自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

「【深圳】福田必去美食商場(emoji)近90間餐廳(emoji)開箱4間餐廳➕1間按摩(emoji)(emoji)‍♀️近皇崗口岸(emoji)深圳快閃(emoji)首家深圳喜茶熱麥➕奈雪出生地(emoji)深圳美食
https://youtu.be/XgF6xMhhorE

珍珠宮

回覆樓主:

有幾個卓悦中心,容易行錯

水晶宮

回覆樓主:

現有淘宝不用番上去,因交通時間長,車費不平,另遲D廚師經輸入外勞計畫來港,估也不用上去(申報疫情後未番上去)另小心點解D食物甘好味?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

brother4 發表於 23-6-18 09:50
現有淘宝不用番上去,因交通時間長,車費不平,另遲D廚師經輸入外勞計畫來港,估也不用上去(申報疫情後未番上 ...

香港經營成本、點計都唔夠深圳平~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

brother4 發表於 23-6-18 09:50
現有淘宝不用番上去,因交通時間長,車費不平,另遲D廚師經輸入外勞計畫來港,估也不用上去(申報疫情後未番上 ...

感覺深圳食店多是重口味菜,個人不太喜歡,但價錢和服務比香港吸引,其實他們價格和香港巳很接近,計滙價可能比香港貴

水晶宮

大力大力 發表於 23-6-18 10:48

香港有安全保障
attach0/tmp/php2UuqBv

AA2003    發表於 23-6-18 16:29

水晶宮

大力大力 發表於 23-6-18 10:48

上次港大生去上去整牙,也中伏,平冇用,信心及保障最重要,其實大力兄上去整牙?

侯爵府

如果可以揸車載埋家人朋友上去食野更方便, 去過會展中心站同購物公園站附近食野, 覺得新同乾淨, 好啱香港人去

侯爵府

如果可以揸車載埋家人朋友上去食野更方便, 去過會展中心站同購物公園站附近食野, 覺得新同乾淨, 好啱香港人去

水晶宮

brother4 發表於 23-6-18 10:58
上次港大生去上去整牙,也中伏,平冇用,信心及保障最重要,其實大力兄上去整牙?
...

可否分享下中咩伏

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

...

港大聲單野我都有睇到、完全無圖無證據、在貼文內反而好多人話、之前又上大陸整牙、甚至父母、十多年都好好~

十幾年前、相信我唔會上大陸整牙、但如果真係要殖牙、我都會上去試一下、香港牙醫收費得太高了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆樓主:

早前返深圳整過關指拇,順便去左間食椰水雞打邊爐,真系麻麻地,有圖有真相,個椰青成個濕淋又唔開蓋,d牛肉無乜味,真系無下次。同埋食唔慣d油,個肚都唔太舒服,不過人人體質唔同。
attach0/tmp/php3SmXXV
attach1/tmp/php77m3lm
attach2/tmp/php919fKM
attach3/tmp/phpNv4x8c

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

大力大力 發表於 23-6-18 09:24
「【深圳】福田必去美食商場(emoji)近90間餐廳(emoji)開箱4間餐廳➕1間按摩(emoji)(emoji)‍♀️近皇崗口岸 ...

啱啱星期五去咗深圳食嘢,疫情後第一次,覺得食物質素好不過靚嘢價錢都唔平,商場好靚,佢哋當地人年青人消費力都好高,我食咗牛肉火鍋、飲茶、日本放題都好滿意
attach1/tmp/phpRhttVz
attach2/tmp/phpQF5NYP
attach3/tmp/phpTNLG25
attach4/tmp/phpWfwU6l
attach5/tmp/phpB21pbC
attach6/tmp/phpyS5fgS
attach7/tmp/phptfdpl8

伯爵府

brother4 發表於 23-6-18 10:54
香港有安全保障

你睇RFA,大陸全部野都係假的、壞的、死人的,十三億唔係奴隸就係喪屍

大陸深圳中高檔食店,唔係淨係食物,仲有服務同環境,完勝香港幾十步。

如果比街邊烏蠅檔,咁比香港差唔奇,人均衛生意識係差D

珍珠宮

...

無留意新聞,怎中伏?

珍珠宮

evatsedidi 發表於 23-6-18 13:29
早前返深圳整過關指拇,順便去左間食椰水雞打邊爐,真系麻麻地,有圖有真相,個椰青成個濕淋又唔開蓋,d牛 ...

好怕油淋淋食物

男爵府

洗牙好唔好?我都想試吓

火車站出嚟愛康好唔好?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實國內食嘢我又唔覺得真係好平,疫情前我哋去Coco Park,食德國餐廳一杯汽水都三十幾蚊,我哋四個人食咗一千二百幾人仔,我覺得同香港差唔多。

珍珠宮

麟媽媽 發表於 23-6-18 16:42
其實國內食嘢我又唔覺得真係好平,疫情前我哋去Coco Park,食德國餐廳一杯汽水都三十幾蚊,我哋四個人食咗 ...

就算麥記/KFC計匯水後比香港要貴,但有些品種是大陸獨有

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我又覺得佢哋有啲地方做得幾好,係不斷進步,我同我老公2個去食嘢,我老公鈡意就叫的,有時2個人係食唔晒(但我哋會打包走的),試過有食店幫我哋落完單後過嚟問清楚係咪要叫咁多食物,話驚我哋食唔晒,後尾就取消2個餸,之後另一間又係咁,哩次我哋想試佢啲新嘢,我老公話照落單,我哋會打包走的,似乎內地而家提倡惜食

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊