自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

baby668 發表於 23-6-22 11:03
總之話畀你聽,我認識嘅所有人,喺深圳補牙鑲牙植牙,全部都奶曬嘢,大家可以唔信,但係佢哋嘅結果都係一樣,整 ...

好彩我唔係你識嘅人

我全家已在愛康健睇牙十幾年, 大大小小牙問題都治療過, 兩老十多年前已經開始做假牙, 最近開關馬上返去整假牙, 我自己十年前已經在愛康健做深層牙周病治療, 我老公最近又做植牙, 全部都好滿意

子爵府

cattz288 發表於 23-6-22 11:12
幾多年前先?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

baby668 發表於 23-6-22 11:18

全部人都係今年奶野?
放下自在

子爵府

SaSally 發表於 23-6-22 11:13
好彩我唔係你識嘅人

我全家已在愛康健睇牙十幾年, 大大小小牙問題都治療過, 兩老十多年前已經開始 ...

https://www.hk01.com/社會新聞/108473/港人內地醫牙患後痛至休克-愛康健-無醫療失誤

40多歲的李先生2年前到內地深圳愛康健牙科診所求診,原為檢查牙齒及補牙,後被游說以約10萬元人民幣接受「全口重建」療程,惟療程開展不足一年,今年5月套用了由樹脂製成口腔牙套,即出現咬合問題,後來更出現面癱及痛至休克,要求愛康健賠償50萬元。他回港求診亦波折重重,估計不少醫生擔心法律問題而不願跟進。有議員提醒,市民如回內地接受牙科診療必須小心,一旦出現醫療失誤或難追究。愛康健回覆傳媒查詢時強調,李先生的療程無出現醫療失誤。

珍珠宮

baby668 發表於 23-6-22 11:21
https://www.hk01.com/社會新聞/108473/港人內地醫牙患後痛至休克-愛康健-無醫療失誤

40多歲的李先生2年 ...

是否咪咪姐廣告那間?

子爵府

cattz288 發表於 23-6-22 11:21
全部人都係今年奶野?

認識兩個通關之後心急衝上去,分別喺深圳唔同地方奶嘢

其實問咁多冇意義

簡單一句要cheap就要承擔高風險,自己衡量,個人認為100%唔值得

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

香港無醫療事故? 咁係咪全香港都唔應該睇牙醫睇醫生?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

2017年news喇喎
放下自在

子爵府

sochui 發表於 23-6-22 11:22
是否咪咪姐廣告那間?

自己睇內容了解下,除咗朋友之外,我家姐亦都奶嘢奶得好應,當然佢係十年前去整,但係最後返香港用咗接近十萬執手尾,所以太多親戚朋友親身經歷

我自己經常穿梭中港兩地,亦都喺大陸有屋,但我自己都唔會喺深圳整牙,只會係深圳洗牙

象牙宮

baby668 發表於 23-6-22 11:24
認識兩個通關之後心急衝上去,分別喺深圳唔同地方奶嘢

其實問咁多冇意義

又無開名,即係一竹篙打一船人,亦唔見得有咩意義
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 23-6-22 11:25
2017年news喇喎

你可以繼續慢慢質疑,反正冒風險嘅係閣下

所以唔需要努力唱好

除非係個別有心人士嘅既得利益者!!

象牙宮

baby668 發表於 23-6-22 11:27
你可以繼續慢慢質疑,反正冒風險嘅係閣下

所以唔需要努力唱好

笑死,問下詳情就叫既得利益者
放下自在

子爵府

SaSally 發表於 23-6-22 11:25
香港無醫療事故? 咁係咪全香港都唔應該睇牙醫睇醫生?

突然之間好多既得利益者,出嚟據理力爭,精明嘅讀者自己諗下發生咩事

子爵府

cattz288 發表於 23-6-22 11:30
笑死,問下詳情就叫既得利益者

突然之間好多既得利益者,出嚟據理力爭,精明嘅讀者自己諗下發生咩事

子爵府

cattz288 發表於 23-6-22 11:27
又無開名,即係一竹篙打一船人,亦唔見得有咩意義

侯爵府

baby668 發表於 23-6-22 11:35

既然想警惕人,點解唔具體講你身邊朋友發生嘅事故同隱晦咁開名?話晒你啲例子發生响2023好update喎,何解要quote段2017嘅新聞?其他人有疑問想知多啲好合理啫....

象牙宮

baby668 發表於 23-6-22 11:36

争d咩?早兩日先見jm分享,部分香港牙醫都唔洗牙,book牙醫都要成個月,完全唔憂做mode
放下自在

男爵府

ic310 發表於 23-6-21 08:51
我都係維港口腔,不過唔係種牙,係補牙,過幾日去做牙套.間野開左十幾年,深圳有幾間分店,又平,應該冇問題.香港 ...

我都想做牙套,可唔可以介紹一下,謝謝你

子爵府

如果深圳整牙係頻頻爆獲嘅,班黑媒仲唔瘋狂跳出黎黑中國咩,洗囉返幾年前/十幾年前d個別案例黎講.
不過我相信人地post呢d新聞出黎都係想人小心d姐,冇其他意思.
去到深圳,有擔心嘅,搵返老字號整應該都冇問題

子爵府

小馮 發表於 23-6-22 11:54
我都想做牙套,可唔可以介紹一下,謝謝你
過幾日我去取模,打算做國產愛爾創牙套,千幾蚊人仔,
整完之後,我記得嘅話,同你分享返

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊