網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

1) 淘大陸手機是不是比在香港買便宜? 2) 如果手機有問題,保養仍然有效可不可以在香港維修?

翡翠宮

回覆樓主:

梗係好過香港好多,又平,選擇又多!

買之前做下功課,想有google要先了解下部機有無內置google框架,有就可以買。

建議上京東買,網站包郵直送香港,最可靠;7日有壞可免費退貨,之後有問題攞去深圳維修,以內地效率好快修好畀你。

有乜要求?預算幾多?可以畀下意見

伯爵府

lyh80115 發表於 23-6-20 21:12
梗係好過香港好多,又平,選擇又多!

買之前做下功課,想有google要先瞭解下部機有無內置google框架,有就 ...
天璣 9000/9200 晶片

男爵府

restahaus 發表於 23-6-20 14:04
1) 淘大陸手機是不是比在香港買便宜? 2) 如果手機有問題,保養仍然有效可不可以在香港維修?

...

係平過香港, 值唔值就個個唔同, 例如我買左紅米note 12 turbo, 大陸版618特價 2000 hkd連送貨, 香港特價都要2799, 平800, 但無香港保養, 但如果返開深圳都方便, 而且大陸整係平好多

另外大陸手機好多野唔同, 未必用到google同有好多廣告, 最好自己查清楚先

珍珠宮

15週年勳章

kaman06 發表於 23-6-21 11:35
係平過香港, 值唔值就個個唔同, 例如我買左紅米note 12 turbo, 大陸版618特價 2000 hkd連送貨, 香港 ...
請問呢部有無內置google 框架, 用payme, 銀行app, 用到嗎?

伯爵府

係平過香港, 值唔值就個個唔同, 例如我買左紅米note 12 turbo, 大陸版618特價 2000 hkd連送貨, 香港 ...

1. 大陸手機有好多廣告, 可以選擇不接收廣告? 2. 香港買的大陸手機有沒有廣告? 3. 香港買的大陸手機可不可以帶回大陸維修?

翡翠宮

restahaus 發表於 23-6-20 22:55
天璣 9000/9200 晶片

Oppo find X6,幾靚仔,9200。https://u.jd.com/ri1bnBR
attach0/tmp/phpSTDSg3

翡翠宮

restahaus 發表於 23-6-21 15:54
1. 大陸手機有好多廣告, 可以選擇不接收廣告? 2. 香港買的大陸手機有沒有廣告? 3. 香港買的大陸手機可不可 ...

我屋企用國行華為、努比亞唔覺有乜廣告呀。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 lyh80115 的帖子

想買部10吋或以上的平板,用嚟睇片,玩吓遊戲,必須要有Google,唔知有甚麼好介紹?

伯爵府

lyh80115 發表於 23-6-21 22:10
我屋企用國行華為、努比亞唔覺有乜廣告呀。
大陸國行手機可以用 Google apps?

翡翠宮

restahaus 發表於 23-6-22 03:08
大陸國行手機可以用 Google apps?

總之買之前,確定已有google框架就可以運行正常,唔洗點搞,只需自己裝番play store。

我部國行華為有方法裝,但我無裝,用gspace等方法應付到就無搞。

翡翠宮

PaPa 發表於 23-6-22 00:36
回覆 lyh80115 的帖子

想買部10吋或以上的平板,用嚟睇片,玩吓遊戲,必須要有Google,唔知有甚麼好介紹? ...

VivoPad2,12.1寸,問咗內置google框架。

好多規格選擇,又有鍵盤/手寫筆套裝。

https://u.jd.com/rzr620U

別墅

restahaus 發表於 23-6-20 14:04

...

睇你買咩機,好似三星機呢類我覺得香港買都唔貴

好似前排我係數碼通買左部三星A34優惠價都係$2698

最平嘅A14都係$1498,兩部都抵買到爛,大mon大電

仲要行價香港有保養

伯爵府

請問 1) 你的紅米note 12 turbo 用不用到 google?

2) 多不多廣告?

3) 大陸有紅米note 12 turbo 的國際版?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

restahaus 發表於 23-6-21 15:54
1. 大陸手機有好多廣告, 可以選擇不接收廣告? 2. 香港買的大陸手機有沒有廣告? 3. 香港買的大陸手機可不可 ...

我用vivo又唔係幾覺有廣告喎, 我之前係紅米愛好者, 覺得佢性價比高, 而家用左 呢部比較下就覺得紅米機畫面好暗, 影相都冇咁靚, 最主要而家呢部前攝像有美頻同美妝. 女人係貪靚
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

restahaus 發表於 23-7-6 00:54
請問 1) 你的紅米note 12 turbo 用不用到 google?

2) 多不多廣告?

1, 完全用到google, 只要去下載返google play store 就可以了

2, 有, 但可接受
3, poco f5, 2999, 我618買2000 hkd 度, 包運費, 抵唔抵就個人, 仲有一個最大問題佢收4g差d,我用3台有時上唔到網, 但一般都可以, 聽人講用5g 就無哩個問題

仲有佢唔知係唔係用新 andriod , 好多權限要搞, 舊手機就無哩個問題

伯爵府

andyman 發表於 23-7-6 08:09
我用vivo又唔係幾覺有廣告喎, 我之前係紅米愛好者, 覺得佢性價比高, 而家用左 呢部比較下就覺得紅米機畫 ...
用大陸紅米手機上4G網有沒有問題?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

restahaus 發表於 23-7-6 13:16
用大陸紅米手機上4G網有沒有問題?

無問題用到。 但你要自己裝Google play ,有時唔係直接裝到,先要裝左 Gspace 再裝google play ,有時要裝埋應用寶先裝到,自己執生啦
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

andyman 發表於 23-7-6 21:36
無問題用到。 但你要自己裝Google play ,有時唔係直接裝到,先要裝左 Gspace 再裝google play ,有時要裝 ...
先裝左 Gspace 再裝 google play 之後, 是不是很困難 update Google apps?

翡翠宮

restahaus 發表於 23-7-6 22:13
先裝左 Gspace 再裝 google play 之後, 是不是很困難 update Google apps?

無留意喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊