自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

meinatmn 發表於 23-6-12 07:27
酒店包埋水上樂園?

另外買水上樂園門票,因為四月時剛開試玩,門票平少少,只玩室內

琥珀宮

babemom 發表於 23-6-12 11:32
我先生book,價錢真係唔清楚,只知當時(今年四月復活節假期)水上樂園剛開幕試玩,不開放室外,只開放室內 ...

thx

男爵府

babemom 發表於 23-6-12 11:32
我先生book,價錢真係唔清楚,只知當時(今年四月復活節假期)水上樂園剛開幕試玩,不開放室外,只開放室內 ...

唔好意思,想問我上次住酒店時,係搭電梯時有層話去水上樂園,係咪可以咁樣直接去,我 book左住3日2夜,亦都 book左第二日去玩,你係果度玩左幾耐呀?果度係咪有毛巾供應?locker要俾$嗎?謝謝

子爵府

sman 發表於 23-6-12 15:20
唔好意思,想問我上次住酒店時,係搭電梯時有層話去水上樂園,係咪可以咁樣直接去,我 book左住3日2夜,亦 ...

水上樂園是要在front desk 再向前行,經過很多店舖再上電梯的,到時你可邊行邊留意水上樂園的廣告牌,上到去取手帶後便可入更衣室,入面毛巾任取,locker 不用俾錢,自己set 密碼,而且入面有很多工作人員幫手,另順帶一提,入面有一個滑浪遊戲,香港海洋公園水上樂園都有的,如果想玩呢個,一定要穿長袖上身泳衣才可以玩,如果去到想玩但冇準備,出面取手帶counter有得賣!

男爵府

回覆樓主:

locker是在更衣室內嗎?
因我第一日就去玩,應該未有房比我地,所以預計要拎野去更衣室換衫。

男爵府

babemom 發表於 23-6-12 16:56
水上樂園是要在front desk 再向前行,經過很多店舖再上電梯的,到時你可邊行邊留意水上樂園的廣告牌,上到 ...

因我第一日就去玩,應該未有房比我地,所以預計要拎野去更衣室換衫。

男爵府

水上樂園是要在front desk 再向前行,經過很多店舖再上電梯的,到時你可邊行邊留意水上樂園的廣告牌,上到 ...

好詳盡呀,唔該晒你

男爵府

問多樣丫,電話你有冇拎出去呀?點安置?我諗緊有冇需要買個防水袋,謝謝

子爵府

sman 發表於 23-6-12 19:41
問多樣丫,電話你有冇拎出去呀?點安置?我諗緊有冇需要買個防水袋,謝謝
...

我有帶防水袋,但因為某一些遊戲吾俾掛在身上,所以我好快就索性放返入locker,盡情玩罷了!

男爵府

babemom 發表於 23-6-12 19:50
我有帶防水袋,但因為某一些遊戲吾俾掛在身上,所以我好快就索性放返入locker,盡情玩罷了!
...

收到,感激晒

大宅

Love_JVs 發表於 23-6-11 20:40
請問是否需要穿水陸兩用鞋?
如想拍照,玩遊戲坐水泡時可否電話掛頸?
locker要比錢租嗎?

鞋-著拖鞋可以。因為玩任何設施一定要除鞋,所以方便最重要。
電話-可用防水袋,方便影相。除靜態活動,全部要除下,搵朋友keep。
Locker , 毛巾,任用。
水唔好諗住暖,凍的,毛巾取於更衣室,所以要拎定。手鏈、頸鏈一律除下會方便d。

子爵府

Love_JVs 發表於 23-6-12 17:17
...

我都係玩完先攞房,所以另外將去水上樂園的衣物用品全部放在一個旅行袋,只係寄存行李喼,locker 在更衣室門口,由於更衣室內沒有通道直達泳池入面,所以換完衫就出去放野入locker,之後再經洗腳水池入內玩!

男爵府

sman 發表於 23-6-12 15:20
唔好意思,想問我上次住酒店時,係搭電梯時有層話去水上樂園,係咪可以咁樣直接去,我 book左住3日2夜,亦 ...

住客架(emoji)3/F 出咗係有條路直接去游泳池同水上樂園,唔使經大堂

男爵府

gretamama 發表於 23-6-12 20:53
住客架(emoji)3/F 出咗係有條路直接去游泳池同水上樂園,唔使經大堂

收到,唔該晒你

大宅

我都想去,其實室內係咪好細
值得去嗎

男爵府

hazezzz 發表於 23-6-12 21:11
我都想去,其實室內係咪好細
值得去嗎

其實都唔細,有好多野玩;而且可以去埋室外

大宅

Locker: 在更衣室外(方便一家大細放),免費,自己set密碼
鞋:可拖鞋入,玩遊戲放在傍邊,或者搵張沙灘椅傍邊;水陸兩用鞋就要看遊戲規則
水溫:我四月去室內,水超級暖,亦有暖氣
買嘢食:小食亭接受wechat Alipay credit card, 帶電話入去方便啲。又可即時影相share 比屋企人。出場買麥當勞都得,有手帶可以再入場。
電話防水袋:入口有得賣$6x
救生衣:有成人及小童各size,有D遊戲必需穿上
預一整天在內,我上次1點玩到8點,當時只有室內,未開放室外,員工及救生員也很充足。

大宅

Memenn 發表於 23-6-12 21:31
Locker: 在更衣室外(方便一家大細放),免費,自己set密碼
鞋:可拖鞋入,玩遊戲放在傍邊,或者搵張沙灘椅 ...

我前日去,室內水超凍

珍珠宮

mandy952 發表於 23-6-12 07:47
所以一次都冇去過

大把人無租locker, 電話八達通跟身(用防水袋),衫褲入個背囊就咁放泳池邊。

別墅

fghjkl 發表於 23-6-12 01:34
穿8樓相片中的落水鞋比較好,outdoor坐水泡可以掛頸电話,indoor激流坐水泡不可掛野帶野,一定要穿救生衣,其 ...

請問如果不住酒店,水上樂園的locker夠不夠放最少的旅行喼嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊