自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Astra00 發表於 23-6-21 07:34
試下去內地。早幾個月我女又係牙肉有事,本地牙醫要等1-2個月才有位,去內地即有位。幾百元搞定。

...

請問可PM我嗎?有親人有需要。謝謝。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

Jasmine-4711 發表於 23-7-3 06:04
牙周治療, 即係做咩?
要不要割?

深層洗牙。

大宅

2024勳章

Giant 發表於 23-6-21 06:56
因牙周病,今年已第4次生牙瘡,又要放膿;政府牙周科就book到2026年,所以諗住俾錢睇私家,點知尋日問咗2間 ...

我今日剛剛book了都要排到十月頭

唉⋯

子爵府

唔止牙醫,D專科醫生新症都要book 起碼2星期,真係急嘅要做手術嘅真係唔知點算

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ic310 發表於 23-7-3 02:08
剛係維港口腔做左洗牙200人仔,補+牙套1530人仔

咁平?

我問過深圳親友,佢地話响羅湖醫院,6年前都要5仟幾人仔呀。

維港你做完覺得好嗎?整牙套前,有無杜牙根?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

畀面勳章

Giant 發表於 23-6-21 06:56
因牙周病,今年已第4次生牙瘡,又要放膿;政府牙周科就book到2026年,所以諗住俾錢睇私家,點知尋日問咗2間 ...

好果D起碼2個月後先有位

大宅

回覆樓主:

起碼一個月

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

Giant 發表於 23-6-21 16:27
牙齒護理員?唔會檢查、分析、辨症,只係洗洗洗,咁同個洗牙機械人冇咩分別
...

咁辛苦, 不如請日假上深圳做啦, 可以早一星期就有, 而且價錢是香港的1/3, 你去YOUTUBE度揾, 好多香港人上去深圳整牙了.

以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

vjdma 發表於 23-7-3 12:32
唔止牙醫,D專科醫生新症都要book 起碼2星期,真係急嘅要做手術嘅真係唔知點算 ...

走左好多人去海外,
所以醫生、護士、牙醫等專業也在政府輸入外勞的名單中

英國唔好得過香港, 牙痛book唔到牙醫,要飛去中東國家拔牙(唔只一兩單新聞)...加埋來回機票、酒店...都要由英國去中東拔牙
但牙痛慘過大病

可能班走了的牙醫大部份去了澳、加?

大宅

2024勳章

Michelle24 發表於 23-6-21 09:32
我睇開個牙醫好易約,不過可能唔平。急診會盡量攝時間。
試過去唔同地方洗牙,都等好耐。平嘅就一定難約。
...

請問妳個牙醫洗牙要等幾耐?同收費幾多?可以pm資料我嗎?我都好想轉牙醫喔,我要半年洗牙一次,但每次約親都不是預期之外,好煩厭!

我睇開個牙醫洗牙都要收700, 但每次都要排3個月以上,每次睇完又唔可以約下次睇,次次都要差唔多時間打去book,但每次只會越約越耐,真係人都顛!

唔該晒

子爵府

my005 發表於 23-7-3 12:46
咁平?

我問過深圳親友,佢地話响羅湖醫院,6年前都要5仟幾人仔呀。
杜牙我係深圳人民醫院做,埋單3千人仔左右,佢做牙套要4千幾人仔,我覺得貴,所以去左維港口腔做,而家取左模,一星期後裝牙套,暫時感覺都ok,間野開左十幾年應該冇問題.早知杜牙都係果邊做埋就可慳多千幾

珊瑚宮

ic310 發表於 23-7-3 13:45
杜牙我係深圳人民醫院做,埋單3千人仔左右,佢做牙套要4千幾人仔,我覺得貴,所以去左維港口腔做,而家取左模,一 ...

咁呢間真係平喎。

我仲諗住政府醫院會平啲添,原來貴過私家既。真係你唔講我都唔知添。

子爵府

回覆 my005 的帖子

我睇牙就係,其他野唔一定.我去私家睇眼干被建做OPT,收費貴過政府少少

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊