-6-2 06:50
如果係我,我會起身,去佢兩個後面坐

好主意

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

嘩,呢個婆婆超級恐怖

大宅

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

珍珠宮

上層無其他人?
轉身望佢哋,認吓佢哋個衰樣,問佢哋玩乜嘢

男爵府

廢青又玩歧視

男爵府

2024勳章

回覆 karshing 的帖子

可能拍片痴頭髮

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

第一下, 我會望下佢地先
再嚟我就企係身, 再望, 調位走

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

VioletCC 發表於 23-6-2 07:25
我最近兩次搭巴士咁啱遇著同一類乞人憎阿伯
上車後企喺走廊揀位,又指揮同行人坐邊坐邊,完全塞住條路,架 ...

呢類情況乜人都有, 一家幾口又有, 阿媽指個女坐左或右...
係咁塞住後面, 自己就任揀位坐, 影響到其他人都唔理

根本都多魚, 上車一望都知, 自己會坐咩位, 行入去坐低, 完!

珍珠宮

搭車就搭車,硬係要整呢整路

珍珠宮

用戶要求終止服務

我又講下巴士經歷
早兩日搭巴士上層搭左幾個站之後開始多人上車
前面坐左個頭有陣麥當當味既男人,之後後面再坐個拎左榴槤上車既女人

侯爵府

首頁

尾頁

跳至