自由講場

跳至

首頁
12345...36

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

樓主教好自己個仔先啦
老師做到咁出面,又真係有同學唔鍾意你仔
你仔一定超級麻煩!仲有樓主咁嘅母親同老師作對!個仔一定似住有人撐係學校肆無忌憚攪攪震

子爵府

babyhoi 發表於 23-6-6 19:41
老師針對小朋友係事實,
但好多曳仔嘅家長都中意淡化小朋友嘅行為亦係事實,
喺佢地眼中小朋友永遠都係玩下 ...

同意。
老師係衰,但首先要小朋友配合囉。
話你小朋友搞到人,個家長又話佢係貪玩。
有小朋友舉手話唔想同你仔同房,又話係小朋友怕老師先咁。

其實個家長都好難搞。

公爵府

千祈唔好比呢個老師得戚!係我一定投訴!咁係欺凌

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

響bk想圍爐,有80%係失敗的

mercurycc    發表於 23-6-7 08:55
varievarie    發表於 23-6-6 23:52

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

畢業後投訴教育局

伯爵府

12ChanMay 發表於 23-6-6 19:51
慈母多敗兒

所有錯都係人哋
自己好慘喎

珍珠宮

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 19:30
咁我諗你地諗錯,我個仔只係平時手多多同d同學玩下,講完!
至於小朋友互相玩下就話要教仔,不如教下個仔死狗咁 ...

家長我想問下
你仔手多多玩啲同學
咁你介唔介意同學吾alright 嘅時候還拖先?
見血你報唔報警先?

禁止訪問

伯爵府

其實你擺上黎都無用,我哋唔係當事人,唔了解你個仔又唔了解個老師同事件,既然你都堅信自己細路無辜,打算去投訴,一於投訴到底,還自己細路清白。如果真係無啦啦被老師針對係好慘,希望每個小朋友都有愉快嘅校園生活

複式洋房

回覆樓主:

睇完D回覆, 覺得好離奇, 個個茅頭都指向小朋友同埋家長

即使小朋友超曳,家長冇家教,老師就可以帶頭欺凌學生?咩道理?即係著得性感就要被强姦咁?

我支持樓主投訴,老師可以唔喜歡某類學生,但唔可以欺凌,仲要在全班面前示範!

子爵府

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 19:40
唔緊要啦,反正一個人好難應幾百把口,信就信,唔信算,唔好講咩相唔相向
當個細路壞到爆,好未?
身為老師,要做 ...

老師有老師唔岩既地方,你投訴無問題

另一方面,小朋友既行為係咪可以再教導改善下呢?就黎升中學,到時一樣被投訴

兩個問題同時更正係無衝突,個個jm睇到另一問題,唔改善最終都係你地一家suffer

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

個老師係賤到爆,一個學生點搞事都唔應該咁樣對佢,仲要搞埋家長,當人傻架咩,投訴佢係好應該,都畢業啦,仲顧咩情義

不過個仔都係要教,而家喺小學係最大個批學生,上中學就做最細,如果佢吓吓頂嘴,得罪嘅唔止係老師,仲有可能係同學或其他高FORM學生,點捱多6年呀,都係早啲教個仔唔好多嘴,做個唔好太出位嘅學生

子爵府

sillybilly123 發表於 23-6-6 19:59
睇完D回覆, 覺得好離奇, 個個茅頭都指向小朋友同埋家長

即使小朋友超曳,家長冇家教,老師 ...

你睇清楚d回覆,好多jm都話個老師衰,只係再帶出一個問題就係小朋友行為

珍珠宮

其實我反而覺得老師幾好
起碼肯處理行為問題嘅同學
唔好以為呈三後冇人奈得佢何
人哋去畢業旅行都係想有美好回憶
吾係日日都打打殺殺
有啲學校真係唔處理以和為貴,被打同學就要默默承受校園暴力

伯爵府

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 19:30
咁我諗你地諗錯,我個仔只係平時手多多同d同學玩下,講完!
至於小朋友互相玩下就話要教仔,不如教下個仔死狗咁 ...

老師一定有問題。我覺得你老公去得教育局就簽埋份嘢啦,依家搞啲唔搞啲,盞攞着個仔嚟搞。

不過好似其他jm話齋,可能都要留意吓小朋友喺學校行為。我個仔喺屋企面前好斯文的,但原來喺學校佢係班上嘅笑匠。我唔係有次去學校做義工偷睇到佢都唔知原來佢有咁嘅一面。我唔係話你個仔有問題,但係小朋友係有能力喺唔同人面前唔同性格的。所以你可能可以留意吓。

洋房

仲有,我唔係上黎圍爐,亦唔洗某d人認同
1.身為老師,咁做,無問題?
2.教得書,預左會有壞小朋友,咁如果個細路係壞(當然準則唔同啦)就去搞佢,正確嘛?全部都係乖,100分好學生,就唔洗老師啦!個個都係天才啦!
3.我就好少見到有一個老師全班廿幾人都憎(WHATSAPP GROUP經常有同學鬧,當然啦,當面鬧就肯定唔敢既!不過有個別幾個男同學都比較勇猛,敢對抗一d佢地認為老師唔岩既行為(都係無準則既)
4.我個小朋友肯定唔係乖唔係天才唔係粒聲唔出天才好學生,但個老師都未見得係人見人愛果種,最起碼佢地學校個訓導主任,就算有d威嚴,個個學生都愛護擁戴,咁呢個已經係好強烈對比,小學生都有思想的!
唔回應了,你地睇完就算,打咁多字都係浪費時間

varievarie    發表於 23-6-6 23:54

洋房

回覆 FFchan 的帖子

我先生有同佢講左三次,有解釋三次,重點:1.學生保證守規唔搞事(結果無事啦!)(個老師就假設之前已經所謂應承左幾次都做唔到)
2.一世人得一次小學畢業營,我地做家長一定唔會呃殺
3.我先生發晒火講,如果發生事,我地即時揸車入去西頁即時車走返屋企
4.唔好假設d未發生既事,更加唔好將未發生既事恐怖化!
完,唔覆了!

大宅

其實世界上好多問題同災難都係用假設去預防,醫生都要用好多假設先可以計劃救人程序.

首頁
12345...36

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊