自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

林凱恩突然在IG限時動態發長文投訴名店連卡佛的服務,表示自己遭受不友善對待,連購物的心情都沒有了,雖然她最後表示「笑一笑世界更美妙」,但還是tag了連卡佛的社交帳戶。

發文寫道︰「別被情緒牽著走,別把垃圾掉給他人。在連卡佛的專櫃試身,受到的不友善對待,令我更加明白到負面情緒有多影響心情。可能服務業人手不足,時間長壓力大,但每個人也同樣面對著不同的壓力。既然選擇了自己的崗位,我們不是應該笑著面對生活嗎?沒必要把讓人難受變成服務宗旨,互相尊重以禮待人可以解決很多溝通引發的問題,開心的一天就這樣沒有了,連購物的心情都沒有了。」

之後林凱恩未有透露發生何事,有網民表示看過她的長文投訴,想起過去曾在網上瘋傳的「關家姐潮文」,內容提到關心妍到某名店購物後,不滿售貨員的態度作出投訴,最後該售貨員因而被炒。雖然關心妍一直否認此事,但文章成為熱話,今次甚至有網民形容林凱恩為「關家姐2.0」。

男爵府

大聲公 發表於 23-6-16 11:33
林凱恩突然在IG限時動態發長文投訴名店連卡佛的服務,表示自己遭受不友善對待,連購物的心情都沒有了,雖然 ...

佢冇寫清楚件事係點,好難評論

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好難評論

有時候,有d藝人個樣都好寸

子爵府

2024勳章

SOHOT 發表於 23-6-16 11:45
佢冇寫清楚件事係點,好難評論

冇重點

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LC生意好好嗎?敢俾面口?

珍珠宮

Angelice-BeBe 發表於 23-6-16 11:48
好難評論

有時候,有d藝人個樣都好寸

冇講成件事, 好難知邊個對錯

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

DoReMi媽媽 發表於 23-6-16 11:50
LC生意好好嗎?敢俾面口?

可能係TST 嘅LC,內地客多,「文化差異」令我呢個顧客都有啲燥

瑪瑙宮

無講過程內容, 都唔知發生左咩事.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yan_yan_mummy 發表於 23-6-16 12:01
可能係TST 嘅LC,內地客多,「文化差異」令我呢個顧客都有啲燥

因為連我都已經網購,好耐冇去LC買嘢,有一排佢哋成日Whatsapp我,感覺LC應該俾網購搶咗唔小生意(好多品牌可以直接喺網站買,唔駛經LC),諗住LC唔敢得罪實體店客

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

上星期,我同朋友喺中環連卡佛買鞋,佢揀咗一個款嘅38號嚟試,但係太細,就叫sales俾對39號佢,個sales隨便喺隔離攞咗另一款嘅39號俾佢試,我朋友話根本唔同款,試咗都冇用,但個sales就黑晒面,唔肯入倉攞,堅持叫佢試咗先,跟住我同朋友嬲得滯唔買即走。我哋自問全程十分有禮貌,但個sales就勁黑面,唔願做。

RAA    發表於 23-6-16 14:27
jc2009    發表於 23-6-16 12:39

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

DoReMi媽媽 發表於 23-6-16 12:08
因為連我都已經網購,好耐冇去LC買嘢,有一排佢哋成日Whatsapp我,感覺LC應該俾網購搶咗唔小生意(好多品 ...

LC自己都經營咗網店一段時間,不過服裝鞋履始終唔夠品牌官網競爭。我依家都係買鞋多,要著上腳先知舒唔舒服。

珍珠宮

yan_yan_mummy 發表於 23-6-16 12:17
LC自己都經營咗網店一段時間,不過服裝鞋履始終唔夠品牌官網競爭。我依家都係買鞋多,要著上腳先知舒唔舒 ...

鞋真係要試上腳, 有機會唔同鞋款著唔同size

伯爵府

SEPS 發表於 23-6-16 12:16
上星期,我同朋友喺中環連卡佛買鞋,佢揀咗一個款嘅38號嚟試,但係太細,就叫sales俾對39號佢,個sales隨便 ...

請佢返黎企?

象牙宮

yan_yan_mummy 發表於 23-6-16 12:17
LC自己都經營咗網店一段時間,不過服裝鞋履始終唔夠品牌官網競爭。我依家都係買鞋多,要著上腳先知舒唔舒 ...

係,有啲褲我喺官網買唔到,我都會同LC網店買(佢送貨都快),不過一定小過以前落舖買嘢。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

LC 宜家好Casaul ka 喎,唔同以前! 無人ka, 要咩先叫人幫忙,無咩呀!我又覺得ok

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

上星期,我同朋友喺中環連卡佛買鞋,佢揀咗一個款嘅38號嚟試,但係太細,就叫sales俾對39號佢,個sales隨便 ...

果然好差
放下自在

珍珠宮

Gorgor0612 發表於 23-6-16 12:48
LC 宜家好Casaul ka 喎,唔同以前! 無人ka, 要咩先叫人幫忙,無咩呀!我又覺得ok
...

冇以前咁熱情跟住行仲舒服

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

林係邊個嚟 又冇具體講咩事,嗰度啲員工ok呀,係啲唔高唔低嘅呀姐衰啲

大宅

好多買鞋嘅sales都係⋯

男爵府

正常人投訴會好似你咁,清楚寫明事件,咁就知sales唔啱!但林寫咁大段嘢(啲字多過你一倍)都冇寫事情始未,好奇怪!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊