自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

https://hk.news.yahoo.com/北大西洋失蹤觀光潛水器證實內爆解體-相信無人生還-193703498.html

在北大西洋失蹤的觀光潛水器泰坦號證實已經內爆解體,潛水器上的5人相信無人生還。 主導搜救工作的美國海岸防衛隊表示,在距離鐵達尼號船頭約490米的海床,發現五件不同的主要殘骸,包括潛水器的尾部,指出有關殘骸符合潛水器發生內爆解體的情況,又指目前難以斷定內爆解體是何時發生,指出在水下聲納儀並未偵測到任何災難性事件。 安排觀光行程的探險公司「海洋之門」表示,船上5人相信全部罹難,形容他們是真正的探險家,擁有獨特的冒險精神以及對探索和保護世界海洋的熱情。 載有5人的泰坦號在當地時間星期日清晨,下潛準備參觀鐵達尼號殘骸,期間與母船失去聯絡。美國和加拿大派出飛機和船隻搜索,最終確認泰坦號遇難。

Kan_Kiman_FB    發表於 23-6-23 13:09

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

RIP ~

解體5人即時死亡、好過在黑暗中等死~

之前有外國記者坐過、指出上艇才見到內部非常簡漏、而且空間有限、覺得非常不安全~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

阿彌陀佛

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

試想5個大男人響張碌架床咁大嘅密閉空間困住,周圍黑麻麻完全聯絡唔到外界,臨死前嘅絕望先至係最恐怖

pansy888hk    發表於 23-6-23 21:36

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

大力大力 發表於 23-6-23 04:10
RIP ~

解體5人即時死亡、好過在黑暗中等死~

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Anpanmama 發表於 23-6-23 04:53
試想5個大男人響張碌架床咁大嘅密閉空間困住,周圍黑麻麻完全聯絡唔到外界,臨死前嘅絕望先至係最恐怖:bash ...

所以如果真係解體即時死亡,真係好過喺黑暗中等到冇氧氣而死,太折磨啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

回覆樓主:

之前又話聽到敲擊求救聲?

珍珠宮

991129 發表於 23-6-23 04:56
所以如果真係解體即時死亡,真係好過喺黑暗中等到冇氧氣而死,太折磨啦!
...

x2

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

求其作過交代
咩都得
講到隻艇咁簡陋
入船果刻都仲可say no
呢單野古古怪怪

hinhin_ma    發表於 23-6-23 12:42
龍鳳媽

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

arale1668 發表於 23-6-23 06:09
求其作過交代
咩都得
講到隻艇咁簡陋

比了25萬美元先say no......?

之前都落咗水咁多次、相信好少會當埸拒絕~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

畀面勳章

大力大力 發表於 23-6-23 06:16
比了25萬美元先say no......?

之前都落咗水咁多次、相信好少會當埸拒絕~

依家死無全屍
都唔明廢物(鐵達尼)殘骸有乜好睇
龍鳳媽

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

講就好聽, 探險家! 實質係被坤的水魚, 仲要死無全屍! RIP!

大宅

richfish 發表於 23-6-23 06:00
之前又話聽到敲擊求救聲?

海洋裡有好多好多微弱的聲音,當時佢哋希望失踪者仲生存緊,其實機會真係萬分之一

子爵府

arale1668 發表於 23-6-23 06:17
依家死無全屍
都唔明廢物(鐵達尼)殘骸有乜好睇

打卡,自我感覺良好

Rip

珍珠宮

newme 發表於 23-6-23 04:04
https://hk.news.yahoo.com/北大西洋失蹤觀光潛水器證實內爆解體-相信無人生還-193703498.html

在北大西洋 ...

成班西人又話樂觀又話架船先進,聲音又要分拆,佢地無諗過會有內爆,班有錢人參加之前無親身了解過加咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Rip

男爵府

回覆樓主:

一到時間就話搵到殘骸

伯爵府

回覆樓主:

睇新聞講用類似遊戲機遙控控制

水晶宮

kirorocoffee 發表於 23-6-23 06:55
一到時間就話搵到殘骸

所以我估班西人一直知無得救,但一直話做緊嘢,到夠鐘咪話搵到殘骸,咪certified 囉

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊